Nefis ve Lezzetli Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?

Nefis ve Lezzetli Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır?

Patlıcanın taban şeklinde kesilip, kıymalı veya kuşbaşılı harçla birlikte pişirilmesi. "Patlıcan Oturtma" Türk mutfağında popüler bir yemektir. Patlıcan 'ların içerisine hazırlanan..

 
Evde Nefis ve Lezzetli Patlıcan Oturtma Nasıl Yapılır? 
 
Patlıcanın taban şeklinde kesilip, kıymalı veya kuşbaşılı harçla birlikte pişirilmesi. "Patlıcan Oturtma" Türk mutfağında popüler bir yemektir. Patlıcanların içerisine hazırlanan etli harç konularak pişirilir. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yemek arşivimizde araştırdık...
 
İşte Türk mutfağında En İyi Lezzetlerden Patlıcan Oturtma tarifi İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*  4-5 adet patlıcan (orta boy)
*  250-300 gr kıyma (dana ya da kuzu)
*  1 adet orta boy soğan, yemeklik doğranmış
*  2-3 diş sarımsak, ince doğranmış
*  2 adet orta boy domates, küp şeklinde doğranmış
*  2-3 adet yeşil biber, doğranmış
*  1 çay kaşığı karabiber
*  1 çay kaşığı tuz
*  Yarım çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
*  Yeterince sıvı yağ (patlıcanları kızartmak için)
*  1 su bardağı sıcak su ya da et suyu
*  1 yemek kaşığı domates salçası
 
En Sevilen Patlıcan yemeklerinden Patlıcan Oturtma Yapılışı:
 
Patlıcanların Hazırlığı: Patlıcanları alacalı şekilde soyun. Uzunlamasına ikiye kesin ve tuzlu suda 20 dakika kadar bekletin. Bu, patlıcanların acısını alır. Bir tavada yeterli miktarda sıvı yağı kızdırın. Tuzlu suda bekleyen patlıcanları iyice yıkayıp, kurulayın ve kızgın yağda her iki tarafını da kızartın. Kızaran patlıcanları havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını alın.
 
İç Harcın Hazırlığı: Bir tavada az miktarda sıvı yağda doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Sarımsak, yeşil biber, doğranmış domates, salça, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin. Malzemeler iyice karışana kadar kavurun.
 
Kızarttığınız patlıcanların üzerine bu iç harcı paylaştırın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ya da et suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında patlıcanlar yumuşayana kadar (yaklaşık 30 dakika) pişirin. Servis tabağına aldığınız Patlıcan Oturtma'nın üzerine yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler