Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Bayatlamayan Poğaça Tarifi

Evde Bayatlamayan Poğaça yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Bilinen Türk mutfağı şeflerinin özel hamur işi tariflerinden Bayatlamayan Poğaça terinden faydalanmak istermisiniz? Türk aşçı haber..

 
Bayatlamayan Poğaça nasıl yapılır? Evde Bayatlamayan Poğaça yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Bilinen Türk mutfağı şeflerinin özel hamur işi tariflerinden Bayatlamayan Poğaça tarifinden faydalanmak istermisiniz?
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi lezzetlerden Bayatlamayan Poğaça tarifini Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak sizler için araştırdık...
 
Bayatlamayan Poğaça Tarifi
En Sevilen Hamur iși Tariflerinden Bayatlamayan Poğaça İçin Kullanılacak Malzemeler:
 
*   500 Gram Un
*   1 Paket İnstant Maya
*   1 Çay Kaşığı Tuz
*   1 Çay Kaşığı Şeker
*   1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
*   1/2 Su Bardağı Süt
*   1/2 Su Bardağı Su
*   İç Harç İçin Peynir, 
*   Patates Püresi 
*   Veya İstediğiniz Malzemeler
 
Bayatlamayan Poğaça Yapılış Tarifi;
 
Unu, mayayı, tuzu ve şekeri bir kabın içinde karıştırın. Sıvı yağ, süt ve suyu bir kasede karıştırın ve unlu karışıma ekleyin. Hamuru yoğurun ve pürüzsüz bir top haline getirin. Hamuru yaklaşık 30 dakika kadar mayalandırın.
 
Mayalanan hamuru tezgaha alın ve 12 eşit parçaya bölün. Her parçayı elinizle yuvarlayın ve ortasına iç harcı koyun. İsterseniz peynir, patates püresi veya başka malzemeler kullanabilirsiniz.
 
Poğaça hamurlarını kapatın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yerleştirin. Poğaçaları yaklaşık 15-20 dakika önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkarın.
 
 
En Meşhur Türk Mutfağı Şeflerinin Lezzet Sırrını Bulduk... Bayatlamayan Poğaça'nın Püf Noktası Nelerdi?
 
Poğaça yapmak için, hamurun mayalanması için yeterli zaman ayırmak önemlidir. Ayrıca, hamurun sulu veya kuru olmamasına dikkat etmek gerekir. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı veya susam serpmek, lezzetlerini artırabilir. 
 
Poğaçaların güzel olması için, pişirme süresini doğru ayarlamak gerekir. Bu püf noktalarına dikkat ederek, En Meşhur Türk Mutfağı Şeflerinin tarifiyle güzel ve lezzetli poğaçalar yapabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler