Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava Tarifi

Kalamar Tava Tarifi, Kalamar Nedir? Kalamar Nasıl Yapılır? Kalamarın Faydaları Nelerdir? Teuthida ailesinin bir parçası olan kalamar balığı, uzunca, ovalimsi biçimi kafadan olan bacaklılara...

Kalamar Tava Tarifi
Kalamar Tava Kullanılan Malzemeler
 
*   250 Gram Kalamar, 
*   1 Çay Kaşığı Kabartma Tozu, 
*   1 Çay Kaşığı Sirke, 
*   1 Çay Kaşığı Limon Suyu, 
*   1 Çay Kaşığı Toz Şeker, 
*   Yarım Su Bardağı Un, 
*   Kızartma İçin Sıvı Yağ. 
 
Kalamar Tava Sosu için 
*   2 Tatlı Kaşığı Süzme Yoğurt, 
*   1 Diş Sarımsak, 
*   2 Tatlı Kaşığı Mayonez, 
*   1 Küçük Salatalık Turşusu, 
*   2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu, 
*   Yarım Demet Dereotu. 
 
Kalamar Tava Yapılış Tarifi
Balıkçıya temizletip alacağınız kalamarları yıkayın. Yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Üzerlerine karbonat, sirke, limon suyu ve toz şekeri dökün. Arada bir karıştırarak bir gece buzdolabında bu karışımın içinde bekletin. 
 
Derin bir tavada yağı kızdırdıktan sonra ateşin gücünü biraz azaltın. Kalamarları una bulayın, tavaya atarak kızartın. Delikli kepçe ile yağdan çıkartın. Kağıt mutfak havlusunda fazla yağını süzün. Yanında sosu ile sıcak servis yapın. Sosu için Sarımsağı ezin. 
 
Salatalık turşusunu küçük küpler şeklinde doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Yoğurt, mayonez, Sarımsak, turşu, limon suyu ve dereotunu birlikte karıştırın. 
 
Bir saat kadar buzdolabında bekletin. Kalamar tavayı yanında sos yerine limon dilimleri ile de servis yapabilirsiniz. Kalamarların iyi kızarması için pişme süresinin uzun olması bunun için de ateşin kuvvetli olmaması gerekir. "Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar, Deniz Ürünleri, Balık Yemekleri "
 
Türk Aşçı Haberlerinden İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler yapmış olduğumuz bir araştırmada nefis yemek tarifini ve  uygulamasını uygun bulduğumuz Nefis Deniz ürünleri lezzetlerimizden Balık Yemekleri'mizden Harika Bir Tarif Olan “Kalamar Tava Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tarifini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Kalamar Nedir?
Kalamar Nasıl Yapılır?
Kalamarın Faydaları Nelerdir?
Teuthida ailesinin bir parçası olan kalamar balığı, uzunca, ovalimsi biçimi kafadan olan bacaklılara verilen isimdir. Boynuzsu bir içi kavakısı olan On ayağından ikisi diğer ayaklarından oldukça uzundur. Loligo ve ommastrephes türleri ağlara yâda en dipte gezerken zokaya takılarak avlanırlar. Karadeniz bölgesi hariç, Türkiye’de bulunan diğer denizlerin hepsinde bulunmaktadır. Türkiye sularında bulunan tek çeşidi Avrupa kalamarı olarak da adlandırılan Loligo vulgaristir. 
 
Bu kalamar Yumuşak bir dokusu olan mürekkep balığı türlerindendir. İçinde hiç yağ bulunmayan kalamar balığı diyet yapan insanlar için çok rahatlıkla tüketilen bir deniz ürünüdür. Özellikle meze olarak yenilmesi tercih edilmektedir. Kalamar balığının içerisinde var olan besinler, su, protein, çok az miktarda fosfor, yağ, kalsiyum bulunur. Hiç şüphesiz ki ki kafadan bacaklılar arasında ekonomik açılardan en kayda değer olan kalamarlardır. Karadeniz hariç, Türkiye denizlerinde üç Kalamar türü yaşamaktadır. 
 
Bu türler: Loligo vulgaris Lamarck, 1798 Todarodes sagittatus (Lamarck, 1798) Illex coindetti Verany. 1837 Yüksek protein deposu olan kalamar balığı bu sebeple besleyici olan bir özelliğe sahiptir. Meze olarak tüketimi daha çok olsada buğulaması, kızartılarak, fırında ya da pişirilerek de tüketilen bir deniz ürünüdür. Sosa batırılarak tüketilen kalamarın lezzeti daha hoştur. Kalamarın hangi türü olursa olsun, kalamarı pişirmeniz en çok on dakikanızı almaktadır. Kalorisi çok düşük olduğu için tüketilmesinde herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.
 
Kalamarın vücuda katkıları,
Kalamar balığıda diğer deniz ürünlerinde olduğu gibi cinsel gücü fazlalaştıran özelliğe sahiptir. Düzenli olarak tüketimi sonucunda cinsel performansı yükselttiği ve erkeklerde var olan sıkıntıları tamamen giderdiği bilinen yararları vardır. Kalamar marketlerde tüketiciye sunulmaktadır. Ancak kalamar balığının yararlarından maksimum düzeyde yararlanmak için taze olarak tüketilmesinde fayda vardır. 
 
Birçok konusunda uzman hekim kalamarla ilgili denizde artan popülaritesi, İle ilgili Birçok çalışma yapmışlardır. Düzenli tüketimi yapıldığında gıda koordinasyon sistemi üzerinde çok olumlu bir etkiye sahiptir. Kamlar marka kolesterol kesinlikle içermez, ancak tam aksine, bir maddenin kandaki düzeyinin normalleşmesine destekte bulunmaktadır. 
 
Buna ek olarak, beyaz et parçacıkları kalamarın güçlerini destekleyerek, kilo verme dâhil dolaşım sistemi rahatsızlıkları, önlenmesi dışında, kalamar proteinlerin kas gelişimi üzerine olumlu tesiri ile. Birlikte enerji içerdiğinden Bu özellik, kas inşa etmek istediğiniz ya da vücut geliştirici spor yaptığınızda mutlaka tüketmenizde faydalı olan besinlerin başında gelmektedir.
 
Kalamar, iyi emilir ve midede ağırlık hissi ortaya çıkmasına katkıda bulunmaz, mide suyu üretimini destekler iştah artırır ve gıdayı daha iyi ve daha seri şekilde sindirime teşvik etmektedir. Ayrıca, vücuttaki metabolik oluşum ihlal pürin bileşikleri oluşmaz. Hafızayı kuvvetlendirir ve zihinsel aktiviteyi uyandırır. 
 
Kalamar etinin anti-sklerotik etkisi olduğu belirtilmektedir. Hazmı kolaylaştırmanın yanı sıra, midye kullanımı çok ağır olan metaller ve toksinlerin vücudumuzda hemen atılması yanı sıra boşaltım ve üreme sisteminin güçlendirilmesini ve temizlenmesinde yardımcı olur.
 
Kalamarın Faydaları Nelerdir? İşte kalamarın bilinmeyen faydaları…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler