Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Pişirilir?

Makarna Nasıl Haşlanır? Makarna Nedir? 500 gr makarna için 4 lt kaynatma suyu oran olarak seçilmelidir. Makarna Suyu kaynama noktasına getir ve tuz ilave et. Makarnayı..

Makarna Nasıl Pişirilir?
 
Makarna Hamuru Nasıl yapılır? 
Makarna gluten oranı yüksek durum buğdayından elde edilen irmik­ten yapılır. Un ve/veya irmik (semolina) ile üretilen, sayısız şekil ve büyüklükte ürünlere verilen genel bir isimdir. Genellikle 100 ölçek buğday irmiğine, 28 ölçek su katılarak yoğurulan makarna hamuru orta sertlikte bir hamurdur. Gerekirse içine yumurta, domates, ıspanak ve renklendirme maddeleri katılabilir.
 
Bizim yiyecek kültürümüzde genel olarak “Makarna” dediğimiz Makarna, kökleri - kimi iddialara göre - Asya’ya dayanan bir gıda türüdür. Bugün birçok yiyecek tarihçisi erişte (noodle) - makarna (Makarna) türlerinin, Marco Polo tarafından XIII. yy. sonunda Asya seyahati dönüşünde getirildiğini iddia ediyor. 
 
Makarna Nedir?
Böyle düşünmeyen tarihçiler de var. Onlar erişte türlerinin Akdeniz’de, Marco Polo’nun seyahatinden çok önce var olduğunu, Etrüsklerin el işlerinde (artwork) kullandıkları şekillerin, İtalyan yarımadasında üretilen makarna şekilleri ile benzerliklerini de buna delil olarak gösteriyorlar.
 
Makarna ifadesi de II. Dünya Savaşından sonra sıklıkla kullanılmaya başlanıyor. Önceleri erişte (noodle) ya da hamur (dough) tipi yiyecekler olarak sınıflandırılıyorlardı.
 
Makarna türleri bugün hemen hemen tüm dünyada en çok bilinen ve sevilen yiyecekler arasında yer alıyor. Her gelir, yaş ve cinsiyet grubundan insanlar tarafından gerek evlerde gerekse restoranlarda sıklıkla tüketiliyor.
 
Makarna Nasıl Haşlanır?
500 gr makarna için 4 lt kaynatma suyu oran olarak seçilmelidir.
Suyu kaynama noktasına getir ve tuz ilave et.
Makarnayı suya al. Bir iki kez karıştır ve suyu tekrar kaynama noktasına getir.
Makarna piştikçe ara ara karıştır. Böylelikle yapışma engellenir.
Hemen kullanılacak ise (dry Makarna için) al dente, değilse al dente’den daha az pişmişken sudan al, süz ve servis et/soğut.
Makarna soğuduysa, az miktarda yağ ile harmanlanmalı ki yapışma engellensin.
 
Makarna Baking (Makarna Fırınlama)
Herhalde en çok bilinen baked Makarna türü lazanyadır. Nefis makarna tariflerinden Lazanya geniş ve uzun dikdörtgen şeklinde bir Makarna türüdür. Çeşitli soslarla sebzeler, ragu ve peynirlerle tabakalar halinde hazırlanan bir türdür. Canneloni veya manicotti gibi Makarnalar da doldurulduktan sonra fırınlanırlar. (Şef Oytun DAĞLI'nin "Makarna Nedir? Makarna Nasıl Pişirilir? Makarna Çeşitleri Nelerdir?" yazısından alıntıdır)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler