İftar Sofralarınıza Nefismi Nefis Kara Dut Şerbeti...

İftar Sofralarınıza Nefismi Nefis Kara Dut Şerbeti...

Kara Dut Şerbeti nasıl yapılır? Osmanlı şerbetlerinden Kara Dut Şerbeti yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Nefis Ramazan şerbetlerinden..

İftar Sofralarınıza Nefismi Nefis Kara Dut Şerbeti...
TAH - Sadi GÜR
 
Kara Dut Şerbeti nasıl yapılır? Osmanlı şerbetlerinden Kara Dut Şerbeti yapmak için hangi malzemeler gereklidir?
 
Kovit19 salgını sebebiyle  evlerinde kalan turizm çalışanları  özelliklede mutfak şeflerimiz  yaptıkları tarifleri bizlerle paylaşmaya devam ediyor bizlerde siz değerli takipçilerimize şeflerimizin özel tariflerini  paylaşmaya devam ediyoruz.
 
Özellikle ramazan ayında geleneksel Türk mutfağında şerbetler yapılırdı. İftar sofralarınıza Ramazan şerbetlerinden Kara Dut Şerbeti yapmak istemisiniz? 
 
Ramazan ayı münasebeti nedeniyle evde yapılan  ramazan pidesi ekmek gibi paylaşımlar gelirken bu seferde geçmişten günümüze kadar gelen osmanlı ve Türk mutfağımızın tanıtılmasında büyük rol üstlenen Osmanlı şerbetlerimiz  ramazan aylarının vazgeçilmezlerinden kara dut şerbeti geldi.
 
İftar Sofralarınıza Nefismi Nefis Kara Dut Şerbeti...
Alanya 5 yıldızlı otelde aşçı olarak çalışan ümit Gilik  şef covit19 salgını nedeniyle oteli kapanan ve zamanın büyük bölümü evde geçiren ümit chef salgının bir an önce bitip tekrar çalışmayı umut ediyoruz. 
 
Ramazan ayının başlaması ve oruç tutanlar için yazın gelmesiyle yetişen mevsim meyvalarından evinde serinletici ve rahatlatıcı  Kara Dut şerbeti tarifleri veren ümit şefe  bizde Türk Aşçı Haberleri olarak teşekkür eder başarılar dileriz.
 
Ramazan Şerbetlerinden Kara Dut Şerbeti: "şef Ümit Gilik"
Ramazan Şerbetlerinden Kullanılan Malzemesi
 
*     250 Gr Karadut
*     1 Çay Bardağı Toz Şeker
*     750 Ml Su
*     Orta Boy Limon
*     1 Dal Taze Nane
 
Ramazan Şerbetlerinden Kara Dut Şerbeti Yapılış Tarifi: 
yıkanan dutları tencerede su şeker limon 15 dk kaynattıktan sonra içerisinden dutları çıkartıp oda sıcaklığında soğutup süzdürdükten sonra Dolapta soğutulup taze nane yaprakları ile servis edilir.
 
İftar Sofralarınıza Nefismi Nefis Kara Dut Şerbeti...
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Osmanlı şerbetleri tariflerimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler