Şef Umut Karakuş’un Anadolu 'dan Ürettiği Yeni Yıl Menüsü

Şef Umut Karakuş’un Anadolu 'dan Ürettiği Yeni Yıl Menüsü

Şef Umut Karakuş’un En Farklı Restoranlardan Muutto Anatolian Tapas 'ta servis edeceği yeni menüsü nedir? En farklı yılbaşı menülerinden Şef Umut Karakuş'un Anadolu...

 
Şef Umut Karakuş’un En Farklı Restoranlardan Muutto Anatolian Tapas 'ta servis edeceği yeni menüsü nedir? En farklı yılbaşı menülerinden Şef Umut Karakuş'un Anadolu ürünleri ile hazırladığı yeni yıl menüsünü nedir?
 
Şef Umut Karakuş’un Anadolu Ürettiği Yeni Yıl Menüsü
“Yılbaşı Sofrasını Hep Umutla Kurarım”
 
Sıfır atık konusunu mutfağının temel prensibi haline getiren, ülkemizin en başarılı şeflerinden, sokak lezzetleri konseptli Muutto ve Muutto Anatolian Tapas Bar işletmelerinin kurucusu Şef Umut Karakuş’un yılbaşı sofrasına konuk oldum. 
 
En başarılı şeflerimizden Umut Karakuş'un keyifli bir yılbaşı sofrasında, Anadolu’dan çıkan malzemelerle lezzetlenmiş yemeklerin hikâyeleri var... Elbette portakal kabuklu, iç pilavlı hindi tarifi...
 
Umut Karakuş’a önce, her gün yemek yapan, misafir ağırlayan bir şef olarak yılbaşı sofrasının onda yarattığı duygu: “Yılın son gününün sabahında gerçekten yeni bir dünyaya uyanacakmışız gibi bir umutla kuruyorum o masayı ben” cevabıyla sanıyorum hepimizin ortak düşüncesini dile getiriyor. 
 
Aynen şefimizin dediği gibi sofrayı aslında yeni yıla değil, umuda kuruyoruz. Günümüzün öne çıkan konusu sıfır atık olgusu Umut Karakuş’un çocukluğundan bu yana ailesinden öğrendiği israfa karşı olmanın tam karşılığı. 
 
Aslında hep konuştuğumuz şey... 
 
Zengin Anadolu mutfağının yemek zenginliğinin temeli yoktan var etmeye dayanmıyor mu? Bir malzemenin kendisinden, sapından, çekirdeğinden, kabuğundan yeni bir yemek oluşturmak bilmediğimiz bir şey değil.
 
Soğuk Başlangıçlar:
 
İstanbulda En İyi Restoranlardan Muutto Anatolian Tapas 5’Lisi;
 
Nazuktan, Humus, Tabulle, Çerkez Pate, Fırında Kabak
 
En İyi İstanbul Restoranlardan Muutto Anatolian Tapas ' ın Sıcakları:
 
* Mücver, Mevsim Mantarları
* Salata
* Yedikule Bostanları, Rezene, Portakal Glaze
* Taze Otlar, Izgara Zeytin, Kurutulmuş Domates
 
Muutto Anatolian Tapas "Ana Yemek"
 
* Portakallı Yılbaşı Hindisi
 
En Meşhur Restoranlardan Muutto Anatolian Tapas "Tatlı Menüsü"
 
En meşhur osmanlı ve Türk tatlılarından Aydın Kestanesi, Çubuk Vanilya, Mandalina Ve Mandalina Kabuğu Pudrasıyla Balkabağı
 
En Lezzetli Hindi Tariflerinden Portakallı Hindi (İç Pilav İle)
 
En Farklı En İyi Hindi Yemeklerinden Portakallı Hindi İçin Kullanılan Malzemeler:
 
* 1 Orta Boy Hindi
* 15 G Tuz
* 15 G Karabiber
* Göz Kararı Zeytinyağı
* 20 G Tereyağı
 
En Lezzetli Pilav Tariflerinden İç Pilav İçin:
 
* 500 G Firik
* 200 G Arpacık Soğan
* 15 G Tuz
* Yarım Bağ Maydanoz
* Yarım Bağ Dereotu
* Yarım Bağ Taze Soğan (Sadece Yeşil Kısmı)
 
Tüm malzemeyi ince ince doğrayın.
 
Pancar suyu için: 250 g pancardan elde edilen 75 gram pancar suyu yeterlidir.
 
Baharatlandırma:
 
* 10 G Kimyon
* 10 G Karabiber
* 50 G Gravyer (Rendelenmiş)
* 50 G Tereyağı
 
Portakal Glaze İçin:
 
*Yarım Kilo Portakal
* 10-15 G Toz Şeker
*2 Dal Defne Yaprağı
*2 Dal Biberiye
*2 Dal Kekik
 
En Meşhur Yılbaşı Yemeklerinden Portakallı Yılbaşı Hindisi Yapılış Tarifi: 
 
Fırını 180-185 dereceye ayarlayın. Hindiyi, önce tuz, karabiber ve zeytinyağıyla baharatlayın. Daha sonra zeytinyağına bulayın. Önceden ısıtılan fırında yaklaşık bir saat pişirin. Sonrasında tepside kalan yağı sürün, üzerine de küp tereyağı atıp iç taraflarına ve üstüne yedirin. Amaç tereyağının lezzetinin hindiye geçmesi ve  istenen renge ulaşması. Bu işlem sonrasında hindiyi 8-10 dakika daha fırınlayın.
 
İç pilav:
 
Firiği soğuk suda haşlayarak yarı pişirmiş hale getirin. Firik bulgurunun üstünü geçecek şekilde su koyun, tuz ve karabiber de ekleyin. Firik bulguru yarı pişmiş hale geldikten sonra buza yatırıp pişmesini durdurun. 
 
Sonrasında arpacık soğanları yumuşayana kadar pişirin, bunları julyen kestikten sonra üstüne firik bulgurunu ekleyin. Pancar suyu ilave edin. Biraz da su katıp kimyon ve karabiber serpin. Evdeki diğer baharatlardan da faydalanmak mümkün. Kıvama gelen iç pilava gravyer peynirini tereyağıyla çevirerek ekleyin. En son yeşillikleri ilave edin.
 
Portakal glaze:
 
Portakal kabuklarını soyun. Beyaz kısmını iyice tıraşlayın. Fırında 50 derecede yaklaşık 3-4 saat kurutun, sonra mutfak robotunda toz haline getirin. Eğer tatlandırmak istiyorsanız,  10-15 gram kadar toz şeker kullanın. 
 
Yarım kilo portakaldan elde ettiğiniz portakal suyunu 50-75 gram su kalana kadar çektirin. Konsantre hale getirin; yoğun bir kıvam aldıktan sonra, hindinin üstünü kapatın. Portakalı iyice çektirin ve 500 gram portakal suyunu koyun. 
 
Ocağa almadan önce içine defneyaprağı, iki dal biberiye, iki dal kekik ve isterseniz bir diş sarımsak koyun. Amaç, portakal suyunu daha da lezzetlendirmek. 35-40 dakika yüksek ateşte çektirin. Portakal glazeyi, pişen hindinin üzerine döküp, tabaklamadan önce, son kez 5-6 dakika daha 180-190 derecede fırınlayın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler