Le Cordon Bleu İstanbul'da Toque’lu Yıldızlar Buluşması

Le Cordon Bleu İstanbul'da Toque’lu Yıldızlar Buluşması

Gastronomi buluşmasına ev sahipliği yapan Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu İstanbul Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, açılış konuşmasında şunları söyl..

 
Le Cordon Bleu İstanbul'da Toque’lu Yıldızlar ile 2024 Gastronomi Trendleri
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre, dünyanın en prestijli mutfak sanatları okulu olan Le Cordon Bleu İstanbul, 25 Nisan 2024 tarihinde Fransız Sarayı’nda gelenekselleşen 6. Gastronomi Buluşmasını gerçekleştirdi. Etkinliğe Le Cordon Bleu İstanbul’dan mezun olan ünlü şefler, sektörün önde gelen isimleri ve basın mensupları katıldı. Bu yılın teması “Toque’lu Yıldızlar” olan etkinlikte, 2024 Gastronomi Trendleri üzerine bilgi ve görüşler paylaşıldı.
 
Gastronomi buluşmasına ev sahipliği yapan Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu İstanbul Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye gastronomi dünyasına damgasını vuran Michelin ve Gault&Millau rehberlerinin ülkemize girmesiyle, mezunlarımızın bu ödüllere layık görülmesi bizleri gururlandırıyor. Le Cordon Bleu İstanbul olarak, 129 yıllık tecrübemizle yeni yıldızların kendi öykülerini yazmalarına yardım ediyoruz. Önceki nesillerin mirasını gelecek nesillere aktaracak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”
 
“Bizim İçin Ayrıcalıklı Bir Ortaklık”
 
Fransa Başkonsolosu Olivier Gauvin, bu yıl 6’ncısı düzenlenen “Gastronomi Trendleri” buluşması için Le Cordon Bleu İstanbul ve Fransız Sarayı’nın iş birliğinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Gauvin, “Le Cordon Bleu İstanbul’un 10. yıl dönümünü 2022’de bu sarayda kutlamıştık. Bu ortaklığı gelecekte de sürdürmeyi umuyoruz” dedi.
 
Benzersiz Öğrenme Fırsatı
 
Le Cordon Bleu İstanbul Yönetici Eğitmen Şef Erich Ruppen, öğrencilerin yerel ve uluslararası Michelin yıldızlı restoranlarda staj yapma imkanına sahip olduklarını belirtti. Ruppen, “Michelin yıldızlı bir restoranda çalışmak, prestij ve benzersiz öğrenme fırsatları sunar” dedi.
 
Le Cordon Bleu İstanbul'da Toque’lu Yıldızlar ile 2024 Gastronomi Trendleri
129 Yıllık Tecrübe ve Disiplin
 
Le Cordon Bleu, mutfak sanatları eğitimindeki 129 yıllık deneyimi ve disipliniyle binlerce gence kapılarını açtı. 2012 yılından bu yana Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle Türkiye’de de faaliyet gösteren Le Cordon Bleu İstanbul’un mezunları, mesleki eğitimlerinin yanı sıra yenilikçi ve girişimci ruhlarıyla iş dünyasında öne çıkıyorlar.
 
Gastronomi Trendleri ve Toque’lu Yıldızlar
 
Etkinlikte, İstanbul Frankie Mutfak Şefi Aykut Doğanok, TURK Fatih Tutak Kısım Şefi Mahmut Can Kızılbay, Neolokal Pasta Şefi Egem Aras, The Marmara Bodrum ve Tuti Restoran Yönetici Şefi Hakan Süve ile İnari Omakase’nin kurucusu Aycan Akdağ, 2024 gastronomi trendlerini anlattılar. Le Cordon Bleu İstanbul öğrencilerinin hazırladığı lezzetler şık sunumlarla ikram edildi ve konukların beğenisiyle buluştu.
 
Şeflerin Görüşleri
 
Aykut Doğanok:
“Dünya çapında saygınlık kazanmış yeme-içme rehberlerinin ülkemiz gastronomisini de kapsaması, sektörde farklı bir bakış açısı kazandıracaktır.”
 
Mahmut Can Kızılbay:
“Rafine mutfak, kaliteli malzemelerin yüksek düzeyde tekniklerle sunulmasıdır. Gault & Millau’nun gelişi, küçük işletmelerin de kendini tanıtmasına olanak sağladı.”
 
Hakan Süve:
“Yemeğe atılan tuzun içeriği ve kültürüne kadar sorgulamaya başladık. Bu tür derecelendirme rehberleri, sektörde ayrıcalık yaratıyor.”
 
Egem Aras:
“Rafine mutfak, özümüzün şıklığını ifade eder. Yemek rehberleri sektörü yenilikçi ve yaratıcı bir duruma getiriyor.”
 
Aycan Akdağ:
“Michelin ve Gault & Millau gibi değerlendirmeler, Türk gastronomi dünyasının global sektörde tanınması açısından büyük önem taşıyor.”
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Le Cordon Bleu İstanbul’un düzenlediği bu tür etkinlikler, Türkiye’de gastronomi alanında yeni trendlerin belirlenmesine ve sektördeki yeniliklerin paylaşılmasına önemli katkılar sağlıyor. Bu etkinlikler, Türk mutfağının dünya çapında daha fazla tanınmasına yardımcı oluyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler