Tarihi Edirne Yöresel Yemekleri Kitaplaştırılıyor

Tarihi Edirne Yöresel Yemekleri Kitaplaştırılıyor

Sezer, kitabın eylül ayında yayımlanacağını ve büyük bir gastronomi festivaliyle tanıtılacağını ifade etti. Kent mutfağının zenginliklerini geleceğe aktaracaklarını..

 
Edirne’nin Yöresel Lezzetleri Kitaplaştırılıyor: "Topraktan Tabağa, Edirne Yöresel Yemekleri"
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Edirne'nin zengin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla hazırlanan "Topraktan Tabağa, Edirne Yöresel Yemekleri" kitabının detaylarını sizler için derledik. Bu kitap kapsamında, Edirne'nin asırlık tarifleri video kayıtlarına alınıyor.
 
Edirne Valisi Yunus Sezer'in eşi Canan Sezer'in himayesinde başlatılan bu projede, Edirneli şefler ve gastronomi yazarları, kente Osmanlı'dan miras kalan 90 yemeği orijinal tarifleri ve pişirme teknikleriyle kaleme aldı. Kentin gastronomi turizmine katkı sağlaması hedeflenen bu kitap için çalışmalar artık son aşamaya geldi.
 
Edirne Şehir Gönüllüleri Vakfı'nın Karaağaç'taki kafesinde kurulan mutfakta, yemeklerin hazırlanmasıyla ilgili video çekimlerine başlandı. Video çekimlerine eşiyle birlikte katılan Vali Sezer, şeflerle birlikte kente özgü "Rumeli Musakkası" yemeğini hazırladı.
 
Vali Sezer, gazetecilere yaptığı açıklamada, zengin bir  Edirne mutfağı kültürüne sahip olduğunu vurguladı. Kitabın hazırlanması için büyük emek harcandığını belirten Sezer, "3 ay boyunca bütün köyler gezilerek unutulmuş yemeklerin ortaya çıkarılması için çalışmalar yapıldı ve sonuçta güzel bir envanter oluşturuldu. Bu yemekler, reçeteleriyle beraber üniversitemiz ve şeflerimizin desteğiyle yeniden hayat buldu. Her gün bu yemekler pişirilerek çekimleri yapılıyor. Geleceğe çok değerli bir gastronomik miras bırakıyoruz," dedi.
 
Sezer, kitabın eylül ayında yayımlanacağını ve büyük bir gastronomi festivaliyle tanıtılacağını ifade etti. Kent mutfağının zenginliklerini geleceğe aktaracaklarını söyleyen Sezer, "Amacımız, geleceğe bir gastronomi ce kültürel mirası bırakmak. Bizden sonraki nesiller bu kitaba bakarak ve videoları izleyerek yemeklerin nasıl hazırlandığını öğrenebilecekler. Aynı zamanda Edirne önemli bir turizm şehri. Gelen ziyaretçilere Osmanlı saray mutfağı ve Rumeli yemeklerinden hangilerini sunabileceğimizin planını yapıyoruz," diye konuştu.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Edirne'nin gastronomi tarihine katkı sağlayacak bu önemli projenin takipçisi olacağız. Bu tür çalışmalar, kültürel mirasımızı koruma ve tanıtma açısından büyük önem taşımaktadır. Bu proje, hem yerel halkın unutulmuş tarifleri yeniden keşfetmesine olanak tanıyacak hem de gastronomi turizmi açısından Edirne'ye değer katacaktır.
 
Sonuç olarak, Türk mutfağı yemek arşivinde "Topraktan Tabağa, Edirne Yöresel Yemekleri" kitabı ve video projesi, Edirne'nin mutfak kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan önemli bir girişimdir. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tür projelerin desteklenmesi ve tanıtılması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler