Gaziantep Üniversitesi'nde Gıda Mühendisliği Öğrencilerine Burs ve İş Garantisi
Gaziantep Üniversitesi ile Gaziantep Sanayi Odası arasında imzalanan yeni bir protokol, "Gastronomi Kenti" olarak bilinen Gaziantep'te gıda mühendisliği alanında eğitim görecek öğrencilere büyük fırsatlar sunuyor. Bu protokol kapsamında, bölümü tercih eden öğrencilere burs ve mezuniyet sonrası iş garantisi veriliyor.
Öğrenci Destek Sistemi İşbirliği Protokolü adı altında gerçekleştirilen anlaşmaya göre, ÖSYM sıralamasında ilk 150 bine giren ve Gaziantep Üniversitesi
Gıda Mühendisliği Bölümü'nü tercih eden öğrencilere, üniversite eğitimi süresince aylık net asgari ücretin üçte biri kadar burs sağlanacak. Bu öğrenciler ayrıca intern stajı yapma imkanı bulacak ve mezun olduktan sonra iş garantisi ile kariyerlerine güvenle adım atacaklar.
Bunun yanı sıra, ilk 150 binde yer alıp bölümü ilk 5 tercihinde bulunduran öğrencilere ise üniversite eğitimi süresince aylık net asgari ücretin yarısı kadar burs verilecek. Bu öğrenciler de intern stajı yapma fırsatı bulacak ve mezuniyet sonrası iş garantisi ile desteklenecekler.
Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, yaptığı açıklamada, gıda mühendisliği alanında daha nitelikli insan gücüne ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bayram, Gaziantep Sanayi Odası ile başlattıkları bu programın hem mezunlar hem de gıda sektörü için olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti.
Bayram, "Bu çabalarımız, mezunlarımız, öğrencilerimiz ve gıda sektörü için olumlu sonuçlar doğuracak. Türkiye, dünyada gıda mühendisi yetiştiren nadir ülkelerden bir tanesi. Onun için de Türkiye'de yetişen gıda mühendisleri dünyanın her yerinde çalışma imkanı buluyor. Bunu da şöyle sağlıyoruz. Bizdeki gıda mühendisliği eğitimi İngilizce yapılan bir eğitim, dil avantajı ve MÜDEK akreditasyonu ile diplomalarımız dünyanın her yerinde geçerli. Mezunlarımız, dünyanın her yerinde çalışıp iş bulabiliyorlar. Çok büyük projelerde ve şirketlerde CEO olan gıda mühendislerimiz var. Bu bağlamda 'Türkiye'nin göz bebeği olan bölümlerinden bir tanesiyiz.' diyebiliriz."
Uluslararası Akredite Müfredat
Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nün müfredatı, uluslararası akreditasyona sahiptir ve bu müfredatın arkasında 40 yıllık bir tecrübe bulunmaktadır. Prof. Dr. Bayram, kullanılan tüm materyallerin, kitapların ve laboratuvar ekipmanlarının bu kapsamda olduğunu belirterek, öğrencilerin
Erasmus olanaklarından da faydalanarak çok iyi bir şekilde yetiştiğini dile getirdi.
Bayram, "Öğrencilerimiz, ayrıca Erasmus olanaklarından faydalanarak çok iyi şekilde yetişmektedir. Bu bağlamda Gaziantep Üniversitesi Gıda Mühendisliği mezunları, sanayide en çok tercih edilen mezunlar arasında yer almaktadır." ifadelerini kullandı.
Sonuç
Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Sanayi Odası arasında imzalanan bu protokol, gıda mühendisliği eğitimi görecek öğrenciler için büyük fırsatlar sunuyor. Burs ve iş garantisi ile desteklenen öğrenciler, eğitim hayatlarında ve kariyerlerinde güvenle ilerleyebilecekler. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tür işbirliklerinin gıda sektörü ve eğitim alanındaki olumlu etkilerini yakından takip etmeye devam edeceğiz.