Yaban Mersini Soslu Tavuk

Yaban Mersini Soslu Tavuk

Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden, Yaban Mersini Soslu Tavuk... Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık...

Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk mutfağında nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz SEÇİM’ in kaleminden Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden özel bir tarif olan “Yaban Mersini Soslu Tavuk Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız ve yöresel yemeklerimiz hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden;
Yaban Mersini Soslu Tavuk
 
Yaban Mersini Soslu Tavuk Kullanılacak Malzemeler
 
*     4 Parça Tavuk Göğüs Eti
*     1/3 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     Tuz
*     600 Gr Taze Çalı Fasulyesi (Dekor İçin)
*     3 Dal Taze Kekik (Dekor İçin)
*     1 Dal Taze Biberiye (Dekor İçin)
*     Birkaç Adet Julienne Doğranmış Renkli Biber (Dekor İçin)
*     2 Adet Arpacık Soğan (Dekor İçin)
*     2 Adet Mantar (Dekor İçin)
*     1 Adet Baby Mısır (Dekor İçin)
 
Yaban Mersini Soslu Tavuk Sos İçin:
-3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
-2 Su Bardağı Yaban Mersini
-1 Jalapeno (Ya Da Yeşil) Biberi
-Yarım Kırmızı Soğan
-2 Yemek Kaşığı Limon Suyu
-Yarım Çay Bardağı Su
-Tuz
 
Yaban Mersini Soslu Tavuk Marinasyon İçin:
*     1/2 Çorba Kaşığı Nane
*     1/2 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber
*     1/2 Çorba Kaşığı Kekik
*     1 Çay Kaşığı Kara Biber
*     1/2 Çorba Kaşığı Tuz
*     1/2 Çorba Kaşığı Kimyon
*     Etin Bulunduğu Kabı Dolduracak Kadar Süt/Sıvı Yağ Karışımı
 
Yaban Mersini Soslu Tavuk İşlem Basamakları
-Etleri bir gece önceden marinasyon malzemeleri ile karıştırarak hava almayacak bir kap ile buz dolabında bekletin.
-Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış biberi ilave edip soteleyin. 
-Yaban mersininin yarısını mutfak robotunda çekerek püre haline getirin ve soğana ekleyin. Limon suyu, su ve tuzu ekleyip 5 dakika pişirin. Kalan yaban mersinini ilave edin ve birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. 
 
-Fasulyelerin uç kısımlarını temizleyip önce uzunlamasına, sonra enlemesine ortadan ikiye kesin ve buharda haşlayın. 
-Biberleri julienne, mantarları ise dörde bölerek sote öncesi hazırlığını yapın.
-Sarımsakları rendeleyip zeytinyağında kavurun. Fasulyeleri ekleyip yüksek ateşte birkaç dakika soteleyin. Aynı tavada biberleri, mantarları, biberiyeyi, taze kekiği ve baby mısırı da yeteri kadar sırayla soteleyin.
 
-Tavuk etlerinin üzerine tuz ve istenilen çeşnileri serpiştirip zeytinyağı sürün.Ve etisoğanlarla beraber tepsiye alıp fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişirin. 
-Son olarak sosu tabağa fırça yardımıyla sürerek eti üzerine yerleştirin ve dekor malzemeleriyle (biberler, fasulye, kekik, biberiye, mantar, arpacık soğan, baby mısır) tabağınızı süsleyerek servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli Tavuk yemekleri tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler