Yeşil mercimek suyu Nedir?

Yeşil mercimek suyu Nedir?

Yeşil mercimek suyu nerelerde kullanılır? Yeşil mercimek suyu ne işe yarar? Sağlıklı beslenme ve bağışıklık sisteminde Yeşil mercimek suyu faydalımıdır? Haşlanmış yeşil mercimeğin suyu içilir mi? Faydaları ne...

 
Yeşil mercimek suyu Nedir?
 
Yeşil mercimek suyu nerelerde kullanılır? Yeşil mercimek suyu ne işe yarar? Sağlıklı beslenme ve bağışıklık sisteminde Yeşil mercimek suyu faydalımıdır? 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık...
 
Haşlanmış yeşil mercimeğin suyu içilir mi?
 
Uzun süre midenin tok hissetmesini sağlar. Aynı zamanda lif bakımından zengin olan yeşil mercimek bağırsakları temizler. Yemeği yapılan yeşil mercimeğin ilk kaynama suyu içildiğinde ise sindirimi kolaylaştırır.
 
Türk mutfağında çokça kullanılan yeşil mercimekle ilgili sırrı bir çok kişi bilmiyor.
 
İçerdiği vitamin ve mineraller yardımıyla metabolizmayı destekleyen yeşil mercimek aynı zamanda da vücudun zinde olmasını sağlar.
 
Yüksek miktarda protein bulundurması sebebiyle vücudun kas yapısını da güçlendiren yeşil mercimek iyi bir folik asit kaynağıdır. Kalp rahatsızlıklarında, osteoporozda ve hamilelikte vücudu da destekler.
 
Yeşil mercimek suyu nasıl tüketilmeli?
 
Yeşil mercimek suyu boğaz enfeksiyonlarını bitirmede etkilidir. Özellikle yeşil mercimek kaynatılıp süzüldükten sonra içerisine bir kaşığı bal eklenerek tüketilebilir. Ayrıca kilo vermek isteyenler da suyu tüketebilir. Su yüksek enerji sağlayarak yağ yakımını hızlandırmanın yanı sıra metabolizmayı da düzenler.
 
Bağışıklığı güçlendiren yeşil mercimek aynı zamanda da lif açısından oldukça zengin bir besindir. 
 
Yeşil mercimekteki çözünmeyen lifler ise bağırsağı temizlemekte (hazımsızlık gibi problemlerde) vücuda yardımcı olur. 
 
Kalp sağlığı için önemli olan folik asit ve magnezyum içermesi nedeniyle kalp sağlığını desteklemekle kalmayıp aynı zamanda da kolesterolü düşürerek, yüksek kolesterol nedeniyle oluşan rahatsızlıkları giderir. 
 
Yavaş sindirildiğinden uzun süre yeşil mercimek tok tutar.
 
Antioksidan olması sebebiyle metabolizmayı destekler, hücre hasarını onarır.
 
Demir bakımından zengin olması yardımıyla vücuda enerji verir ve yorgunluk hissini azaltır. Ayrıca adet dönemindeki kadınların, hamilelerin ve emziren annelerin ihtiyacı olan demiri karşılamada da yardımcı olur.
 
Yeşil mercimeğin suyu neye yarar?
 
Beynin ve hafızanın iyi bir şekilde çalışabilmesi için temel vitamin ve mineralleri düzgün bir şekilde alması gerekir. Yeşil mercimek suyu da bu vitaminlerin karşılanmasına yardımcı olmaktadır. Yeşil mercimek suyu sindirim sisteminin hızlı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur.
 
Yeşil Mercimeğin Suyu Da Faydalı Çıktı
 
Görüldüğü gibi yeşil mercimeğin sayısız faydası çıktı. Ancak yeşil mercimeğin ilk kaynama suyunu da dökmemek gerekiyormuş. Peki yeşil mercimeğin ilk kaynama suyuyla neler yapılabilir?
 
Yeşil mercimeğin ilk kaynatma suyu aslında besleyici ve lezzetli bir su. Genelde gaz yaptığı inanışı olsa da mercimeğin ilk suyu aslında gaz yapmıyor. Bu suyu dökmek yerine farklı yemeklerde kullanabilir ya da bardağa koyarak çay gibi içebilirsiniz.
 
Mercimeğin suyu nasıl saklanır?
 
Mercimeği pişirdikten sonra suyunu oda sıcaklığına soğumaya bırakın. Bu suyu ince bir elekten geçirerek köpük veya nişasta benzeri kalıntılarını ayıklayın.
 
Ardından mercimek suyunu hava geçirmez bir kaba aktarın. Bir haftaya kadar buzdolabında ya da 3 aya kadar derin dondurucuda bekletin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler