İftar Sofranız İçin Klasik Bir Lezzet

İftar Sofranız İçin Klasik Bir Lezzet "Dana Rosto"..

Geleneksel iftar lezzetlerinden Dana Rosto nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında Dana Rosto nasıl yapılır? Evde Dana Rosto yapabilmek için...

İftar Sofranız İçin Klasik Bir Lezzet "Dana Rosto"İftar Sofralarınız İçin Klasik Bir Lezzet "Dana Rosto"
 
Geleneksel iftar lezzetlerinden Dana Rosto nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında Dana Rosto nasıl yapılır? Evde Dana Rosto yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Ramazan demek bolluk demek, bereket demek, paylaşmak demek! 
 
Daha önce evinizde Dana Rosto yaptınız mı? İftar lezzetlerinden Dana Rosto'yu iftar sofralarınızda denemek istermisiniz?
 
İste sizlere Türk mutfağının duayen şeflerinden “İsmail Karataş’ın yemeklerinden nefis Dana Rosto tarifi. Türk aşçı haberleri olarak  Türk mutfağı ve mutfak kültümüze katkılarından dolayı şef İsmail Karataş’a teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz.
 
Geleneksel İftar Lezzetlerinden Dana Rosto Tarifi;
En İyi İftar Yemeklerinden Dana Rosto Kullanılan Malzemeler;
 
*     850 Gr Dana Nuar (Yağsız Ve Sinirsiz Dana But Eti)
*     1 Baş Sarımsak
*     2 Adet Havuç
*     1,5 Çay Kaşığı Deniz Tuzu
*     1/2 Tatlı Kaşığı Karabiber
*     1 Tatlı Kaşığı Kekik
*     1,5 Yemek Kaşığı Elma Sirkesi
*     1,5 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
*     1,5 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     5 Adet Orta Boy Kuru Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Un
*     2,5 Su Bardağı Sıcak Su
 
En İyi İftar Yemeklerinden Dana Rosto Hazırlanış Tarifi:
 
Sarımsakların kabuklarını tek tek ayıklayın. Keskin bir bıçak yardımıyla etlerin üzerine küçük boşluklar açın. Ayıklanan sarımsakları ve tane karabiberleri etlerin üzerindeki boşluklara yerleştirin. Etin üzerine ince çekilmiş deniz tuzu ve karabiber serpiştirin. Ayçiçek yağını tavada kızdırın.
 
Dana nuarı ateşe alıp üzerine kekik döktükten son çevirerek eti pişirin. Et pişmesine yakın elma sirkesini ekleyin. Havuçların kabuklarını soyun ve kuru soğanları ince bir şekilde doğrayın. Tereyağını eritin daha sonra kuru soğanları un katarak renk alana kadar soteleyin. Kızarttığınız eti kavrulmuş soğanlara ekleyin. 
 
Sıcak su ve havuçları ekleyip et yumuşayana kadar yaklaşık 60 dakika pişirin. Yumuşayan etleri ısı dayanıklı bir fırın kabına alın. Havuçları ekleyin ve soğanları etin üzerine yaydıktan sonra kalan suyu ekleyin. 
 
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika daha etin üzeri renk alana kadar pişirin. Fırından çıkan rostoyu dilimledikten sonra arzuya göre patates püresi eşliğinde servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için derlediğimiz Türk Mutfağı yemeklerinden bu nefis ve lezzetli Dana Rosto Tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler