Genç Aşçılar İstanbul'da Akademik Eğitim Aldı

Genç Aşçılar İstanbul'da Akademik Eğitim Aldı

Dünya mutfakları ve profesyonel pişirme tekniklerine dair geniş kapsamlı eğitimler sunuyor. Bu eğitim programında öğrencilere, uzman şefler eşliğinde Izgara Tavuklu Yeşil Salata

 
Türk Aşçı Haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak yapmış olduğumuz araştırmalara göre, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Gastro Genç Yemek Yarışması'nda başarılı olan Meslek Lisesi öğrencileri, İstanbul'da değerli bir eğitim fırsatı yakaladı. Mart ayında Antikkapı A.Ş. tarafından gerçekleştirilen bu yarışmada dereceye giren genç aşçılar, İstanbul Maslak'ta bulunan Mutfak Sanatları Akademisi'nde (MSA) dört saatlik bir workshop eğitimine katıldılar.
 
Türkiye’nin önde gelen yiyecek ve içecek eğitim merkezlerinden biri olan MSA, dünya mutfakları ve profesyonel pişirme tekniklerine dair geniş kapsamlı eğitimler sunuyor. Bu eğitim programında öğrencilere, uzman şefler eşliğinde Izgara Tavuklu Yeşil Salata, Fesleğen Pestolu Fettuccine ve Volkano Kek yapımı öğretildi. Genç aşçılar, aynı zamanda MSA bünyesindeki Gastronomi Müzesi’ni gezerek gastronomi tarihine ve yenilikçi lezzetlere dair ilham dolu anlar yaşadı.
 
Yarışmada dereceye giren Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kartepe Akçakoca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Gebze Muallimköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, bu değerli workshop eğitimine katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirdiler.
 
Etkinlik sonunda Körfez Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Serpil Karaca, “Gerçekten güzel bir deneyimdi, İtalyan Mutfağından çok güzel yemekler yapıp öğrendik. Katkı sunan ve imkan sağlayan herkese teşekkürler” diyerek duygularını paylaştı. Aynı okulun öğretmeni Gizem Sezer ise, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Antikkapı A.Ş. Genel Müdürü İslam Yücel’e, öğrencilere bu değerli fırsatı sunarak mesleki yönlendirmeleri için teşekkür etti.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, bu tür etkinlikler, genç aşçıların kendilerini geliştirmeleri ve mesleki hedeflerine ulaşmaları için büyük bir önem taşıyor. Bu eğitimler sayesinde geleceğin şefleri, hem bilgi hem de deneyim kazanarak gastronomi dünyasında kendilerine sağlam bir yer ediniyorlar.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler