Koruk Şerbeti Nasıl Yapılır?

Koruk Şerbeti Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk Mutfağında Osmanlı Şerbetlerinden Koruk Şerbeti İçin Kullanılan Malzemeler nelerdir? ediveren asmalar koruklarını büyüttü yine. Salkım salkım koruklar hem..

Koruk Şerbeti Nasıl Yapılır?
Yöresel lezzet taşıyıcısı "Fazile Paksoy"
 
Yediveren asmalar koruklarını büyüttü yine. Salkım salkım koruklar hem gözlerimizi, hem yemeklerimizi  şenlendiriyor. Bu sıcak havalarda bir bardak buz gibi koruk şerbeti nede güzel olur serinlemek için. Daha önce korukları ezip sıkarak koruk şerbeti yapımını anlatmıştım size.
 
Bugün biraz daha kolay olanının tarifini hazırladım. Çarşıda, pazarda koruk bol bu aralar.Bolken doğanın bize sunduğu nimetleri değerlendirelim derim.
 
Koruk Şerbeti Nasıl Yapılır?En Eski Şerbet Tariflerinden Koruk Şerbeti Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk Mutfağında Osmanlı Şerbetlerinden Koruk Şerbeti İçin Kullanılan Malzemeler :
 
*     1 Kg. Koruk
*     1 Lt Su
*     Toz Şeker
*     Bal
 
Ege Mutfağından Koruk Şerbeti Yapılış Tarifi: 
 
Yıkayıp tanelediğimiz koruklarımızı  tenceremize koyuyoruz. Üzerine 1 litre su ekliyoruz ve tencerenin altını yakıyoruz.Koruklarımız yumuşayana kadar yaklaşık 35 ila 40 dakika arası kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.Elimizin gireceği kadar soğuyunca bir süzgeç ile süzüyoruz. 
 
Süzgecin üstünde kalan posalı kısmı  ellerimizle  bastırarak yada bir kaşık yardımıyla ezerek iyice  süzülmesini sağlıyoruz. 
 
Elde ettiğimiz suyu bir süzgecin içine yerleştirdiğimiz tülbentten geçiriyoruz. Yaptığımız bu işlemle koruk suyumuzun berrak bir görüntüsü oluyor. Bu suyu  damak tadımıza göre  sulandırabiliriz, şeker veya bal  katabiliriz.
 
Bir günde dolapta beklettik mi, mis gibi, tadıyla hazır içecekleri aratmayacak şifa deposu,  koruk şerbetimiz hazır.
 
Deneyecek olanlara Afiyet olsun.
Sevgilerimle...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler