Haşlanmış Yumurtanın Çatlamaması İçin Ne Yapılır?

Haşlanmış Yumurtanın Çatlamaması İçin Ne Yapılır?

Yumurta haşlarken çatlamasını önleyen püf noktaları nelerdir? Yumurta haşlama suyuna ne konur? Evde yumurta haşlarken çatlamaması için neler yapılır? Yumurtayı haşlarken mutla..

Haşlanmış Yumurtanın Çatlamaması İçin Ne Yapılır?
 
Yumurta haşlarken çatlamasını önleyen püf noktası nelerdir? Evde yumurta haşlarken çatlamaması için neler yapılır?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yumurtalı yemeklerde yumurta haşlamanın püf noktalarını araştırdık...
 
Yumurtayı haşlarken mutlaka haşlama suyunun içerisine iki damla limon damlatın. Bu  şekilde yumurtanız haşlandıktan sonra çok daha iyi soyulabilecektir.
 
Evde Yumurtanın Çatlamaması İçin "Tuz" İşe Yarıyor...
 
Ayrıca haşlanmış yumurta yaparken haşlama suyuna tuz eklemekte işe yaramaktadır. 
 
Yumurtanın Çatlamaması İçin "Sirke" Kullanınız...
 
Limon yoksa bir tatlı kaşığı elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Sirke de yumurtanın hem iyi haşlanmasını sağlayacaktır. Hem de yumurtanın kabuğunun çokça hızlı soyulmasına yardımcı olacaktır.
 
Haşlanmış yumurta yaparken yumurtanızın çatlamaması veya patlamaması için bu küçük mutfak sırlarından mutlaka yararlanın. Yumurtanızı israf etmek istemiyorsanız eğer bu bilgiler ışığında yumurtanızı haşlayabilirsiniz. 
 
Yumurta haşlama suyuna tuz konur mu?
 
Yumurtanız daha haşlanmadan suyun içinde çatlıyor mu? Bunun önüne geçmek için suyun içine tuz ekleyin. Bu sayede yumurtanın beyazı daha çabuk haşlanacak.
 
Yumurta haşlama suyuna ne konur?
 
Sinir bozucu durumun üstesinden gelmek için yumurta haşlarken suyuna az bir miktar limon suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır. Limonun asidi, yumurta kabuğunun kırılmasına karşı koruma sağlar. Ayrıca haşlandıkça yumurtanın beyazında renk değişimi meydana gelebilir.
 
Yumurtayı kolay soymak için suya ne atılır?
 
Yumurta haşlamadan once suyuna bir çay kaşığı karbonat konulması kabukların kolay soyulmasını sağlar. Suya sirke eklerseniz de yanı sunucu alırsınız. Sirke, kabuktaki kalsiyumu söker ve kabuğun soyulmasını kolaylaştırır.
 
Sağlıklı yumurta nasıl haşlanır?
 
Yumurtalar özellikle kayısı kıvamında olmalı ya da tereyağında düşük ısıda katılaştırılmadan hafifçe pişirilmelidir. Rafadan bir yumurta istiyorsanız, ocakta suyun içerisinde 3 dakika kaynatmak yeterlidir. Eğer bu şekilde süreyi ayarlayamıyorsanız, su kaynamaya başladıktan sonra yavaş olarak 100'e kadar sayın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler