Şef Fikret Özdemir'den Yılbaşı Yemekleri

Şef Fikret Özdemir'den Yılbaşı Yemekleri "Fırında Hindi Tarifi"

Fırında Yılbaşı Hindisi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında Fırında Yılbaşı Hindisi yapmak için kullanılan malzemeler nelerdir? Peki bu güne kadar evinizde..

 
Şef Fikret Özdemir'den Yılbaşı Yemeklerinden "Fırında Hindi Tarifi"
 
Fırında Yılbaşı Hindisi nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında Fırında Yılbaşı Hindisi yapmak için kullanılan malzemeler nelerdir? Peki bu güne kadar evinizde Fırında Yılbaşı Hindisi yaptınızmı?
 
En önemli günlerden olan yılbaşı gecesinde misafirlerinize Türk mutfağı şeflerinin özel hindi tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Türk aşçı haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivinde yılbaşı yemeklerinden en iyi yılbaşı hindisi tariflerini araştırdık... En iyi yılbaşı hindisi tarifleri arasında araştırdık ve Şef Fikret Özdemir'in "Fırında Hindi Tarifi" mutfaklarınıza getirdik...
 
BN Hotel Termal & SPA Executive Chef’i Fikret Özdemir’den Fırında Hindi Yılbaşı sofralarına renk katan hindi tarifleri...
 
2022 yılına veda etmeye çok az bir zaman kaldı. Yeni bir başlangıç olarak da gördüğümüz yılbaşı gecesinin olmazsa olmazı bol sohbetin ve kahkahanın da eksik olmadığı yılbaşı sofraları. 2022 yılının son sayısında sizler için yeni yıl sofralarına yakışacak ve sofraları renklendirecek bir yılbaşı dosyası hazırladık. 
 
Şef Fikret Özdemir'den Yılbaşı Yemeklerinden "Fırında Hindi Tarifi" İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
Şef Fikret Özdemir'den Yılbaşı Yemeklerinden "Fırında Hindi Tarifi"
*    Tütsülenmiş pul biber (1 yemek kaşığı)
*    Sarımsak (1 adet)
*    Soğan (1 adet)
*    Zeytinyağı (200 ml)
*    Acı toz biber (1 çay kaşığı)
*    Kuru kekik (1 çay kaşığı)
*    Deniz tuzu
*    Taze çekilmiş karabiber
*    8-10 kiloluk hindi (Sakatatları çıkarılmış, yıkanmış ve kurutulmuş)
*    Taze kekik (Bir demet)
*    Sızma zeytinyağı (Üzerinde gezdirmek için)
 
En İyi Yılbaşı Yemeklerinden "Fırında Hindi Tarifi" İçin İç Pilav İçin Malzemeler
 
*    Baldo pirinç (1 kg)
*    Orta boy soğan (2 adet)
*    Kuş üzümü (100 gr)
*    Toz tarçın (50 gr)
*    Yenibahar (50 gr)
*    Tuz (40 gr)
*    Toz karabiber (10 gr)
*    Portakal suyu ( 1 bardak)
*    Bütün karabiber (10 gr)
*    Yaban mersini (100 gr)
*    Sızma zeytinyağı (150 ml)
 
Şef Fikret Özdemir'den Yılbaşı Yemeklerinden "Fırında Hindi Tarifi" nin Hazırlanışı...
 
Tütsülenmiş pul biber, sarımsak, soğan, taze kekik, 1 yemek kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber bir kapta karıştırılır. Hindinin boşluğuna biraz baharatlardan sürülür. Parmaklarınızla göğsün üst kısmından başlayarak sağa ve sola kaydırarak aşağı doğru hareket ederek deri göğüs etinden ayrılır. 
 
Ovmanın bir kısmı derinin altındaki etin üzerine masaj yapılır. Kalan ovma hindinin derisine serpilir ve deri tekrar hindinin üzerine kapatılır. Hindi bir tepsiye yerleştirilir ve üzeri streç filmle kapatılır. 
 
Baharatların hindi ile bir müddet bütünleşmesi için buzdolabında bekletilir. Ardından fırın 160 derecede ısıtılır. Hindi buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığına getirilir. Bacakları birbirine bağlanır ve kanat uçları altına sokulur. Tepside dinlenen hindinin dışına birkaç yemek kaşığı sızma zeytinyağı gezdirilir ve üzerine tekrardan tuz ve karabiber serpilir.
 
Alüminyum folyo ile sarılan hindi fırında yaklaşık 3 saat pişirilir. Bir termometre ile içi 160 dereceyi bulana kadar pişirilir. Hindi fırından çıkartıldıktan sonra 30 dakika dinlendirilir. İç pilav için öncelikle 1 kilogram kemik ile beş litre kemik suyu hazırlanır. 
 
Ardından pirinç, soğan ile zeytinyağında kavrulur. Daha sonra bütün baharat çeşitleri ve diğer malzemeler eklenerek tekrar kavrulur. En son yeterince et suyu ilave edilerek kaynaması beklenir. Sonra kısık ateşte 10 dakika pişirilerek demlenmeye alınır. Ardından ise servis edilir.
 
Kaynak;


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler