Gaziantep’te Baharat Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Gaziantep’te Baharat Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor

Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Bu bilgiler, gastronomi şehri Gaziantep’in Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Baharat Müzesi’nden...

 
Gaziantep’te Baharat Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor...
 
132 ayrı baharat çeşidinin yer aldığı müzede, ziyaretçiler yalnızca gezmiyor, baharatların mitolojik hikayelerini dinliyor, baharatlarla yapılmış tatlıların, içeceklerin tadına bakıyor.
 
Bir gün Zeus ve Hermes, bir köye ziyarete gidiyor. Kimse onları misafir etmezken, yaşlı bir çift kapılarını açıyor ve onları çok da güzel ağırlıyor. Tanrılar bunun karşılığında yaşlı çifte ne dilediğini soruyor.
 
Kışın soğuk algınlığından koruyan ıhlamurun hikayesi. Onlar da sonsuza kadar ayrılmamak istediklerini söylüyor. Zeus ve Hermes, bu dileği geri çevirmiyor ve çifti birbirine sarılı hale getiriyor.
 
Kadın ıhlamura, erkek de meşe ağacına dönüşüyor. İşte kışın soğuk algınlığından koruyan ıhlamurun böyle bir mitolojik hikayesi bulunuyor.
 
Gaziantep’te Baharat Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor...
Altından daha değerli olan karabiber. Hatta ilginç bir bilgi daha var.
 
Karabiber…
 
Yapılan her yemeğin lezzetine lezzet katan bu baharat, orta çağda altından daha değerliydi. Karabiberle kiralar ve asker maaşları ödenir, dedeler torunlarına miras olarak karabiber bırakırdı.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Bu bilgiler, gastronomi şehri Gaziantep’in Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Baharat Müzesi’nden...
 
132 çeşit has mutfağın özel baharatlarınında sergilendiği müzede, ziyaretçiler yalnızca baharatları görmüyor, aynı zamanda müzede görev alan ve adına raviyan denilen anlatıcılardan her bir baharatın hikayesini dinliyor.
 
Bir deneyimleme merkezi haline getirilmiş olan müzede, baharat çeşitleri ile yapılmış dünya mutfağının meşhur tatlılarının da tadına bakılabiliyor.
 
Rayiha Baharat Müzesi’nin ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tatlılarla ilgili bilgi aldı.
 
"Muhteşem görünüyor"
 
Başkan Şahin, “Biz Fransa’nın meşhur makaronuna yöresel tatlarımızla farklı bir lezzet kattık. Bunun içinde menengiç kahvesi var. Menengiç kahvesi ne? 
 
Gaziantep’te Baharat Müzesi Ziyaretçilerini Bekliyor...
Fıstık ağacı. Dolayısıyla siz burada bu inovasyonu yaptığınız zaman beraberinde Fransa’da yediğiniz makarona göre daha şifalı bir tedavi alt yapısı var. Bu da naneli mus. Muhteşem görünüyor. Tabii göze de hitap etmesi mühim. İçerisinde vanilya ve reyhan var. Reyhan bizim yöremize ait.” dedi.
 
Detoks etkisi yapan çay..
 
Öte yandan detoks etkisi olan, son yılların moda içecekleri de Gaziantepli Türk mutfağı şeflerinin kendi özel tarifleriyle yapılıyor.
 
Yaseminli zencefilli soğuk sütlü çay onlardan biri.
 
Müzeyi gezerken soğuk sütlü çayın tadına da Fatma Şahin “Bunun içerisinde yasemin, zencefil, karabiber, dağ kekiği gibi baharatların yanı sıra, süt, bal ve limon da var. Şifa bu. Detoks etkisi var.” dedi.
 
Müze ziyaretçilerini bekliyor...
 
Karabiberden naneye, muskattan şeytan teresine, zencefilden defneye onlarca baharatın yer aldığı müze, ziyaretçilerini bekliyor…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler