Balkan Mutfağının Eşsiz Lezzeti: Ajvar Sos Tarifi

Balkan Mutfağının Eşsiz Lezzeti: Ajvar Sos Tarifi

Ajvar sosunun yapım süreci, kırmızı ve yeşil biberlerin közlenmesiyle başlar. Közlenen biberler, mutfağı saran hoş aromalarla sizi doğru yolda olduğunuzu hissettirir..

 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Balkan mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Ajvar sos tarifini sizlere sunuyoruz. Kahvaltılarda sıkça tercih edilen ve zengin içeriğiyle dikkat çeken bu sos, sofralarınıza renk katacak. Geleneksel Balkan sosunu evde yaparak lezzetli anlar yaşayabilirsiniz.
 
Nefis ve Lezetli Ajvar Sosunun Hazırlanışı:
Ajvar sosunun yapım süreci, kırmızı ve yeşil biberlerin közlenmesiyle başlar. Közlenen biberler, mutfağı saran hoş aromalarla sizi doğru yolda olduğunuzu hissettirir. Soyulan ve çekirdeklerinden ayrılan biberler, ajvarın benzersiz lezzetini ortaya çıkarır. İşte bu eşsiz sosun tarifi...
 
Ajvar Sosu Tarifi:
 
Ajvar Sosu İçin Malzemeler:
 
* 2 kilogram kırmızı kapya biber
* 1 kilogram patlıcan
* 10 diş sarımsak
* 10 gram toz şeker
* 20 gram tuz
* 150 ml sıvı yağ
 
En Farklı Sos Tariflerindan Ajvar Sosu Yapılışı:
 
Ajvar Sosu İçin Biberlerin Hazırlanması:
 
Biberlerin sap ve çekirdeklerini çıkarıp mangalda veya ocakta közleyin, ardından kabuklarını soyun.
Patlıcanların Hazırlanması:
 
Patlıcanların üzerine çatal ile delikler açıp mangalda veya ocakta közleyin, kabuklarını soyun ve saplarını kesin.
 
Ajvar Sosu İçin Malzemelerin Çekilmesi:
 
Patlıcan ve biberleri ayrı ayrı kıyma makinasından geçirin. Patlıcanları çekerken kabukları soyulmuş sarımsakları da ekleyin.
Pişirme Aşaması:
 
Geniş bir tencereye yağın yarısını ve biberleri koyup yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Biberler suyunu çekip salça kıvamına gelince, sarımsaklı patlıcan püresini, şeker ve tuzu ekleyin.
Yağ Ekleyerek Kıvam Alma:
 
Karışım koyulaşıp bütünleşince kalan yağı azar azar ekleyip ajvara yedirin. Her yağ ekleyişinizde ajvarı hafifçe döverek macunumsu bir hal alana kadar pişirmeye devam edin.
Saklama Hazırlıkları:
 
Kavanoz ve kapakları kaynar suda 4-5 dakika bekletin. Sıcak kavanozların içine kaynar haldeki ajvarı boşluk kalmayacak şekilde doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin. Bu şekilde 5-6 ay kadar saklayabilirsiniz.
Uzun Süreli Saklama:
 
Daha uzun süre saklamak için kavanozları derin bir tencereye alıp üstlerine sıcak su koyarak yarım saat daha kaynatın. Ardından kavanozları ters çevirip oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin. Serin ve karanlık bir yerde saklayın. Kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin.
 
Afiyet olsun!
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu eşsiz Balkan lezzetini denemenizi tavsiye ediyoruz. Evde hazırlayacağınız Ajvar sos ile kahvaltı sofralarınıza benzersiz bir tat katabilirsiniz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler