Evde Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Evde Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Evde Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Evde Elmalı Kurabiye Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Evde Elmalı Kura..

Evde Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Evde Elmalı Kurabiye Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Evde Elmalı Kurabiye Yapmayı Denediniz mi? Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere Şef Zeki Zincirkiran 'a Özel Bir Kurabiye Tarifi…
 
Anadolu Mutfağı, Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Zeki Zincirkirana" teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Evde Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? "Şef Zeki Zincirkiran"
Evde Elmalı Kurabiye Kullanılan Malzemeler :
*     250 Gr Tereyağı
*     Neskafe Fincanı Sıvı Yağ
*     Neskafe Fincanı Pudra Şekeri
*     Yumurta
*     Çay Bardağı Yoğurt
*     Çay Kaşığı Limon Kabuğu Rendesi
*     Yarım Kabartma Tozu
*     5 Su Bardağı Dolusu Un
 
Evde Elmalı Kurabiye Malzemesi:
*     5 Adet Elma Rendesi
*     1 Çay Bardağı Toz Şeker
*     1 Tatlı Kaşığı Tarçın
*     1 Çay Bardağı Ceviz İçi
 
Evde Elmalı Kurabiye Yapılış Tarifi:
Önce soğuması için iç malzemeyi hazırlayalım.
Rendelenmiş elmaları bir tavaya koyup üzerine şekerini koyup elmalar yumuşayana kadar pişirelim.
 
Tarçını ve cevizini koyup soğumaya alalım ve yoğurma kabına oda sıcaklığında ki tereyağı sıvı yağı yumurta ve pudra şekerini koyup karıştıralım.
 
Ardından yoğurdu koyup kabartma tozunu unuyla beraber koyup limon kabuğu rendesini de ilave edip yoğuralım.
 
Yumurta büyüklüğünde bezeler yapıp küçük tabak büyüklüğünde merdaneyle açalım ve 4 de bölelim böldüğümüz bezeleri karşılıklı kesikler atıp iç malzemeden koyup kenarlarından sag ve sol kenarları üste doğru katıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
 
170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirelim ve ılıyınca pudra şekerini serpelim afiyet olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli kek ve kurabiye tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar bölümüne düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşmanızı ümit ederiz… 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler