Donmuş Kıyma Nasıl Çözülür?

Donmuş Kıyma Nasıl Çözülür?

Donmuş kıymayı çözdürmenin en güvenli yolu nedir? Donmuş kıymayı çözdürmenin en hızlı yolu Mikrodalga Fırın (tavsiye edilmez) Donmuş kıymayı çözdürmenin ikinci yolu ise Soğuk Suya koymak..

 
Donmuş Kıyma Nasıl Çözülür?
 
Donmuş kıyma nasıl çözülür? Buzlukta Donmuş kıymayı çözdürmenin en sağlıklı yöntemi nedir?
 
Hızlıca bir yemek yapmak istediniz, acil misafiriniz geliyor ya da canınız etli bir yemek istiyor. Bu konuda nasıl pişirilir sorusunun cevabında Buzluktaki kıymayı da bir gün önceden buzdolabına indirmeyip çözdürmediniz ya da çözdürmek için vaktiniz var. 
 
Tek aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Her iki durum için de mutfakta hayat kurtaracak önerilerimiz var. 
 
Hadi alın buzluktan kıymalarınızı. Bu yöntemlerle hızlıca çözdürüp nefis kıymalı yemekler hazırlayalım onlardan.
 
Donmuş kıymayı çözdürmenin en güvenli yolu nedir?
 
Donmuş kıymayı çözdürmenin en güvenli yolu, buzdolabında çözdürmektir. Buzdolabında yavaşça çözünen kıyma, daha az bakteriye maruz kalır ve daha taze kalır. Ancak, bu yöntem daha uzun süre alabilir. 
 
Eğer hızlı bir şekilde kıymayı çözmek isterseniz, mikrodalga fırın veya soğuk su kullanabilirsiniz.
 
Donmuş kıymayı çözdürmenin en hızlı yolu Mikrodalga Fırın (tavsiye edilmez): 
 
Donmuş kıymayı çözmek için, kıymayı bir mikrodalga kabına yerleştirin ve düşük güçte 1-2 dakika boyunca ısıtın. 
 
Daha sonra, kıymayı çevirin ve tekrar 1-2 dakika boyunca ısıtın. Bu işlemi, kıyma tamamen çözülünceye kadar tekrarlayın. Ancak, mikrodalga fırında çözdürürken, kıyma bazen pişebilir ve sertleşebilir, bu nedenle dikkatli olun.
 
Donmuş kıymayı çözdürmenin ikinci yolu ise Soğuk Suya koymak (tavsiye edilir)...
 
Donmuş kıymayı çözmek için, kıymayı sızdırmaz bir torbaya yerleştirin ve soğuk suyun altında tutun. Suyu her 30 dakikada bir değiştirin ve kıyma tamamen çözülünceye kadar işlemi tekrarlayın. Bu yöntem, kıymayı hızlı bir şekilde çözmek için uygun bir yöntemdir, ancak kıyma suya maruz kaldığı için daha sulu olabilir.
 
 
Unutmayın, çözdürülmüş kıymayı tekrar dondurmayın. Çözdürülmüş kıyma, hemen pişirilmelidir.
 
Su Kullanılarak Donmuş Kıyma Nasıl Çözdürülür?
 
** Çözdürmek için 450 gram kıyma başına 60 dakika planlayın. Kıyma ihtiyacınız olduğu zamandan en az bir saat önce başlayın. Böylece etinizi eritmek için yeterli zamanınız olduğundan emin olursunuz.
 
** Kıymayı yeniden kapatılabilir bir plastik torba içinde sabitleyin. Kıyma paketini sızdırmaz plastik bir torbaya koyun. Torbayı kapatarak mümkün olduğunca güvenli bir şekilde kapatın.
 
** Kıymayı bir torba içerisinde musluk suyunun içerisine batırın. Etin tamamen su altında olduğundan emin olun. Sadece soğuk su kullanın. Sıcak, ılık ve hatta oda sıcaklığındaki su, bakteriler için üreme alanı oluşturabilir. Musluk suyunuz çok sıcaksa, biraz soğutmak için bir veya 2 buz küpü ekleyin.
 
** Ayrıca temiz bir lavaboyu soğuk suyla doldurabilir ve etinizi buna daldırabilirsiniz. Başlamadan önce fişin sıkı bir contaya sahip olduğundan ve lavabonun temiz olduğundan emin olun.
 
** Suyu her 30 dakikada bir değiştirin. Eski suyu boşaltın ve kaseyi temiz, soğuk suyla tekrar doldurun. Bu işlem, suyun çok fazla bakteri toplamasını engellerken etin buzunun çözülmesine devam etmesini sağlar.
 
** Ayrıca, suyun serin kalmasını sağlarsınız. Suyunuz çok sıcaksa 1-2 buz küpü eklemeye devam edin.
 
** Bir saat sonra etin çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Temiz parmaklarla kıyma paketine bastırın. Basmak için yeterince yumuşak olduğunda, kıymanın çoğu çözülmüştür.
 
** Kıymayı hemen kullanın. Bakteri üremesini önlemek için bu şekilde çözülmüş kıymayı 2 saat içinde kullanmanız gerekir. 2 saat bekleyecekseniz, çözüldükten sonra o süre buzdolabına koyun.
 
** Soğuk suda çözdürdüğünüz kıymayı tekrar dondurmayın çünkü bakteri üretme olasılığı daha yüksektir. Buzu çözdükten sonra 2 saat içinde kullanamazsanız, en iyi seçeneğiniz tekrar dondurmadan önce pişirmektir.
 
Donmuş kıyma en hızlı nasıl çözülür?
 
Mikrodalgaların buz çözdürme özelliği varsa o özelliği kullanarak kıymalarınızı hızlıca çözdürebilirsiniz. Eğer vaktiniz ve mikrodalganız da yoksa donmuş kıymanızı bir tepsinin üzerine alın. Etin üzerine içi su dolu bir tencere oturtun. Bu sayede etinizin kalınlığına göre kısa bir sürede çözüldüğünü göreceksiniz.
 
Buzu çözülmemiş kıyma pişirilir mi?
 
Kıyma tamamen çözülmeden kullanılmamalıdır. Donuk haldeyken pişirilirse bir tarafı çiğ kalacaktır. Bu da yapılan yemeğin lezzetini ve kıvamını bozacaktır. Üstelik dondurulmuş gıdalar çözülmeden pişirildiği zaman kendi tadı da fazla hissedilmez.
 
Buzluktan çıkan kıyma ne kadar sürede çözülür?
 
Kıymanın tamamen çözünmesi için önceden planlayarak dondurucudan çıkarmanız gerekir. Kıymayı 5 cm'lik ince paketler halinde dondurduysanız kıyma 1 saat içerisinde çözünecekti ancak daha kalın ise bu süre 24 saate kadar çıkabilir.
 
Buzluktan çıkan kıyma yıkanır mı?
 
Kıyma, pişirmeden önce yıkanmaması gereken bir besindir. Kıymayı yıkamak, bakterilerin çoğalmasına yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar, kıymanın yıkanmadan tüketilmesini önerir.
 
Dondurulmuş kıyma ne kadar dayanır?
 
Pişmiş kıyma dondurucuda iki ila üç ay dayanır, çünkü pişirme işlemi sırasında bir miktar nem kaybolur. Çiğ kıyma ise dondurucuda üç ila dört ay muhafaza edilebilir. Kıyma, satılan ambalajında ​​iki haftaya kadar dondurulabilir.
 
Buzdolabında Donmuş Kıyma Nasıl Çözdürülür?
 
** Kıymanın tamamen çözünmesi için önceden planlayarak dondurucudan çıkarmanız gerekir.
 
** Kıymayı 5 cm’lik ince paketler halinde dondurduysanız kıyma 1 saat içerisinde çözünecekti ancak daha kalın ise bu süre 24 saate kadar çıkabilir.
 
** Kıymayı plastik bir torbaya veya tabağa koyun. Kıyma çözülmeye başladığında, arkasında kan ve bakteri bırakarak ambalajından sızabilir. Kıymayı ambalajında bırakın ve çözülürken damlayabilecek her şeyi toplamak için bir tepsiye veya plastik bir torbaya koyun.
 
** Alt rafta soğutun. Kıyma paketini yerleştirmek için buzdolabınızın arkasına doğru bir yer bulun. Daha düşük bir raf iyi bir fikirdir, çünkü altındaki bir şeye damlama olasılığı daha düşüktür.
 
** Kullanmadan önce kıymayı kontrol edin. Temiz ellerle, paketin içinden kıymaya hafifçe bastırın. Ortasında bir girinti bırakabilirseniz, kullanmak için uygundur.
 
** Daha fazla kontrol etmek için kıymayı ikiye bölün ve ortasına bastırın. Et bastırılacak kadar yumuşaksa, tamamen çözülür. Sığır eti parçaları hala katı görünüyorsa, tamamen çözülmemiştir.
 
** Kıymayı 1 veya 2 gün içerisinde kullanın. Kıymanın buzdolabında çözülmesi en yavaş yöntemdir, ancak aynı zamanda eti sabit ve soğuk bir sıcaklıkta tutulduğu için en güvenli yöntemdir. Bu şekilde çözüldüğünde, kıymayı çözdükten sonra 24 ila 48 saat daha buzdolabında tutabilirsiniz.
 
** Kıymayı bu şekilde çözerseniz tekrar dondurabilirsiniz. Kıyma kullanmamaya karar verirseniz, buzunu çözdükten sonra 24 ila 48 saat içinde tekrar dondurucuya koyun.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler