Tutku Meyveli Levrek Ceviche “Şef Çiğdem Alagök“

Tutku Meyveli Levrek Ceviche “Şef Çiğdem Alagök“

Dünyaca ünlü şefimiz “Şef Çiğdem Alagök“'ün "nefis yemek tarifini" beğeneceğinizi ümit ediyoruz...

Akdeniz mutfağı, Geleneksel Türk mutfağı ve modern Türk mutfağında uluslararası yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, Şef Çiğdem Alagök’ün kaleminden özel bir tarif olan “Tutku Meyveli Levrek Ceviche” yi  Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırladık.
 
Dünyaca ünlü şefimiz  “Şef Çiğdem Alagök“'ün "nefis yemek  tarifini" beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine ilgili çalışma için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz.
 
 
Tutku Meyveli Levrek Ceviche  “Şef Çiğdem Alagök“
Tutku Meyveli Levrek Ceviche Kullanılan Malzemeler
4-6 Kişilik
 
2 Adet Levrek Fileto (Derisi Alınmış)
150 G Çarkıfelek Meyvesi Püresi
100 Ml Zeytinyağı
1 Demet Su Teresi
2 Adet Meksika Biberi
8 Adet Böğürtlen (İsteğe Göre Çilek, Frambuaz Olabilir)
Tuz, Karabiber
 
AŞÇI DERNEK FEDERASYONTutku Meyveli Levrek Ceviche Yapılış Tarifi
Derisi alınmış levreği ince olacak şekilde dilimleyin. 
Başka bir kapta ise zeytinyağını ve meyve püresini karıştırın. 
İnce kesim levrekleri bu karışımla birleştirin. 
Yaklaşık 10 dakika kadar içinde bekletin.(Çiğ levrekler meyve asidinde bu süreç içinde pişecektir.)
Bekleme esnasında güzelce yıkanmış tereleri ve Meksika biberleri ince ince doğrayın.  
Üzerine bir kaşık kadar levrekler için hazırlamış olduğunuz sostan ilave edin. (Salatanıza parlaklık ve lezzet sağlamış olacaksınız.) 
Servis tabağına levrekleri güzel bir şekilde yerleştirin. 
Levreklerin orta kısmına ise tere ve biber karışımını koyun. 
Son olarak ise böğürtlenleri terenin etrafına serpiştirin. 
Afiyet olsun.
 
Not;
Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu tarifi denediğinizde yorumlar bölümünde düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız çok seviniriz.
 
Şefimizin Diğer Bazı Tarifleri İçin Tıklayınız;
 
Levrek Balığı Nedir? Levrek Balığınının Ömrü Ne Kadardır?
Gezici balıkların belli başlılarındandır. 15-16 kilo ağırlığında ve bir metre büyüklüğünde olanları vardır. Vücudu tamamiyle iri pullarla kaplıdır. Etçil beslenme biçimi ile yaşayan levrek yırtıcı bir balıktır. Ülkemizde genellikle Karadeniz, Akdeniz ve Marmara’da bulunur. Yaşamak için suyun derin, karanlık ve kuytu yerlerini severler. Sırtı koyu kurşuni renkte, yanları açık kül ve gümüş renginde, karnının altı beyazdır.
 
Başının bazı yerleri ile solungaç kapakları yaldızlıca, yan çizgisi doğru,çok düzgün ve esmercedir. Büyüklükçe orta halde olan gözleri çukurda ve iris tabakası parlak siyah ve kırmızı renklerle karışık olup kulak kapaklarına kadar uzanan kıkırdakların kenarı saydam ve tarklı, kulağın yarığı geniş ve kapakların sonunda ikişer tane sivri dikenler vardır.
 
Üst ve alt çenelerinde birtakım eğe dişleri vardır,beyaz dilinin ortasıyla iki yanlarında ve ağzının tavanında dahi dişleri bulunur. Yelesi 8-9 tane dikenden,sırt yüzgeci de 13 tane kılçıktan meydana gelmiştir, ikisi de bir durumdadır. Anus yüzgeci 3 tane ufak dikenle 11 kılıçtan ibarettir. Sırt yüzgecinin üçte biri kadar olan yazın yüzgeçleri 16’şar kılıçtan ve göğüs kanatları birer dikenle 5’er kılçıktan ibaret olup kuyruk kanadı çataldır.Bir kilodan eksik ağırlıkta olan levrek balığına ispendek denir.
 
OSMANLI SARAY MUTFAĞILevrek balığı pek kuvvetli ve çok çevik olduğundan bu balığı avlamak için gayet kuvvetli olta ile ustalık ister. Bu balık yılın her mevsiminde bulunur, fakat asıl av zamanı haziran ortasında başlar, kasım sonlarına kadar sürer. Levrek balığı pek kuvvetli ve çok çevik olduğundan bu balığı avlamak için gayet kuvvetli olta ile ustalık ister. Bu balık yılın her mevsiminde bulunur , fakat asıl zamanı haziran ortasında başlar , kasım sonlarına kadar sürer. Ömürleri ortalama 20 yıldır.
 
En lezzetli balıklardan olduğu için ‘’Balıkların Şahı’da denir.
 
Levreğin Faydaları Nelerdir?
En mühim faydası kas fonksiyonlarını düzene sokmayı sağlayan proteinler içermesidir. Bu proteinlerden yararlanabilmek için pişirme yöntemi büyük önem taşır. Bunun için kızartma yöntemlerinden uzak durmalısınız. Levreği, ızgara, buğulama gibi yöntemlerle pişirmek en doğrusudur. Ancak hem sağlık hem lezzet açısından düşünülürse en uygunu buğulamadır. Levreğin içindeki protein, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu proteinin büyük kısmını tamamlar. Orta boylardaki bir levrekte ortalama 24 gram kadar protein mevcuttur.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler