Türk Mutfağında Hazır Çorba Kültürü...

Kenan USTA
Yazar:Kenan USTA
Bu yazı

Türk Mutfağında Hazır Çorba Kültürü
 
Hazır çorba adı altında satılan kimyasal bo....lar
 
Çorba iceceksen bizzat yapmak zorundasın artık yoksa gerçek çorba yapan bir avuç yer kaldı. mercimekler bile bulyonlu, zehir gibi tuzlu.
 
Modern çağın yemek konusunda hem damak hem de sağlık bozan ilk ve en pratik görünen hazır gıdası.
 
Her ne kadar katkı maddesi içermez ibareleri olsa da en katkılı tozdur kendisi ve bu sebepledir ki gayet de kanserojen bir üründür.
 
Temelinde annelerimizin domatesi, unu ve yoğurdu bilimum baharatlarla karıştırıp yoğurarak sonra da kurutarak yaptıkları tarhana çorbasından esinlenerek keşfedildiğini düşünüyorum bu yapay gıdanın.
 
Pratik ve çabuktur. misafir gelince hemen işinize yarar görünse de aslında bir misafire asla sunulmaması gereken yegane yemektir.
 
Simdi bunların bir de über pratikleri çıkmış instant kahve gibi instant çorba; 
 
Sıcak suyu ekle karıştır sadece bir dakikada hazır şeklinde. işte bunlar hep günümüzün tembel insan işidir, uzak duralım..
 
Bir paket hazır çorbayı 4 bardak su ile karıştırarak kaynatın. Kaynattığınız çorbayı herhangi bir teflon tencereye dökerek soğumaya bırakın. vücudunuza soktuğunuz o şeyi soğuduktan sonra görün..
 
Çayı şekerle, pilavı ekmekle, patlıcan musakkayı pide ile tüketin ama bünyenize biraz olsun acımanız varsa hazır çorba tüketmeyin.
 
Saygılar
Kenan usta
 
Aşçılık Camiasısının Haber Merkezi Olan Türk Aşçı Haberleri Web Sitemizde Osmanlı Saray Mutfağı Ve Anadolu Mutfağı Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerine'de Linklerimizi Tıklayarak İnceleyebilirsiniz. Tüm Meslektaşlarımıza Ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz… 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.