Erasmus & Erasmus+ Nedir?

Erasmus & Erasmus+ Nedir?

Erasmus ve Erasmus+ farkı nedir? Erasmus+ Şartları Nelerdir? Erasmus Plusa kimler başvurabilir? Erasmus+ ne işe yarar? Erasmus+ paralı mı? Erasmus Plus kaç ay? Erasmus+ kaçıncı sınıfta yapılır?

 
Erasmus & Erasmus+ Nedir?
 
Erasmus ve Erasmus+ farkı nedir? Erasmus+ Şartları Nelerdir? Erasmus Plusa kimler başvurabilir? Erasmus+ ne işe yarar? Erasmus+ paralı mı? Erasmus Plus kaç ay? Erasmus+ kaçıncı sınıfta yapılır? Erasmus için İngilizce seviyesi ne olmalı? Erasmus Plus neleri kapsıyor?
 
Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Olarak Erasmus ve Erasmus plus hakkında en çok sorulan soruları ve Erasmus cevaplarını araştırdık...
 
Erasmus ve Erasmus+ farkı nedir?
 
erasmus öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği için bir çok şey ve kriter gerekli iken; erasmus+ kapsamında var olan; gençlik değişimi, gençlik çalışanlarının hareketliliği ve avrupa gönüllü hizmeti projelerinin hiç bir ön koşulu bulunmamaktadır.
 
Erasmus & Erasmus+ Nedir?
Erasmus+ 2021-2027 yılları arasında uygulanan eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan Avrupa Birliğinin hibe programıdır. 
 
Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır. Erasmus+ Programının 2021-2027 yılları için tüm Avrupa'daki bütçesi 28,4 Milyar Avro'dur.
 
Erasmus+ Programı kapsamında desteklenen faaliyetler temel olarak 3 Ana Eylem (Key Action, KA) ve 1 Özel Eylem altında toplanmaktadır.
 
Aşağıda "Merkezi Teklif Çağrıları" başlıkları altındakiler hariç olmak üzere tüm Erasmus+ Programı başvuruları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından alınmakta ve değerlendirilmektedir. Merkezi Teklif Çağrıları ise Brüksel merkezli Avrupa Komisyonu Yürütme Ajansı tarafından yönetilmektedir.
 
Erasmus & Erasmus+ Nedir?
Erasmus+ Programı, Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı veya Erasmus & Erasmus+ Projesi (EuRopean Action Scheme for the Mobility of University Students: 
 
Üniversite Öğrencilerinin Hareketliliği için Avrupa Topluluğu Eylem Programı), yükseköğretim kurumlarının iş birliğini, öğrenci ve akademisyenlerin kısa süreli olarak bu iş birliği çerçevesinde farklı ülke ve üniversitelerde deneyim kazanmasını teşvik eden Avrupa Birliği projesi.
 
Program, 1987 yılında bir öğrenci hareketlilik programı olarak Erasmus ismiyle başlamış; eğitimin diğer alanlarını ve gençliği de kapsayarak sürekli gelişmiş ve yedişer yıllık dönemlerle "Socrates", "Leonardo da Vinci", "Hayatboyu Öğrenme" ve "Gençlik" adı altında uygulanmıştır. Program 2014-2020 arsında 'Erasmus+ altında yapılandı.
 
Erasmus & Erasmus+ Nedir?
Avrupa Birliği EU2020 Stratejisi ile birlikte eğitim ve öğretime daha çok önem vermektedir. Erasmus+, yurt dışında eğitim alma ve çalışma yapma fırsatları sayesinde insanların daha fazla ve daha iyi beceriler kazanmalarına yardım etmeyi amaçlıyor. 
 
Erasmus+ Programı eğitim, öğretim, öğrenim, staj, gönüllü çalışmalar, gençlik ve spor alanlarında yükseköğretimde kaliteyi arttırmak amacı ile uygulanmaya başlanmıştır. Erasmus program ülkelerinin hepsi Ulusal Ajans tarafından sağlanan finansal destek hibesi alabilirler. 
 
Bu alanlarda Türkiye’de Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, Ulusal Ajans ile hibe desteği sağlamaktadır.
 
Erasmus+ Şartları Nelerdir?
 
Erasmus Programı'na üniversite lisans programlarının (hazırlık dışında) birinci yılını tamamlamış, genel not ortalaması 2.20 nin üstünde olan tüm öğrenciler başvurabilir. Başvuran öğrencilerin yurtdışında eğitim alabilecek düzeyde (en az B1) yabancı dil bilmeleri gerekmektedir.
 
Erasmus Plusa kimler başvurabilir?
 
Erasmus & Erasmus+ Nedir?
Ana Eylem 1: Öğrenciler, yükseköğretim ve meslek okulu öğrencileri, stajyerler, genç gönüllüler ve genel olarak gençlerin yanı sıra öğretmenler, yetişkin ve meslek eğitmenleri, öğretim elemanları ve gençlik alanında çalışanlar için öğrenim hareketliliği fırsatları.
 
Erasmus+ ne işe yarar?
 
Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının artırılması amaçlanmaktadır.
 
Erasmus+ paralı mı?
 
Erasmus ile gideceğiniz Erasmus üniversiteleri ücretsizdir.
 
Erasmus & Erasmus+ Nedir?
Erasmus Plus kaç ay?
 
Bir öğrencinin aynı öğrenim kademesi içerisinde (lisans, yüksek lisans, doktora), varsa Hayat boyu Öğrenme Programı döneminde yapılan öğrenci hareketliliği süresi ile Erasmus+ döneminde yapılan öğrenci hareketliliği süreleri, toplamda 12 ay'ı geçemez.
 
Erasmus+ kaçıncı sınıfta yapılır?
 
Erasmus+ staj hareketliliği nedir? Staj hareketliliği, Üniversitemiz öğrencilerine iki akademik yıl arasında yaz aylarında veya (4. sınıfta başvurup kazanma şartı ile) mezun olduktan sonra Avrupa Birliği Üyesi ülkelerden birinde en az 2 ay en çok 12 ay uluslararası iş deneyimi edinme şansını sunar.
 
Erasmus için İngilizce seviyesi ne olmalı?
 
Erasmus & Erasmus+ Nedir?
Erasmus hareketlilik faaliyetlerinde AB Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen minimum B1 dil seviyesi aranmaktadır. Bu sebeple bu sınavlarda 60 ve üzeri puan alan öğrencilerin Erasmus hareketliliklerine başvuruları alınacaktır.
 
Erasmus Plus neleri kapsıyor?
 
2014-2020 yılları arasında uygulanacak olan Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler