En Meşhur Muğla Yemekleri

En Meşhur Muğla Yemekleri

Bu güne kadar evinizde hangi Muğla yemeklerini yaptınız? En Meşhur Muğla Yemekleri nasıl yapılır? En Meşhur Muğla Yemeklerini yaparken nelere dikkat edilir? Hangi malzemeler kullanılır? En Ünlü Muğla..

 
En Meşhur Muğla Yemekleri nelerdir? Bu güne kadar evinizde hangi Muğla yemeklerini yaptınız? En Meşhur Muğla Yemekleri nasıl yapılır? En Meşhur Muğla Yemeklerini yaparken nelere dikkat edilir? Hangi malzemeler kullanılır? En Meşhur Muğla Yemeklerini yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri olarak yemek arşivimizde bulunan en iyi Muğla yemeklerini bir araya getirdik...
 
 
Hardal Ekşilemesi (Dalaman-Muğla)
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Gülsüm Inan Aksoy"
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Gülsüm İnan Aksoy ‘a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...
 
Hardal doğada kendiliğinden yetişen bir ottur. Kendi içinde çeşitleri olan hardalın bulunduğu bölgeye göre bile lezzeti değişir.
 
Özellikle Dalaman, Kayacık tarafında yetişen otların lezzeti bir başkadır. 
 
Daha çok ekşilemesi yapılan hardalın salatası da oldukça lezzetli olur. Bu tarifin en önemli özelliği sosunda un olarak mısır unu, ekşi olarak da nar ekşisi kullanılıyor olması.
 
Eski dönemlerde Rodos ile kıyı kesimlerdeki yerleşim yerleri arasında (Osmanlı zamanında) ticari ekonomik ve kültürel açıdan sürekli bir etkileşim içinde olunmuştur. 
 
En iyi Muğla yemeklerinden "Hardal Ekşilemesi"
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Atalarımız 1800’lü yılların sonunda Rodos’tan Dalaman Kayacık Köyü’ne yerleşerek gelenek ve kültürlerini, yörük kültürüyle harmanlayıp, zenginleştirerek gelecek nesillere aktarmıştır. 
 
Şimdi size tarifini vereceğim hardal ekşilemesi, atalarımızdan öğrendiğimiz gibi en ince detaylarıyla hazırlanmıştır.  
 
En iyi Muğla yemeklerinden Hardal Ekşilemesi Yapılışı:
Yıkayıp temizlediğimiz hardalı, sapları ve yaprakları aynı yönde olacak şekilde düzenli demetler halinde kaynayan tuzlu suya atarak pişirilir. (kaynar suya atılan otun rengi yeşilliğini korur, soğuk suyla pişirilirse ot sararır)
 
Pişmiş olan ot süzülerek soğumaya bırakılır.(süzme sırasında üstünden soğuk suyla durulama yapılmamalıdır, lezzeti gider)Kendi halinde soğuyan hardalın hafifçe suyu sıkılarak iki parmak eninde doğranarak, genişçe bir kaba yerleştirilir.        
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi lezzetlerden Hardal Ekşilemesi Sosunun Hazırlanışı:
Bir tavaya zeytinyağı konularak önce kuru biberler kızartılır, biberlerin bir kısmı yemeğin yanında yemek için ayrılırken birkaç tanesi yine kızartılıp haşlanmış olan otun üstüne yerleştirilir, biberin acısı, kokusu hafif yağa geçerek yemeğe ayrı bir lezzet verir. 
 
En son kızartılan kuru biberlerin içine sonuna doğru bir diş sarımsak konur o da kızartılır.
 
Biberlerin kızartma işlemi bitikten sonra sarımsak içinde bırakılarak kızartma yağının birazı alınır normal zeytinyağı ilave edilir. Yağ ısınınca içinde bırakılan sarımsak tahta kaşıkla ezilir bu ezme işlemi sosa ayrı bir lezzet verir. 
 
Ayrı bir yerde ezmiş olduğumuz dört beş diş sarımsağın yarıdan fazlası tavaya ilave edilerek kavrulur hemen arkasından yaklaşık dört yemek kaşığı kadar mısır unu ilave edilerek kavrulur, arkasından tepeleme iki yemek kaşığı salça ilave edilerek hepsi bir tekrar kavrulur hemen iki yemek kaşığı kadar nar ekşisi de katılarak kavrulur. 
 
Kavurulan harcın üstüne kontrollü bir şekilde soğuk su ilave ederek kaynamaya bırakılır. Kaynamış olan sosun tuzu ayarlanır. Tekrar tadına bakılarak ekşi ihtiyacı varsa ilave edilir, ardından sarımsağın kalanı ilave edilir. 
 
İyice kaynatmış olduğumuz sosu önceden haşlayıp doğradığımız otun üzerine dökeriz. Salatası yapmak istenirse haşlanmış, doğranmış hardalın üstüne biraz soğan doğrayarak, limon, zeytinyağı ve tuz karışımıyla lezzetlendirebiliriz. Damak tadınıza göre sarımsak, nar ekşisi gibi farklı malzemeler de eklenebilir.                                   
 
Hardal Ekşilemesi Not:
Sonradan ilave edilen sarımsak ve nar ekşisi sosun aromasını arttıran önemli bir detaydır. Sosun lezzet ayarlaması yapılırken ekşisinin ve tuzunun biraz hissedilir olması tercih edilir çünkü ot içine çekecektir aksi halde yemeğin tadı yavan olur. 
 
En iyi Muğla yemeklerinden "Hardal Ekşilemesi"
Bu kavurma işlemi sırasında tüm malzemeler önceden hazırlanmalı hiç vakit kaybetmeden sırasıyla konmalı, gererip yanmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Su miktarı ota ve konulan malzemelerin yoğunluğuna göre kontrollü bir şekilde ayarlanır.
 
****
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
En İyi Muğla Yemeklerinden Marmaris Usulü Kapama 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Zümral Bağcıoğlu Tekin" 
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi yöresel lezzetlerimizden Marmaris usulü kapama nasıl yapılır? Marmaris usulü kapama’ nın özellikleri nelerdir? Marmaris usulü kapama ’da nasıl bir pişirme tekniği kullanılır?
 
Türk mutfağındaki Yöresel mutfaklarımızda o kadar çok gizli kalmış nefis yemek tarifleri var ki yöresel lezzet taşıyıcılarımız tarafından teker teker Günyüzü’ne çıkarılarak Türk mutfağı yemek arşivine kazandırılıyor.
 
Muğla mutfak kültürü gizli kalmış lezzetler konusunda çok zengin olması itibari ile yemek kültürü konusunda faydalandığımız ve önem verdiğimiz bir yöresel mutfağımız.
 
En İyi Mugla Yemeklerinden Marmaris Usulü Kapama 
En iyi Muğla yemeklerinden Marmaris usulü kapama tarifini yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Zümral Bağcıoğlu Tekin’nin kaleminden ve kendi yorumu ile mutfaklarınıza getirdik. 
 
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun diyerek özel kapama tarifimize geçiyoruz…
 
Ben tavuktan yaptım.  Kırmızı Etten süper olur. Nemi koydum eti salçası karabiber domates sosu kuru soğan iri doğranmış tuz karıştırdım çukur tabağı koyup ters çevirdim. 
 
Üzerine ağırlık koydum. Suyunu koydum kaynayınca altını kıstım kısık ateşte pişirdim. Suyu Bi çeker içine bir koyuverir. 
 
Pirinç sıcak tuzlu suda beklettim. Etin piştiğini anladığımda. Etrafına pirinci saldım. Tereyağı parça parça koydum. Ara Ara pirinci karıştırdım. 
 
Pisince pilav üstünü kapattım demlendi az. Sonra ortadaki çukur kabı kaldırıp servis yapılır. Afiyet olsun...
 
*****
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Kerevizli Pırasa Yemeği
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Hülya Kocabıçak Uzun"
 
Mutlu akşamlar değerli arkadaşlar.
 
Bugün, çok severek yediğim Muğla mutfağında en sevilen yemeklerden portakal sulu kerevizli pırasa yemeği pişirdim. Normalde salçasız yani renksiz yapılır ama bugün bir de salçalı yapayım dedim.
 
Şöyle ki; Malzemelerim Görseldeki gibi..
 
Soğan ve 2 diş sarımsağı doğrayıp 1 fincan zeytinyağda biraz çevirip havuçları da birlikte kavurmaya başlıyoruz. Havuç sert olduğu için önceden kavurmak gerekiyor. 
 
Daha sonra 1 tatlı kaşığı salçamızı da ilave edip biraz daha çevirdikten sonra pırasalarımızı da ekleyip hepsini birlikte kavurmaya devam ediyoruz. 
 
Daha sonra 3 yemek kaşığı domates suyumuzu ve kerevizleri beklettiğimiz limonlu suyumuzu da ekleyin.
 
Kaynayınca kerevizlerimizi ve sıktığımız portakal suyunu da katıp en üstüne kereviz yapraklarının körpe kısımlarından birkaç parça yerleştirin.
 
Tuzunu ve 5-6 adet tane karabiberini de attıktan sonra pişmeye bırakıyoruz. 
 
En iyi Muğla yemeklerinden Pırasa ve kereviz çabuk pişen sebzeler olduğu için kontrollü olmak gerekiyor.Sıcak yada soğuk olarak yiyebilirsiniz
 
Afiyet olsun. Umarım beğenirsiniz...
 
*****
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Muğla Mutfağında Etli Ispanak Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Özge Sabancı Yalçın"
 
Merhabalar Muğla Mutfağı Dostları, 
 
Muğla'nın meşhur pazarlarında taze taze satılan ıspanak;  eskiden büyük keletirlere( büyük hasır sepet)konulurdu. Kocaman sepetlere konan ıspanaklar ezilmez nasıl da güzel görünürdü...Yakın köylerden, sabah erkenden toplanıp gelen daha kökleri üzerinde bu lezzet köylü kadınlar, köylü amcalar tarafından satılır. 
 
-- "Alıvercen  mi bi kilo gari? Tazecik Ispanaklarım..."
 
--"Kat bi kilo..." şeklinde samimi, içten Ege şivesiyle yapılır alışverişler...
 
Tabii meşhur Muğla pazarlarına giderseniz bu gibi sıcak diyaloglarla çokça karşılaşabilir, tazecik ıspanaklar alabilirsiniz. 
 
Mutfak kültüründe çeşit çeşit yemekleri, börekleri, kişleri, kekleri, omletleri, salataları hatta turşusu bile yapılan bu lezzetin etli olanı da bir harika doğrusu...
 
Kış aylarında bağışıklık sisteminede faydalı, vitamin deposu ıspanak, protein kaynağı kuzu etiyle buluştu..."Etli Ispanak" yemeği tarifini sizlerle paylaşıyorum. 
 
En Sevilen Muğla Yemeklerinden Etli Ispanak Tarifi
En Meşhur Muğla Ot Yemeklerinden Etli Ispanak İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     500 Gr Ispanak
*     400 Gr Kuzu Eti
*     4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
*     2  Baş Soğan
*     1 Havuç 
*     1, 5 Çay Kaşığı Kekik
*     4-5 Tane Takırdak Biber  
*     1 Çorba Kaşığı Salça 
*     Karabiber
*     Tuz
 
Muğla Mutfak Kültüründe Etli Ispanak Yapılış Tarifi:
 
Kuşbaşı doğranmış kuzu etini yağda, yüksek ateşte mühürledim.
 
Üzerlerini biraz aşacak kadar kaynar su ekledim, biraz kaynadıktan sonra 1,5 çay kaşığı kekik  koyup, eti pişirdim. 
 
Et piştikten sonra; küp küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleştirdim, kibrit şeklinde doğranmış havuç ve takırdak biberleri de ekleyerek kavurdum. Bir çorba kaşığı salça ilave edip karıştırdım. (Salçasını fazla koymamanızı tavsiye ederim.)Ispanağı da üzerine koydum. 
 
İndirmeye yakın  tuz, karabiber ekleyip, altını biraz kısarak 5 - 10 dakika daha pişirdim.
 
Kapandıktan sonra biraz demlenmesine izin verip sonra da tabağımıza alıyoruz.
 
Yoğurt ile de servis edebilirsiniz...
Afiyet olsun...
 
****
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Keşkek Sevenler İçin Özel Olarak Evde Yaptığım Tarif
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Çağan TC ARZU”
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel mutfaklarımızdan her birinde herhangi bir yemeğin yapılış tarzı farklıdır. Diğer bir mutfağa göre daha az yada daha fazla malzeme kullanılabilir. Bu o yemeğin yanlış olduğu yada doğruluğunu tartışmaya açmaz. Bu o yöremizin ve mutfağımızın zenginliğinin ve farklılığının göstergesidir.
 
Özellikle yöresel lezzet taşıyıcıları projemizde Türk aşçı haberleri olarak amacımız ev hanımlarımızın zihinlerinde ne kadar gizli kalmış lezzet varsa Türk mutfağı yemek arşivinde toplayabilmektir.
 
Nasıl ki her evin ocağında pişen ayni yemeğin lezzeti diğer bir evin ocağında pişen ayni yemeğe oranla farklı ise her yöremizin lezzetine ve lezzet içeriklerine saygı duymak ve kabul etme geleneksel Türk mutfağının zenginliğinin göstergelerinden biridir.
 
Simdi sizlere Muğla mutfak kültüründe Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Çağan TC Arzu’nun kaleminden ve kendi yorumu ile şahsına özel Keşkek tarifi…
 
Keşkek sevenler için kendi yaptığım tarifi vereyim hatta iki tarif birden vereyim. Tavuğu haşlamam gerektiğinde susuz haşlıyorum, fotoğrafta görünen tavuğun kendi suyu. Bununla çorba, pilav yapabilirsiniz. 
 
Tavuğun kokusunu alması için bir kaba 1 su bardağı su, yarım limonun suyu, biraz tuz biraz şeker atıp eritiyoruz. Tavuğun göğsünü ve sırtını yarımşar saat bu suda bekletiyoruz. Sonra bu sosun içinden alıp düdüklü tencereye göğsü yere bakacak şekilde yatırıp küçük ocağa alıyoruz.  
 
Kapak kapalı tabi düdüklü ötünce düğmeyi indirip altı kısık 25 dk pişiriyoruz. Açtığınızda sonuç bu gelelim keşkeğe, 2 su bardağı buğday 1 temizlenmiş bütün tavuğu düdüklü tencereye yeterince su koyup kapatıyoruz.  
 
Ben buğdayı ıslatmam siz isterseniz ıslatabilirsiniz. Yarım saat sonra düdüklü tencereyi açıp kontrol ediyoruz, buğdaylar patlayınca ön hazırlık bitmiş demektir. 
 
Daha sonra tavuğu içinden alıp başka bir kapda derisini, kemiğini ayıklayıp etleri buğdayın içine atıyoruz. Vakti ve sabrı olanlar  tahta kaşığın tersi veya bir tokmakla ezebilir. 
 
Aksi takdirde teknolojiden faydalanabilir rondo vs.  Ile ezebiliriz. Keşkeğimizi tekrar tencereye alıp içine tereyağı ekleriz. Servis ederken sıcak keşkeğimizin üzerine tereyağında kızdırdığımız toz al böberimizi gezdiririz. 
 
Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun…
 
*****
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Taze Sarımsak Yemeği
Fazile Günel Paksoy
 
Geleneksel Türk mutfağında en ilginç yemeklerden biri olan Taze sarımsak yemeği nasıl yapılır? Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında en iyi lezzetlerden mevsiminde Taze sarımsak yemeği için gereken malzemeler nelerdir?
 
Kıştan diktiğimiz sarmısaklar baş tuttu ve dişlendi. Anneannemin sarımsaklar bu halde iken yaptığı bir yemek vardı. Bugün o yemeği pişiricem ve tarifini yine sizlerle paylaşmak istiyorum. Sarımsaklar iyice kurumadan sapları yeşilken yapılıyor bu yemek...
 
Taze Sarımsak Yemeği Nasıl Yapılır?
Taze Sarımsak Yemeğinde Kullanılan Malzemeler
 
*     10 Baş Sarımsak
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     Zeytinyağ
*     5,6 Dal Nane
*     Bir Yemek Kaşığı Limon Suyu  
*     Tuz
 
Taze Sarımsak Yemeği Yapılış Tarifi;
Sarımsaklarımızın saplarını kesiyoruz. Bütün kalacak şekilde dış kabuğunu soyuyoruz. Salçamızı ve yağımızı kavuruyoruz. Suyumuzu ekliyoruz. Suyumuz kaynadığında sarımsakları ve tuzumuzu ekliyoruz. Sarımsaklar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
 
Taze Sarımsak Yemeği
Bu aşamada nanelerimizi tahta bir havanda biraz eziyoruz. Üzerine limon suyunu ekliyoruz bu karışımı tenceremize döküyoruz ve yemeğimizin altını kapatıyoruz. 
 
Taze Sarımsak Yemeği
Bu yemeğe et'de yakışıyor. O yıllarda bu yemek için özel et alınmazdı. Evde kavurma varsa yemek piştikten sonra kavurma ekleyerekte yerdik.
 
Afiyet olsun...
 
*****
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Muğla Mutfağında Kuru Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?
Şef Timur Kocabıçak "Ula Aşığı"
 
Tarihimizde hayvan yemi olarak kullanılan Börülce bitkisi ile ilgili çok enteresan bilgilere ulaşıyoruz. İlk kez” “hangi Muğlalı” pişirmeyi akıl ettiyse çok iyi etmiş. Börülce yemeği Muğla’dan yayılmaya devam ediyor. 
 
Ülkemize 250 sene önce geldiğini biliyorduk. Oysa Bodrum Myndos kazılarında 1600 yıl öncesine ait fasulye ve karnıkara tohumları bulundu. Bu şu demek: Muğla yöresinde yaşayan atalarımız sandığımızdan çok daha önceleri börülce ile tanışmış ve yemeklerde kullanmışlar.
 
Son 30 sene öncesine kadar sadece Muğla’da tarımı yapılmakta olan bir bitki olan Börülce, Muğla ilimizde turizmin yükselmesi ve etkisiyle yurdumuzun değişik yerlerine yayılmaya devam ediyor.
  
Muğla mutfağında Beyaz börülce, Karnıkara ve Sırım cinslerini pazarlarda görüyoruz. “Beyaz börülce” dediğimiz cins ile lezzetli taze börülce yemekleri yapılırken “Karnıkara” tabir ettiğimiz cins ile kuru börülce yemekleri yapmaya ve yemeye bayılırız.
 
Muğla mutfağında” kuru börülce yemeği” diye adlandırdığımız bir yemeğimiz var. Aslında bazı köylerimizde  “kuru börülce çorbası” da denmektedir. Bir miktar ev makarnası ve ev salçası ile pişirildiğinde yemeye doyum olmaz. Tam bir Muğla yemeğidir. 
 
Muğla Mutfağında Kuru Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Ve Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Kuru Börülce Yemeği Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfak Kültüründe Kuru Börülce Yemeği İçin Kullanılan Malzemeler:
 
*     1 Kâse Kuru Börülce
*     1 Orta Boy Soğan(Doğranmış)
*     2 Kurutulmuş Biber
*     1 Çay Bardağı Ev Makarnası
*     1 Kaşık Domates Salçası
*     Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
*     Tuz, 
*     Karabiber
*     Koruk Ekşisi Veya Limon
 
En Eski Yemek Tariflerinden Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Muğla Yemek Kültüründe Kuru Börülce Yemeği Yapılış Tarifi;
 
Börülceler daha çabuk pişmesi için en az 2 saat suda bekletilir. 
Bir taşım kaynatılarak suyu dökülür.
İçinde zeytinyağı olan tencereye doğranmış soğan ilave edilir ve kavrulmaya bırakılır. Soğan pembeleşmeye başlayınca salça ilave edilir ve kavrulur.
4 bardak su, kuru biber ve ön haşlama yapılmış olan börülceler ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Yemeğin pişmesine yakın ev makarnası, tuz, karabiber ve ekşi ilave edilir. Börülceler ve makarna pişince ocaktan alınarak sıcak olarak servis edilir.
 
***
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Yeşil Domates Kavurması "Gök Domat Kavurması" nasıl yapılır?
Gülgün Esen Akdaş
 
Muğla mutfak kültüründe Yeşil Domates Kavurması nasıl yapılır? En sevilen Muğla yemeklerinden Yeşil Domates Kavurması yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır?
 
En farklı Muğla yemeklerinden evinizde Yeşil Domates Kavurması yapmak istermisiniz? Yöresel mutfaklarımızın zenginliklerinden biri olan Yeşil Domates Kavurması tarifini “Gülgün Esen Akdaş” in kaleminden mutfaklarınıza getirdik.
 
Yeşil Domates Kavurması "Gök Domat Kavurması" nasıl yapılır?
 
Ekim ayı geldiyse yeşil domates tezgahlardaki yerini almıştır. Bol bol kavuralım. Sarımsağını, nar ekşisini unutmayalım.
 
En iyi domates yemeklerinden Yeşil Domates Kavurması "Gök Domat Kavurması" nasıl yapılır?
 
Muğla mutfak kültüründen Yeşil Domates Kavurması "Gök Domat Kavurması" için kullanılan malzemeler nelerdir?
 
*     (Gök Domat Kavurması)
*     2 ad. orta boy soğan
*     4 diş sarımsak
*     5-6 ad orta boy yeşil domates
*     2 ad. kırmızı biber
*     1 tatlı kaşığı biber salçası (acı-tatlı)
*     1 tatlı kaşığı renk biberi
*     2 yemek kaşığı nar ekşisi
*     1 fincan zeytinyağı 
 
Muğla yemek kültüründe Yeşil Domates Kavurması "Gök Domat Kavurması" yapılış tarifi;
 
Soğanları kavur. Pembeleşince biberleri ilave et. Biber salçası ile birlikte bir kaç dak. kavur.
 
Üzerine domatesler ilave edilip 15 dak. kavur.
İndirmeden önce sarımsak ve nar ekşisini unutma. Bir kaç dak. sonra ocağı kapat. Mis gibi yarasın.
 
****
 
En Meşhur Muğla Yemekleri
Muğla mutfağında Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
Behiye Özdemir
 
En iyi yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında etli yemeklerden Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır? Geleneksel Türk mutfağında en meşhur tencere yemeklerinden Etli Nohut Yemeği yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir. 
 
Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfağında Düğünü Yemeklerinden Etli Nohut Yemeğinde Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Kg Dana Kuşbaşı
*     1 Küçük Kase Haşlanmış Nohut
*     1 Adet İrice Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*     Zeytinyağ, 
*     Tuz, 
*     Karabiber, 
*     Arzu Edilirse Kuru Biber
 
En İyi Ev Yemeklerinden Ve Törensel Yemeklerden Olan Etli Nohut Yemeği Yapılış Tarifi:
 
Muğla’mızın güzel et yemeklerinden birisidir. Eti tencereye alıyoruz kapağını kapatarak suyunun çekmesini sağlıyoruz, suyunu çekince zeytinyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz. 
 
Et kavrulunca içine yemeklik doğranmış soğanı ve tuzunu ekleyip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz, dilerseniz bu sırada kuru biber katabilirsiniz salça ve pulbiber ekliyoruz. 
 
Salçayı birkaç kez karıştırıp, nohutunu katarak, üzerine iki parmak geçecek kadar su koyup suyunu az çekinceye kadar pişiriyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler