• Şef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana Lezzeti

    Şef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana Lezzeti

  • Şef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana Lezzeti

    Şef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana Lezzeti


Şef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana Lezzeti

Evde Karalahana Sarma nasıl yapılır? Yöresel mutfaklar 'ımızdan Karadeniz mutfağında Karalahana Sarma yapmayı biliyor musunuz?..

Şef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana LezzetiŞef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana Lezzeti... Karalahana Sarma nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Karadeniz mutfağında Karalahana Sarma yapmayı biliyor musunuz? Evde Karalahana Sarma yaptınız mı? Evinizde Karalahana Sarma yapama için hangi malzemeler gerekli biliyor musunuz?
 
İşte sizlere Türk mutfağının Duayen şeflerinden İsmail Karataş ‘ın kaleminden Karalahana Sarması tarifi. Şeflerimizden İsmail Karataş'a geleneksel Türk mutfağına verdiği destek için teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.
 
Karadeniz mutfağından Karalahana Sarma "şef İsmail Karataş"
En iyi iftar lezzetlerinden Karalahana Sarma Malzemeler:
 
*     30-40 yaprak karalahana
*     200 gr yağlı kıyma
*     2 kahve fincanı pirinç
*     1 kahve fincanı bulgur
*     2 adet domates
*     2 adet irice soğan
*     1 çorba kaşığı biber salçası
*     1/2 demet nane
*     1/2 maydanoz
*     1/2 limonsuyu
*     Yeteri miktarda tuz ve karabiber
 
Karalahana Sarma Hazırlanış tarifi;
Kara lahanalarınızı yıkayarak, kaynamış suda 1 dk kadar haşlayın, süzgece alarak soğutun.İç için soğanlarınızı ince yemeklik doğrayın, bulgur ve pirinciniz yıkayın süzün.
 
İç hazırlayacağınız kapta, küçük küp doğranmış domates, salça, karabiber, ince kıyılmış nane ve maydanozu tuzla hafif ovun. Kıyma, pirinci ve bulgurda ekleyip iyice karıştırın, en son limon suyunu ekleyin.
 
Lahanaları kesme tahtanıza alıp ortasında sert ve kalın damarı çıkarın, yaprak ebatınız küçükse kesik kısmı üst üste getirerek yaprak sarması sarar gibi, eğer büyükse yaprağınızı ortadan 2 ye tam bölerek muska şeklinde sarın.
 
Tencere dibine dizdiğiniz kalın damarların üzerine sarmaları sıralayın, yemeğinizin seviyesinde su ekleyin.Yaklaşık 30 dk kısık ateşte pişirin. Arzuya göre yoğurtla servis yapın.
 
Şef İsmail Karataş'tan İftar Sofranıza Karalahana Lezzeti
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için derlediğimiz Türk Mutfağı yemeklerinden iftar menülerine ve İftar Sofraların'da da kullanabileceğiniz bu nefis ve lezzetli dolma ve sarma tariflerinden Karadeniz mutfağından Karalahana Sarma Tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler