Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Lor Peyniri Nasıl Yapılır?

Lor peynirin diğer isimleri nedir? Lor peyniri yıkanır mı? Lor peyniri çökelek mi? Lor peyniri sağlıklı mı? Lor peyniri nasıl yapılır? Lor peyniri yapmak için neler gereklidir? ürk aşçı haberleri ve güncel mutfak..

 
Lor peynirin diğer isimleri nedir? Lor peyniri yıkanır mı? Lor peyniri çökelek mi? Lor peyniri sağlıklı mı? 
 
En sevilen peynirlerden Lor peyniri nasıl yapılır, Lor peyniri yapmak için neler gereklidir? Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak Evde lor peyniri yapmak istiyorum diyenler için araştırdık...
 
Lor peyniri sağlıklı mı?
 
Lor peyniri amino asit değerleri açısından ve protein bakımından yumurtadan daha besleyicidir. Kas zedelenmeleri sonrası yenildiğinde vücudun hızla toparlanmasını sağlar. Düşük kalorili ve tok tutan bir atıştırmalıktır. Lor peyniri faydaları arasında zayıflatıcı özelliği dikkat çeker.
 
Lor peyniri çökelek mi?
 
Lor, peynirin alt suyundan yapılır. Sütten elde edilen lor benzeri gıdaya çökelek diyoruz.
 
Lor peyniri yıkanır mı?
 
Asitliğin uzaklaştırılması için yıkanır ve suyu süzülür. Kilo vermek için yapılan diyetlerin çoğunda peynir çeşitlerinden lor peyniri tercih edilmesinin nedeni yüksek protein ve düşük kalori içeriği.
 
Lor peynirin diğer isimleri nedir?
 
Ermenicede ise Türkçedeki gibi Lor denmektedir. Anadolu'da farklı yörelerde farklı söylenişleri de bulunmaktadır: Şor (Kars), Nor (Antalya, Niğde), Ekşimik (Trakya), Minci (Doğu Karadeniz).
 
Lor Peyniri Nasıl Yapılır?
En Ünlü Lor Peyniri Tarifini Yapmak İçin Hangi Malzemeler Gereklidir?
 
*   4 Kg Çiğ Süt
*   1 Yemek Kaşığı Elma/Üzüm Sirkesi
*   1 Çay Bardağı Limon Suyu
 
Lor Peyniri Yapılış Tarifi;
 
Derin tencere içerisine 4 kg sütü koyun ve kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Süt kaynamaya başladığında içerisine limon suyu ve sirkeyi ilave edin.
 
Tekrar karıştırdıktan sonra, sütün yavaş yavaş kesildiğini göreceksiniz. Kesilme başladıktan 4-5 dakika sonra sütü ocaktan alın ve oda sıcaklığında 1 saat kadar bekletin.
 
1 saat sonunda kesilen parçaları süzgeç ile alın ve temiz bir tülbentin üzerine koyun.
 
Tülbenti güzelce sıkarak fazla suyun süzülmesini sağlayın.
 
10-15 dakika boyunca peyniri tülbentin içinde bekletin. Ardından kaplara doldurarak afiyetle tüketebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler