En lezzetli Tavada Balık...

En lezzetli Tavada Balık...

Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Muğla yemeklerinden en iyi balık yemeklerinden Tavada Balık yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?

En lezzetli Tavada Balık Nasıl Pişirilir? 
Fazile Günel Paksoy
 
Muğla mutfak kültüründe en samimi Tavada Balık nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Muğla yemeklerinden en iyi balık yemeklerinden Tavada Balık yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Türk aşçı haberleri editörü olarak Fazile Günel Paksoy’un Tavada Balık tarifi anlatımına bende hayran kaldım. Eğer bu kadar güzel ve samimi bir anlatımı varsa lezzetini siz duşunun… iste sizlere Türk mutfağı, Ege mutfağı sevdalısı Fazile Günel Paksoy’un kaleminden Muğla yemek kültüründe evde Tavada Balık tarifi…
 
Muğla Mutfak Kültüründe En Lezzetli Tavada Balık Nasıl Pişirilir
Denizden babam çıksa yerim diye bir söz var buralarda. Dolunayda kara diken (deniz kestanesi) yemeye gidilir. Soğan, zeytin ve ekmekle oracıkta denizin içinde yenir. Saçalan (anemon, deniz lalesi) toplanır sığ sulardan. 
 
En lezzetli Tavada Balık Nasıl Pişirilir?
Kızartması yapılır. Kalamar, sübye, midye…. hepsi harika tatlar. Balığın her türü bolca yapılır. Hafta sonları eline oltasını alan balığa gider. Kimi İçmeler köprüsünden, kimi ada yolundan, kimi İskeleden, kimi Özbek’ten kimi Demircilerden kıyıda şansını dener. 
 
Kimi balıkçı tekneleriyle denize açılarak kısmetinde ne varsa yakalar. Bizde hafta sonu çok güzel balıklar tuttuk. Bu tarifimde balık kızartmayı anlatmak istiyorum.
 
Balıklarımızı kızartmadan en az iki saat önce temizliyoruz, iyice yıkayıp tuzluyoruz ve buz dolabına kaldırıyoruz. Tavamızın altını yakıyoruz. 
 
En lezzetli Tavada Balık Nasıl Pişirilir?
Zeytinyağımız kızarken balıkları güzelce una bulayıp, fazla unlarını silkiyoruz.. Sonra cupppp tavaya. Balıkların dağılmaması için sabırla bir yanlarının kızarmasını bekliyoruz. 
 
Balığı kızarmadan çevirirsek dağılır. Sonra itinayla tutup diğer tarafı çeviriyoruz. Buraya kadar yazdıklarım herkes tarafından bilinir. Bu aşamadan sonra eskiden çok yapılan ama zamanla unutulmuş iki güzel usulden bahsetmek istiyorum. 
 
Balıkların kızarması bitince aynı yağda patates ve biber kızartılır, birkaç dilim ekmek çiğ balıkların salmış olduğu suya batırılır en sonda ekmekler kızartılır ve servis yapılır. 
 
En lezzetli Tavada Balık Nasıl Pişirilir?
Böylece şimdilerde uzmanların sağlığımız için çok yararlı olduğunu söyledikleri balıkların kızarırken saldığı balık yağıda son damlasına kadar kullanılmış olur. 
 
Ayrıca nar zamanı balık yerken üzerine ekşi nar sıkılır. Evlerimizden sağlık, sofralarımızdan bereket eksik olmasın. Yarasın, afiyetle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler