Nazuktan...

Nazuktan...

Geleneksel Türk mutfağında patlıcan mezelerinden Nazuktan nasıl yapılır? Evde Nazuktan yapılabilir mi? Peki evinizde Nazuktan yapmak istermisiniz? En İyi İştah Açıcılardan

Geleneksel Türk mutfağında patlıcan mezelerinden Nazuktan nasıl yapılır?
Evde Nazuktan yapılabilir mi? Nefis ve lezzetli Nazuktan mezesinde hangi malzemeler kullanılır? Peki evinizde Nazuktan yapmak istermisiniz?
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak; Bu nefis meze tarifi ve Mutfak kültürümüze olan engin katkıları için şeflerimizden Umut KARAKUŞ’a teşekkür eder mesleki hayatında ve kariyerinde başarılar dileriz. 
 
Yöresel mutfaklarımızda en iyi mezelerden Nazuktan tarifini yapmış olduğumuz araştırmada Türk mutfağının ünlü şeflerinden umut karakuşun yemek arşivinde bulduk ve siz Türk aşçı haberleri takipçilerine özel şeflerimizden Umut Karakuş'un orijinal tarifini sizler için derledik.
 
Şeflerin Özel Meze Tariflerinden Nazuktan Nasıl Yapılır?
Nazuktan...
En İyi Meze Tariflerinden Nazuktan İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     1 Kilo Bostan Patlıcanı
*     1 Adet Kuru Soğan
*     150 Gram Kapya Biberi
*     Limon Suyu  
*     2 Diş Sarmısak
*     300 Gram Süzme Yoğurt
*     50 Mililitre Zeytinyağı
*     20 Gram Pekmez
*     Tuz 
 
En İyi Patlıcan Mezelerinden Nazuktan Yapılış Tarifi;
kapya biberi'ni kabuklarıyla birlikte közleyin.
Közlenmiş patlıcanları kabuklarından ayırıp hafif limonlu suya koyun.
 
Biberin ve soğanın da kabuklarını sıyırıp közlenmiş patlıcan ve 2 diş sarmısakla birlikte doğrayın. 
300 gram süzme yoğurt, 50 mililitre zeytinyağı, 20 gram pekmez ve biraz tuz ekleyip karıştırın. 
Birkaç saat bekletip öyle servis edin.
 
En İyi İştah Açıcılardan Olan Nazuktan Hakkında Not;
Nazuktan'da tatların iyice birbirine geçmesi için dolapta bekletmek önemli.
 
Nazuktan...
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Mutfak araştırmacısı Şef Umut Karakuş'un yemek arşivinden Yöresel mutfaklardaki, Yöresel mezelerden ve "En İyi Patlıcan Mezelerinden" sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli "Şeflerin Özel Meze Tariflerinden" Nazuktan tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi takipçilerimiz ile Sosyal ağlarınızda ile paylaşmanızı umut ederiz. 
 
Şef Umut Karakuş Kimdir?
1984 doğumlu Umut Karakuş bütün üyelerinin aşçı olduğu bir ailede yetişmiştir, sektöre 2006 yılında başlamıştır. Le Cordon Bleu mutfak ve pastacılık bölümünden Grand diploma mezunu olan Karakuş Münih Pageou da Michelin yıldızlı Chef Ali Güngörmüş ile staj yapmıştır. 
 
Londra da Anadolu mutfağı ve modern meze üzerine birçok projede öncülük yapmıştır, son 7 yıldır Türkiye baharatları ve atıksız mutfak konusunu işliyor. 
 
Nazuktan...
2017 yılında Türkiye’nin ilk baharat kütüphanesini kurdu aynı yıl 2017 ile 18 yılı yılın en yaratıcı chefi ödülünü aldı aralarında Duble Meze Bar, Aila istanbul, ve Londra yazın da bulunduğu bir çok projeyi gerçekleştiren Karakuş bir çok özel okulda ve üniversitede Türk mutfağı ve baharat eğitimi veriyor. 
 
Yaptığı her tabağa kendi imzasına atan ve kendine özgün yorumlayan karakuş, çocukluğundan beri şiir yazıyor ve yemeğe şiir yazan chef olarak tanınıyor, son bir yıldır yeni nesil çilingir sofrası ile ilgili bir kitap hazırlıyor…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler