Balık Mançuru Nasıl Yapılır?

Balık Mançuru Nasıl Yapılır?

Balık mançuru nedir? Balık mançuru nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızda en iyi balık yemeklerinden Balık mançuru yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Balık mançuru nasıl yapılır? Alanya mutfağında..

Balık Mançuru Nasıl Yapılır?
 
Balık mançuru nedir? ilginç balık yemeklerinden Balık mançuru hangi ilimize aittir? Balık mançuru nasıl yapılır? Türk mutfağında Yöresel mutfaklarımızda en iyi balık yemeklerinden Balık mançuru yapmak için hangi malzemeler gereklidir? 
 
Türk aşçı haberleri olarak araştırdık...
 
Balık mançuru nasıl yapılır? Balık mançuru malzemeleri neler? işte en eski denizci yemeklerinden Balık mançuru yada balıkçı mancuru olarak bilinen yemeğin orijinal tarifi...
 
Yöresel mutfaklarımızdan Alanya mutfağında Alanya’nın yöresel yemekleri arasında yer alan balık mançuru 'nu oldukça az malzeme ile evde hazırlayabilirsiniz. Balık mançuru Alanya yemekleri arasında yer alıyor. Peki Balık mançuru nasıl yapılır? Balık mançuru malzemeleri neler? İşte balık mançuru tarifi!
 
En İyi Denizci Yemeklerinden Balık Mançuru Nasıl Yapılır?
 
Balık mançuru...
En Eski Balık Yemeklerinden Mançur İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Balık (Kuzu Balığı, Arap Balığı, Grida, Mercan)
*     1 Çay Kaşığı Sirke
*     1,5 Kg Soğan
*     1 Kg Domates 
*     Tuz
*     1,5 Su Bardağı Sıvı Yağ
*     1 Çorba Kaşığı Toz Kırmızıbiber
*     1 Çay Bardağı Su
 
Balık Mançuru Nasıl Yapılır?
 
Balık Mançuru Nasıl Yapılır?
Soğanları söğüş şeklinde piyazlık irice doğrayın. Ardından sıvı yağda çok az kavurun. Kavrulan soğanlara doğranmış domatesleri ve toz kırmızıbiberi ilave edin. Temizlenen balıkları iki parmak kalınlığında dilimleyin ve tencereye yerleştirin. (Balıkları fileto şeklinde kılçıklarından ayırırsanız daha rahat yersiniz)
 
Dilimlenen balıkların üzerini kavrulan soğanla kaplayın ve üzerine su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Balıklar ocaktan alınmadan 5-10 dakika evvel sirke ve tuz ilave edin. Piştiğinde ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler