Palamut Dolma Tarifi

Palamut Dolma Tarifi

Palamut Dolma Nasıl Yapılır? En İyi Balık Yemeklerinden Palamut Dolma Tarifi İçin Malzemeler Nelerdir? Evde palamut dolma yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel balık tariflerinden faydalanmak istermisiniz?

 
Rize’de bir balık restoranı bu yıl Karadeniz’de bolca tutulan palamuttan yola çıkarak tescilli yemeklerimizden Palamut dolması yaptılar ve patentini aldılar.
 
Rize’de bir balık lokantasında işletmecilik yapan Okan Çolak, mutfakta balık üzerine yıllarını veren ustalarla bir araya gelerek balıktan farklı bir lezzet çıkarmak için çalışma başlattı. 
 
Ustalarla beraber aldıkları karar sonrasında bu yıl Karadeniz’de bolca tutulan palamuttan yola çıktılar ve ’Palamut Dolma’ yaptılar. Rize’ye yeni bir balık ürünü üretmek için girdikleri bu yolda önce deneme yanılma yöntemiyle pişirdikleri yemekleri kendilerinin tatmalarının ardından müşterilerin beğenisine sundular. 
 
Ürünler arasından en çok dikkat çeken palamut dolmayı deneyen müşteriler bu yeni lezzeti sevmesi üzerine kendi buldukları yemeğin patentini vakit kaybetmeden aldılar. İşletme sahibi palamut dolmayı müşterilerin çok beğendini fakat palamutun mevsimlik bir balık olduğundan ötürü sadece palamutta kalmamak için yeni lezzetler üretmeye çalışacaklarını söyledi.
 
’Rize bölgesinde balık sektörünü biraz daha üst kademeye taşımak istedik’
 
Beraber çalıştıkları ustalarıyla bir araya gelerek Rize’ye balık sektörüne yeni bir yemek katmak için çalışmaları sonucu Palamut Dolma’yı bulduklarını söyleyen işletme sahibi Okan Çolak, ’Rize bölgesinde balık sektörünü biraz daha üst kademeye taşımak istedik. Daha farklı ne yapabiliriz diye ön bir planlama yaptık. Uzun yıllardır balık ve yemek sektöründe bulunan aşçılarımız var. 
 
Palamut Dolma Tarifi
Hepsiyle bir planlama yaptık. Balıklardan farklı bir lezzet ne çıkarabiliriz diye bir çalışma yaptık. Daha sonrasında ’dolma yapabiliriz’ dedik. Lezzet konusunda nasıl olur diye deneme yanılma yöntemini kullandık. Deneme yanılma yoluyla Palamut Dolma’nın 3 aşamalı pişirme yolunu yaptık. Sonrasında geliştirdik. Müşteriye sunduk. Önce biz tadımını yaptık daha sonra müşteriye sunumunu yaptık. 
 
Çok beğenildi. Palamut mevsim balığı olduğu için biz bu yemeği Palamut olduğu zaman yapabiliriz. Palamut zamanı bitince diğer balıklardan da bu dolmayı yapabilir miyiz diye bakacağız. Bu sezon içerisinde Tescilli Balık Çeşitlerimizden palamutu farklı şekillerde, farklı tatlarda denemek isteyenler bize geliyor. Yemeği merak edeni çok fazla var’ şeklinde konuştu.
 
’Yemek lezzet açısından ne kadar organik olursa iyi olur diye düşündük’
 
Palamut dolmanın lezzetli olabilmesi için yemeğin bütün içindeki ürünlerin organik seçildiğini ifade eden Çolak, ’İçerisinde farklı bir sebzemiz yok. Domates, biber ve soğan var. Halis tereyağı kullanıyoruz. Ürünlerimizin organik olmasına dikkat ediyoruz. Yemek lezzet açısından ne kadar organik olursa iyi olur diye düşündük. Yemeğin çok uzun bir aşaması yok ama pişirme aşaması biraz uzun. Yaklaşık bir 30 dakika fırında kalması gerekiyor. Pişme aşamasına yakın kaşarını ilave ediyoruz’ ifadelerini kullandı.
 
Palamut Dolma Nasıl Yapılır? 
En İyi Balık Yemeklerinden Palamut Dolma Tarifi İçin Malzemeler
 
*    1 Palamut
*    2 Orta Boy Domates
*    Yarım Demet Maydanoz
*    2 Diş Sarımsak
*    2 Kırmızı Soğan
 
En Sevilen Dolma Ve Sarma Tariflerinden Palamut Dolma Nasıl Yapılır?
 
Palamut Dolma Tarifi
Palamudun içini temizleyin. Bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Soğanları piyazlık, sarımsak ve maydanozu kıyın.
 
Domateslerin kabuğu soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp doğrayın. Tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Bu karışımı palamudun içine doldurun. Izgarada pişirin. Sıcak servis yapın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler