Kıymalı Erişte Yoğurtlaması

Kıymalı Erişte Yoğurtlaması

En iyi Muğla yemeklerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımız 'dan Muğla mutfağında Kıymalı Erişte Yoğurtlamasında hangi malzemeler kullanılır?

Kıymalı Erişte YoğurtlamasıKıymalı Erişte Yoğurtlaması
Yeliz Tezcan Bingöl
 
En iyi Muğla yemeklerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında Kıymalı Erişte Yoğurtlamasında hangi malzemeler kullanılır? 
 
Bu güne kadar evde Kıymalı Erişte Yoğurtlaması yaptınız mi? Türk aşçı haberleri olarak siz takipçilerimiz için derlemiş olduğumuz en iyi lezzetlerden “Yeliz Tezcan Bingöl’un kaleminden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması tarifini yorumlarınıza bırakıyoruz…
 
En iyi Muğla lezzetlerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması nasıl yapılır?
En meşhur Muğla yemeklerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlamasında kullanılan malzemeler;
 
*     300gr kıyma
*     4 yemek kaşığı zeytinyağı
*     1 tane yeşil biber
*     1 tane kırmızı biber
*     1 tane soğan
*     2 tane domates
*     1 yemek kaşığı pul biber
*     1 çay kaşığı karabiber
*     Tuz
*     1 yemek tabağı dolusu erişte
*     1-2 diş sarımsak
*     2 kase yoğurt
 
En iyi Yoğurtlama tariflerinden Kıymalı Erişte Yoğurtlaması Yapılış tarifi: 
Tencereye yeterince haşlamak için su koyalım.1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını koyup kaynatalım. Kaynayan suya erişteyi ilave edip pişirelim. Ara ara karıştıralım.
 
Pişen erişteyi süzüp üzerinden soğuk su gezdirelim. Tavayı kıymayı ve zeytinyağını koyup kavuralım. İnce doğranmış soğanları ve biberleri ekleyip kavuralım. Kapukları soyulmuş ve doğranan domates, pul biberi, tuzu ve karabiberi ekleyip bir kaç dk daha pişirelim.
 
Sarımsakları dövüp yoğurtla karıştıralım. Servis tabağına haşlanan erişteleri koyup üzerine yoğurdu koyuyoruz. Üstüne kavrulmuş kıymayı koyup servis ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler