Şabbut Balığı Nasıl Yapılır?

Şabbut Balığı Nasıl Yapılır?

Muz Yaprağında Şabbut Balığı Buğlama İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir? Diyarbakır Dicle Nehrinde Yetişen Şabbut Balığı Nasıl Yapılır? Limon otunu soyup, içindeki ince parçayı küçük, küçük kes. Büyük bir..

Diyarbakır Dicle Nehrinde Yetişen Şabbut Balığı Nasıl Yapılır?Diyarbakır Dicle Nehrinde Yetişen Şabbut Balığı Nasıl Yapılır?
Yemek Yazarı - Şef Mehmet Kudat 
 
Muz Yaprağında Şabbut Balığı Buğlama İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Muz Yaprakları
*     6 Fileto Şabbut
*     2 Tane Limon Otu (Lemon Grass)
*     2 Diş Sarmısak
*     2 Kırmızı Acı Meksika Biberi
*     2 Lime Limon
*     2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Taze Zencefil
*     1 Avuç Taze Kişniş
*     2 Çorba Kaşığı Susam Yağı
*     1 Çorba Kaşığı Soya Sosu
*     Hindistan Cevizi Sütü (1 Kutu Gayet Yeterli)
*     2 Çorba Kaşığı 
 
Muz Yaprağında En İyi Balık Yemeklerinden Şabbut Balığı Buğlama Yapılış Tarifi
 
Limon otunu soyup, içindeki ince parçayı küçük, küçük kes. Büyük bir havanın içine koy, üstüne zeytinyağı, kıyılmış sarmısağı, küçük parçalara kesilmiş meksika biberini ekle. Lime limonların kabuklarını rendele, karışıma ekle. Kişnişi ince kıy ve havana ekle ve karışımı iyice döv. 
 
Lime limonların suyunu sık, taze zencefili, susam yağını, soya sosunu da karışıma ekle ve dövmeye devam et. Üzerine hindistancevizi sütü ekle ( çok da sulu olmayacak şeikde) ve iyice karıştır. Havan yeterince büyük değilse kırılmayacak geniş bir kasede de bu işlem yapılabilir. 
 
Muz yapraklarını ıslak bir bezle temizle. Yaprakların yırtılmamaları çok önemli. Yaprakları kuru bir bezle de kuruladıktan sonra ocak ateşi üzerinde yaprağı kısaca gezdir. Özelikle sert olan kenarlarında bu işlemi iyice uygula. 
 
Diyarbakır Dicle Nehrinde Yetişen Şabbut Balığı Nasıl Yapılır?
Bu hem yaprağın aromasının dışarı çıkmasına yardımcı olacak hem de yaprak yumuşadığı için sarıp, kürdanla tutturmak kolaylaşacak.
 
Ocak ateşinde gezdirdiğin yaprağın içine hazırlamış olduğun sosu bir kaşık yardımıyla sür, üstüne fileto levreği koy ve balığın üstüne tekrar sosdan gezdir. 
 
Yaprakla balığı paket kapatır gibi kapat ve kürdanla tuttur. Sos dışarıya sızmamalı. Önceden 220˚’ye ısıttığın fırının içine muz yaprağına sarılmış balıkları koy. Pişmesi için 10 – 15 dakika yeterli olacaktır. Muz yaprakları renk değiştirince fırından çıkar ve yaprağa sarılı olarak tabakta da servis yap. Afiyet olsun


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler