Kalamar Izgara Tarifi

Kalamar Izgara Tarifi

Kalamar Izgara Tarifi, Lezzeti ile çoğu kişinin vazgeçilmezi olan deniz ürünü; 68 kaloridir. İçeriğinde fosfor, protein ve su bulunur. Deniz balıklarının arasında en az kaloriye sahip olan besindir...

Kalamar Izgara Tarifi
Kalamar Izgara Kullanılan Malzemeler
 
*   8 Adet Küçük Kalamar, 
*   Yarım Çay Kaşığı Kabartma Tozu, 
*   1 Çay Kaşığı Sirke, 
*   1 Çay Kaşığı Limon Suyu, 
*   Yarım Çay Kaşığı Toz Şeker, 
*   50 Gram Teneke Tulum Peyniri, 
*   Karabiber, 
*   1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı. 
 
Nefis Deniz ürünleri lezzetlerimizden ve Balık Yemekleri'mizden Harika Bir Tarif Olan Kalamar Izgara Yapılış Tarifi
Balıkçıya temizletip alacağınız kalamarların üzerlerine karbonat, sirke, limon suyu ve toz şekeri dökün. Arada bir karıştırarak en az iki saat bu karışımda tutun. Kalamarları yıkayın, süzülmeleri için ters çevirip bir süre bekleyin. Tulum peynirinden kalamarların içine girecek uzunlukta ve yarım santim kalınlığında dilimler kesin. 
 
Üzerlerine karabiber serpin. Herbir kalamarın içini doldurun. Açık kısımlarını birer kürdan geçirerek eriyecek peynirin akmasını önleyin. Kalamarları mangal veya yapışmaz tavada ızgara yapıp bir servis tabağına alın. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip sofraya getirin. 
 
Kalamar ızgarayı teneke tulumu yerine Mihalliç peyniri, kaşar peyniri veya benzeri başka peynir ile de yapabilirsiniz. Arzu ederseniz kalamarların içine peynirle beraber ince kesilmiş domates dilimi ve yeşil biber de koyabilirsiniz. "Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklar, Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, İştah Açıcılar, Deniz Ürünleri, Balık Yemekleri"
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Kalamar Izgara Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Kalamarın Faydaları Nelerdir
Mürekkep balığının bir türü olan kalamar kafadan bacaklı, manto ve kollara sahiptir. Diyet yapanların özellikle tercih ettiği kalamar hiç yağ barındırmaması ile dikkat çeker. Özellikle Akdeniz ve Ege denizinde bulunur.
 
Kalamarın İçerdiği Besinler
Lezzeti ile çoğu kişinin vazgeçilmezi olan deniz ürünü; 68 kaloridir. İçeriğinde fosfor, protein ve su bulunur. Deniz balıklarının arasında en az kaloriye sahip olan besindir.
 
Kalamarın Faydaları
*Düzenli bir şekilde kalamar tüketmenin cinsel isteği arttırdığı ve özellikle erkeklerde oluşan cinsel sorunları giderdiği gözlemlenmiştir.
*Diyet uygulayanlar; kalamar yağsız bir besin kaynağıdır, bu özelliği ile kilo alma korkusu olanların rahatlıkla tüketebileceği bir besindir.
*Metabolizmanın çalışmasında yararlıdır, bu sayede yağ yakımı hızlanarak yiyen kişinin kilo vermesine yardımcı olur.
*İştah açıcı bir besindir, iştahsızlık problemi çekenlerin haftada 3 kez kalamar yemesi tavsiye edilir.
*Sinirlerin gevşemesinde oldukça etkilidir, içerisinde yer alan magnezyum minerali depresyona yakalanma riskini azaltır.
*Kalam zeytin yağı ile birlikte tüketildiğinde kalp krizi riskini önemli ölçüde azaltır.
*Kalamar da kan şekerini dengeleyen b3 vitaminini bulunur.
*Kolesterolü dengeler; Haşlanmış yumurta ile aynı kolesterol değerine sahiptir.
*Uzmanların görüşlerine göre migren ataklarının sayısını azaltıp, ağrıların hafiflemesinde etkili rol oynar.
*Zengin mineral ve protein kaynağına sahiptir. Bu özelliği ile kişiye enerji verirken kişinin vücut direncinin artmasına yardımcı olur.
 
Kalamar Nasıl Tüketilir?
Besleyici içeriğe sahip olan kalamar çoğunlukla meze olarak tercih edilen bir deniz ürünüdür. Fakat sosla, kızartılarak, fırında buğulanarak da tercih edilmektedir. 10 dakikada rahatlıkla pişen kalamardan kilosuna dikkat eden kişiler kızartılmış olarak tüketmemelidir. Kalamar yuvarlak bir şekilde doğranır ve hazırlanan özel sosa batırılarak kızartılır. ( en yaygın tüketilen şekli bu yöntemdir ). Dondurulmuş kalamar yerine taze kalamar yemeye özen gösterin, dondurulmuş kalamar sağladığı faydaların azalmasına neden olur.
 
Kalamar Zararları
Her besin gibi kalamarın da aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. Bağ dokusundan oluşan kalamar sindirimin zorlaşmasını sağlar. İştah açıcı özelliğinde dolayı kilo vermek isteyenler yeme arzusunu bastırmalıdır.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler