En İyi Kebab Tarifleri...
En iyi Türk kebapları nasıl yapılır? Evinizde Yöresel mutfaklarımızdan Türk kebapları yapmak istermisiniz? Osmanlı ve Türk mutfağında en iyi kebaplar hangileridir? Yöresel kebaplar hakkında şeflerimizin özel tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Türk mutfağında en ünlü kebaplardan hangilerini yemek istersiniz?
İste sizle Türk kebaplarından ve yöresel mutfaklarımıza ait kebaplardan bazılarını hazırladık. Daha Fazla
Türk kebapları Tarifi İçin Linki Tıklayarak
KEBAB TARİFLERİ Kategorimizi
Ziyaret Ediniz…
En İyi Kebab Tariflerinden Tokat Kebabı Tarifi (Tokat Mutfağı)
En İyi Yöresel Kebaplardan Tokat Kebabı Tarifinin Malzemesi:
* Taze Kuzu Eti,
* Kuyruk Yağı,
* Patlıcan,
* Domates,
* Yeşil Biber,
* Patates,
* Soğan,
* Sarımsak,
* Özel Pişirilmiş Kebap Pidesi.
En Ünlü Kebaplardan Tokat Kebabı Tarifinin Yapılışı:
Kuzu etleri küçük parçalar halinde kesilir. Baharat, biber ve soğanla terbiye edilir. Doğranan etler, bir et ve bir sebze olacak şekilde şişlere dizilir. Etin yağlı kısımları patlıcana değmelidir. Patlıcan ortadan kesilir ve uzun şekilde doğranır. Patlıcanın kabuğu soyulmaz ve önceden tuzlanmalıdır. Bu dizilişte aralara kuyruk yağı ve sarımsak da takılmaktadır.
Sebze ve etin düşmemesi için şişlerin ucuna patlıcanın sap kısmı takılır. İstenirse etler, patlıcanlar ayrı ayrı şişlere dizilebilir. Domatesler çabuk piştiği için ayrı şişe dizilir ve ocağa en son olarak verilir. Şişler kebap ocağının ortasındaki yatay demire asılır.
Fırının yanında ateşin yanması için özel bölmeler vardır. Şişlerdeki malzemeler pişerken damlayan yağlar ocağın altındaki saç tepsiye alınır. Özel kebap pideleri tepsiye yayılır, pişen malzemeler bu pidelerin üzerine yerleştirilir. Son olarak da toplanan yağlar üzerinde gezdirilir ve servise hazır hale gelir.
Tokat Kebabının pişirildiği özel bir ocak bulunmaktadır. Her yerde bulunmayan bu ocak; şişlerin takıldığı demir seviyesine kadar dikdörtgen olarak belli genişlikte çıkar. Bu kısımdan sonra düzgün bir yamuk olarak baca seviyesine kadar yükseltilir ve baca çıkışı ile son bulur. Dikdörtgen kısımda gürgen odununun yanacağı çıkıntılar vardır.
Ocak normuna uygun yapılmaz ise Tokat Kebabı yapılamamaktadır. Şişlerdeki sebzelerden ve etlerden akan yağ ve su, ocağın altındaki bölmede toplanır. Sonra bu yağ son aşamaya gelen kebabın üzerine dökülür ve bu şekilde servise sunulur.
Bugün bazı evlerde de küçük Tokat Kebap ocakları bulunmaktadır. Elle yenilen bir kebaptır. Özel kebap pidesi yemeğe batırılarak yenir.
Bu kebap her şeyi ile Tokat’ta yetiştirilen ürünlerden oluşmaktadır ve bu nedenle, Tokat Kebabının sezonu vardır; kışın sebze yetişmediği için yapılmaz. Haziran ve Ekim Ayları arasındaki zaman dilimi, bu kebap için en uygun dönemdir.
En İyi Kebab Tariflerinden Kemeli Kebap Tarifi;
En İyi Yöresel Kebaplardan Kemeli Kebap Tarifi Malzemeleri ;
* 1 Kg Az Yağlı Et (Koyun Veya Kuzu) ,
* 1,5 Kg Keme,
* 2 Tatlı Kaşığı Tuz ,
* 10 Adet Yeşil Soğan ,
* 1 Demet Maydanoz ,
* Mangal, Kömür Ve Kebap Şişleri
En Ünlü Kebaplardan Kemeli Kebap Yapılış Tarifi;
Et parça olarak alınır ve zırhla çekilerek kıyma haline getirilir. Aslı böyledir. Ancak buna imkân bulunamazsa iri diş kıyma et alınmalıdır.
Kemeler yıkanır, üstü iyice temizlenir. Soymaya gerek yoktur. Ancak yapışmış kum veya toprağı varsa kazıyarak temizlenip yıkanmalıdır. Temizlenen kemeler cevizden biraz büyük, kuşbaşı şeklinde doğranır.
Doğranan kemelerin orta kısmı, yani şişe saplanacak olan yeri, bu iş için yapılmış olan özel delici alet ile delinir. Delinmezse şişe saplandığı vakit çatlar, kırılır. Saplananlar şişte durmaz dökülür.
Onun için önce delmeli, sonra saplamalıdır. Kemeleri önce biraz haşlayıp sonra saplayanlar da vardır. Kıymaya tuz eklenir ve karıştırılır.
şişlere bir keme bir et olacak şekilde saplanır. Alevsiz ateşte pişirilir. Dört tarafı da pişince bir tepsi ya da lengere çekilir. Temizlenmiş yeşil soğan ve maydanoz ince kıyılarak beraberce servis yapılır. Dürümle yenir.
En İyi Kebab Tariflerinden Antep Mutfağında Yoğurtlu Kebap Tarifi;
En İyi Yöresel Kebaplardan Yoğurtlu Kebap Tarifi'nin Malzemeleri;
* 1,5 Kg Az Yağlı Et (Koyun Veya Kuzu) ,
* 150 Gr Sadeyağ ,
* 3 Adet Tırnaklı Ekmek ,
* 1 Kase Et Suyu ,
* 1 Kg Koyun Yoğurdu ,
* 1 Çorba Kaşığı İsot,
* Tuz
En Ünlü Kebaplardan Geleneksel Türk Mutfağında Yoğurtlu Kebap Yapılış Tarifi;
Et parça olarak alınır ve zırhla çekilerek kıyma haline getirilir.
Biraz tuz eklenip karıştırılır. Aslı böyledir.
Ancak buna imkân bulunamazsa iri diş kıyma et alınmalıdır.
Ceviz büyüklüğünde kıyma et alınır.
Yuvarlak şişe saplanır.
ikinci bir tike alınır ve saplanır.
Mangal genişliğine bağlı olarak 7-8 tike saplanır.
Mangalda biraz pişirildikten sonra şişten çekilir.
Yağda kızartılarak tam pişirilmiş olur.
Tırnaklı ekmek kare şeklinde küçük parçalar halinde dilimlenip servis tabağına konulur.
Sıcak et suyu ekmeklerin üzerine gezdirilerek yumuşaması sağlanır.
Ekmeklerin üzerine yoğurt serilir.
Yoğurdun üzerine kızartılmış etler konulur.
Sadeyağ bir tavada dağlanır, arzuya bağlı olarak içine isot eklenir ve tabaklara 2-3 çorba kaşığı kadar gezdirilip sıcak servis yapılır.
En İyi Kebab Tariflerinden Fırın Kebabı Tarifi “Isparta Mutfağı”;
En İyi Yöresel Kebaplardan Fırın Kebabı Tarifi Malzemeleri ;
* Kuzu Eti
* İnce Pide Ekmeği
En Ünlü Kebaplardan Fırın Kebabı Yapılış Tarifi;
Isparta Fırın Kebabı, nisan-mayıs aylarında süt kuzusu, haziran sonunda oğlak ve eylülden itibaren de etinden yapılmaktadır.
Böbrek yağları ve kan damarları temizlenen kaburga etleri, şişe takılarak fırın içerisine dik olarak sıralanır.
inceden yakılıp ısıtılan fırında 3 - 3,5 saat aralığında çalı kokü odunuyla 2 saat alev, 1 saat korda pişirilir.
Pişme esnasında fırın i.inde bulunan bakır sahanlardaki su buharlaştırılır ve etler hem buhar, hem alev arasında % 50 fire verir.
Tuz ya da baharat kullanılmadan pişirilmektedir.
Fırından çıkan kızarmış kuzu eti yöreye özgü bakır tabaklarda ince pide ekmeği üzerinde servis yapılır.
Fırın Kebabı Ek Bilgi :
Fırın Kebabında kullanılacak et, doğal ortamda yetiştirilen, doğal otlarla beslenen hayvanlardan tercih edilmektedir.
Bu yemeğin kolesterolü yok denecek kadar azdır.
Kızarmış yağı doymuş yağdır. Vücuttaki doymamış yağları erittiği bilinmektedir.
Fırın Kebabı’nın Isparta’ya özel bir tadı vardır.
Merkezde bulunan lokantalarımızda da pişirilmektedir.
Tadına bakılması gereken meşhur bir kebap türüdür.
En İyi Kebab Tariflerinden Adana Kebap Tarifi - Adana Mutfağı
En İyi Yöresel Kebaplardan Et Ve Hazırlanış Tarifi :
Yaylalarda doğal ortamda yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki koyundan elde edilen et; yağ, sinir, damar ve zarlarından ayıklanır. Ayıklanan et parçalar halinde bir gün dinlendirilir. Koyundan elde edilen kuyruk da aynı şeklide ayıklanıp, dinlendirilir. Dinlendirilmiş et, "zırh" tabir edilen, iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır.
Kıyılmış et miktarının % 15'i kadar dinlenmiş kuyruk, zırh ile ayrıca kıyılır. Kıyılmış et ile kuyruk, binde üç ile binde sekiz arasında (ideali binde beş) acı kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Bu karışım, Adana kebabının ana unsurunu teşkil eder. Farklı olarak, yukarıdaki karışıma kırmızı taze biber, soyulmuş kök sarımsak ve acı yeşil biber doğranarak katılır. Hazırlanan karışım tekrar yoğrularak homojenlik sağlanır. Yoğrulmuş karışım, zırh ile tekrar kıyılır. Kıyma tekrar yoğrulur.
Homojen hale gelmiş karışım, 0.5 cm kalınlığında, 3 cm eninde , 90 - 120 cm uzunluğunda demir şişlere sıvanır gibi yapıştırılır. Bu işleme, eti şişe saplama adı verilir. Saplanan et, şiş yüzeyine dengeli bir şekilde yayılır. Dengeli sıvama pişmenin önemli şartıdır.
Saplama esnasında el suya batırılıp, şiş üzerindeki et sıvazlanır. Bu işlem, etin şişten dökülmemesi için önemlidir. Ancak elde kalacak su miktarı gayet az olmalıdır. Su çok olursa et haşlanır, kebabın tadı bozulur. Şişe saplanan et miktarı 180 gramdır. Bir buçuk tabir edilen Adana kebabının eti, 270 - 280 gramdan az olmamalıdır.
en ünlü kebaplardan Adana Kebap Pişirme:
Hazırlanan şişler, alevsiz, durgun, korlu, meşe kömürü ateşinde yeteri miktarda pişirilir. Pişirme derecesi, etin renginin kırmızıdan koyu kahverengiye dönme seviyesidir. Pişirme esnasında şişler sık sık çevrilir. Bu sırada etin yüzünde oluşan yağlar pide ekmeklerle sıkılarak alınır ve yağların ateşe damlaması önlenir.
Yağlar ateşe akarsa, ateş alevlenir ve et dağlanır, kalite bozulur. Yağlanan pide ekmekler, pişmekte olan kebabın üzerinde tutularak ekmeklerin ısısı korunur. Sunum: Pişmiş olan kebap eli yakmayacak kadar ısıtılmış, kuru, geniş ve yayvan porselen veya metal tabakta servis yapılır. Yağlanmış ve soğutulmamış pide ekmek usulüne uygun, keskin bıçakla parçalanır. Büyük parça, kebabın alt kısmına gelecek şekilde tabağın içine serilir.
Pişen kebap ekmek parçası yardımı ile şişten parçalanmadan tabaktaki ekmeğin üzerine sıyrılır. Kebabın üzeri yağlı sıcak ekmek parçaları ile örtülür. Geniş tabağın boş görünen bölümlerine, kebapla aynı anda pişen, domates parçaları, yeşil sivri biber (acı veya tatlı) ile süs biberi ilave edilir. En üste, ısıtılmış, yağlanmamış ekmek parçaları konur.
Ayrıca ayrı ayrı küçük tabaklarda;
soğan salata, ezme domates salata, çoban salata, maydanoz, tere, yeşil sivri biber, süs biberi, turp, süs biberi turşusu, kesilmiş limon parçaları hazırlanarak kebapla birlikte sunulur.
Adana Kebap Açıklama :
Türkiye'nin her yerinde bir kebapçı bulabilir ve kebap yiyebilirsiniz ama Adana'da yiyeceğiniz kebap; malzemeleri, hazırlanışı, tadı ve sunumuyla Adana kültürünün seçkin bir ürünüdür ve açıkçası kebap Adana'da yenir. Adana kebabını diğer kebap türlerinden ayıran en önemli özellik, kebabın üretiminde kullanılan etin doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş koyunlardan elde edilmiş olmasıdır.
Bunun yanında üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katmaktadır. Karışım hazırlanırken aşağıda belirtilen maddelerin dışında (salça, sebze, karabiber, iç yağı v.b.) hiçbir madde katılmaz. Pişirme esnasında kesinlikle vantilatör kullanılmaz. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurları olan yeşillik ve salata ile eksiksiz olarak yapılır.