Masgouf Nedir? Nasıl Yapılır?

Masgouf Nedir? Nasıl Yapılır?

Sümerliler döneminden günümüze geldiği düşünülen Masgouf, sazan balığının ızgarada uzunca süre pişirilmesiyle hazırlanıyor. Sonra limon ve turşu eklenerek servis ediliyor. Ortadoğu Balık Yem..

Masgouf Nedir? Nasıl Yapılır?
 
Sümerliler döneminden günümüze geldiği düşünülen Masgouf, sazan balığının ızgarada uzunca süre pişirilmesiyle hazırlanıyor. 
 
Sonra limon ve turşu eklenerek servis ediliyor. Özellikle arap ülkelerinde bol baharat ile yenilen balık çeşitleri alışkanlığı masgouf yemeğinde de kendisini gösteriyor. Peki baharatlı balık yemeği nasıl olur sorusunuz cevabı için Türk aşçı haberleri olarak denemenizde fayda var diyoruz...
 
Günümüzde özellikle Irak’la özdeşleşen bu yemek Türkiye’de en çok Irak’a sınır bölgeler olan Nusaybin ve Cizre’de biliniyor.
 
En İyi Ortadoğu Balık Yemeklerinden Masgouf Terbiyesi İçin
 
*    700-800 Gr'lık Sazan Balığı
*    Zeytinyağı 2 Yemek Kaşığı
*    Demirhindi Ezmesi 20 Gram
*    Tuz 2 Çay Kaşığı
*    Zerdeçal Tozu 1 Çay Kaşığı
*    Karabiber 1 Çay Kaşığı
 
En Farklı Balık Yemeklerinden Masgouf Salatası İçin
 
*    Ispanak 1/2 Demet
*    Soğan 100 Gram
*    Domates 250 Gram
*    Nar 200 Gram
*    Maydanoz
*    Limon 1 Adet
 
En İyi Irak Yemeklerinden Masgouf Yapılış Tarifi;
 
Sazan balığını yatay bir şekilde ikiye bölün ama birbirinden ayırmayın. Tüm terbiye malzemelerini karıştırarak elde ettiğiniz terbiyeyi iyice karıştırın.
 
Fileto alınmış sazan balığına (tatlı sus balıklarıda olabilir) terbiyeyi iyice yediriniz. 180 derece ısıtılmış fırında yada ızgarada balığınızı pişiriniz.
 
Yanında salata malzemeleri ile güzel bir salata yapabilirsiniz. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler