Tam Ölçüler İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?

Tam Ölçüler İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?

Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır? En nefis balık yemeklerinden Buğulama için ihtiyacınız olan malzemeler nelerdir? Türk mutfağı şeflerinin özel balık..

Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır? En nefis balık yemeklerinden Kalkan Buğulama için ihtiyacınız olan malzemeler nelerdir? Evde Kalkan Buğulama için Türk mutfağı şeflerinin özel balık yemeği tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Balığın en güzel hallerinden biri sebzelerle bir araya getirilip buğulama şeklinde pişirilince ortaya çıkıyor. Buğulama balığın en leziz hali de muhtemelen beyaz etli kalkanla yapıldığında ortaya çıkıyor olabilir. Denemeye ne dersiniz? Nefis kalkan buğulama Tarifini sizin için hazırladık.
 
Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde deniz ürünlerinin Türk mutfağındaki yeri kırmızı ete kıyasla biraz daha sınırlıdır. 
 
Tam Ölçüler İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?
Karadeniz mutfağında hamsi ve kalkan; 
 
Ege ve Akdeniz mutfağında en iyi balık yemeklerinden çipura, Ege mutfağında ise, balık çeşitlerinden levrek, barbun, palamut, tekir vb. Türk aşçı haberleri balıklar farklı şekillerde hazırlanarak servis edilmektedir. Hazırlama teknikleri başında tava, pilaki, yahni, ızgara, buğulama ve güveçte pişirme gelmektedir.
 
İlk bakışta buharda pişirme gibi anlaşılan buğulama, bir tür ‘breze’ (Fransızca ‘braiser’ fiilinden, az yağda, tencerenin kapağı kapalı, hafif ateşte pişirme) yöntemidir. Biz buna kısaca yemeklerin su buharı yardımıyla pişirilme yöntemi de diyebiliriz.
 
Buğulama sırasında yağ kullanma zorunluğu olmadığı için sağlıklı bir yemek pişirme yöntemi olarak da karşımıza çıkar. Haşlama yönteminde yemeklerdeki vitamin ve minerallerin suya geçerek kaybolma Türk aşçı haberleri ihtimali vardır fakat buğulamada bu ihtimal yoktur. Bu teknikle pişirilen her ürün içeriğindeki besin değerlerini korurlar.
 
Dünyada özellikle Çin ve Avrupa mutfaklarında sebzeler buğulama yoluyla pişirilirken, Türk mutfağında buğulama yöntemi genellikle hamsi, levrek gibi belli başlı yemeklerde kullanılır.
 
Buğulama pişirme tekniği nedir? İster soğuk ister sıcak olarak servis edebileceğiniz levrek buğulama tarifi, nasıl yapılır?
 
En Eski Pişirme Teknikleri İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?
Kalkan Buğulama Yapımı İçin Kulanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     9 Parça Kalkan Fileto
*     6 Adet Orta Boy Patates
*     6 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     4 Adet Orta Boy Domates
*     1 Demet Maydanoz
*     1 Demet Dereotu
*     10 Diş Sarımsak
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
*     1 Tatlı Kaşığı Karabiber
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
*     1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
 
En İyi Balık Buğulama Tariflerinden ve Balık Yemeklerinden Kalkan Buğulama Yapılış Tarifi:
 
Tam Ölçüler İle Kalkan Buğulama Nasıl Yapılır?
Kenarları en az iki parmak yükseklikteki fırın kabınızın tabanına kalkan filetolarından 3-4 parça dizin.
Üzerine tuz ve karabiber serpin.
Halka halka doğradığınız soğan ve patatesleri Türk aşçı haberleri balıkların üzerine yerleştirin.
 
Onun üzerine de ince kıyılmış dereotunu ve maydanozu serpin.
Kıyılmış sarımsakların ve küp küp doğranmış domateslerin de yarısını bu sırayla ilave edin.
En üste kalan kalkanları dizin ve kalan tuz ile karabiberi serpin.
 
Artan doğranmış domates ve sarımsağı da en üste rastgele yayın.
Sıvı yağı tepsinin her yerine gezdirerek dökün.
Fırın kabınızın ağzını bir alüminyum folyo parçasıyla hava almayacak şekilde sıkıca kapatın. 
175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler