Ayva Tatlısı Tarifi “Şef Umut Karakuş”

Ayva Tatlısı Tarifi “Şef Umut Karakuş”

Dünyaca ünlü şefimiz “Şef Umut Karakuş” un "nefis yemek tarifi ni" beğeneceğinizi ümit ediyor uz. Kendisine ilgili çalışma iç..

Geleneksel Türk mutfağı, Akdeniz mutfağı, ve modern Türk mutfağında uluslararası yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Şef Umut Karakuş” un kaleminden özel bir tarif olan “Ayva Tatlısı Tarifi ” ni  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Dünyaca ünlü şefimiz  “Şef Umut Karakuş” un "nefis yemek  tarifini" beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tariflerinden;
Ayva Tatlısı Tarifi “Şef Umut Karakuş”
Hazırlama Süresi: 30-40 Dakika
8 Kişilik
 
Ayva Tatlısı Kullanılan Malzemeler:
*     5 Adet Ayva 
*     180 Gr Toz Şeker 
*     1/5 Litre Su 
*     100 Gr Aspir Otu 
*     1 Adet Çubuk Tarçın 
*     2 Adet Kakule 
*     2 Adet Yıldız Anason 
*     5 Adet Karanfil
 
 
Ayva Tatlısı  Muhallebisi İçin;
*     250 Gr Süt 
*     50 Gr Şeker 
*     1 Gr Damla Sakızı 
*     25 Gr Tereyağı 
*     15 Gr Un
 
Ayva Tatlısı Hazırlanış Tarifi:
Ayvaları kenarlarından keserek kare haline getirdikten sonra ortasını kırmadan çıkarın ve bütün malzemeleri birleştirerek kaynatılmış şerbetin içine ekleyin.
Yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ve ayvalar yumuşayınca kenara alabilirsiniz.
Ayrı bir yerde muhallebi için tereyağı ve unu rengi değişmeden bir süre tencerede kavurup çırpılmış sütü üzerine ekleyin.
Diğer malzemeleri de ekledikten sonra devamlı çırpın.
Bu işleme, muhallebi kıvamı ince püre kıvamına gelene kadar devam etmelisiniz.
 
Ayva Tatlısı Sunumu İçin:
Sıkma torbasına muhallebiyi dökün ve ayvanın oyulmuş kısmına doldurun. Tabağın diğer tarafına ise muhallebiyi sıkın ve spatula yardımıyla sonuna doğru çekin. Üzerine ayvayı koyun, ceviz rendesi ile süsleyebilirsiniz.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler