En Sevilen Yemek Tarifleri

En Sevilen Yemek Tarifleri

Türk Mutfağında Siyez Bulgurlu Tavuk Dolması Nasıl Yapılır? Şehzade Kebabı Tarifi? Yuvarlama Nedir, Nasıl Yapılır? Şeflerin Özel Yemek Tarifleri. Evde Pirpirim Aşı, Ekşili Semizotu Yemeği Nasıl Yapı..

 
Şeflerin özel yemek tariflerinden en sevilen lezzetleri bir araya getirdik. Türk aşçı haberleri yemek arşivimizde bulunan en meşhur yemekleri denemek için haydi mutfağa...
 
Türk Mutfağında Siyez Bulgur' lu Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
 
Tavuk dolması nedir? geleneksel Türk mutfağında tavuk dolması yaparken nelere dikkat edilir? En iyi tavuk yemeklerinden Siyez Bulgurlu tavuk dolmasının yanında garnitür olarak neler..
 
Tavuk dolması nedir? geleneksel Türk mutfağında tavuk dolması yaparken nelere dikkat edilir? En iyi tavuk yemeklerinden Siyez Bulgurlu tavuk dolmasının yanında garnitür olarak neler verilir? En iyi fırın tavuk yemeklerinden ve dolma ve sarma tariflerinden Siyez Bulgurlu geleneksel tavuk dolması yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Geleneksel Türk Mutfağında Siyez Bulgurlu Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
 
En Sevilen Yemek Tarifleri
Türk Mutfağında Siyez Bulgurlu Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Tavuk Dolması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Adet Bütün Tavuk (2,5 Kg)
 
En İyi Tavuk Yemeklerinden Tavuk Dolması Sosu İçin:
 
*     2 Tatlı Kaşığı Yoğurt
*     3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     Yarım Tatlı Kaşığı Domates Salçası
 
En İyi Pilav Tarifleri ve Dolma Tariflerinden Tavuk Dolması İçin Pilavı İçin:
 
*     3 Su Bardağı Pilavlık Siyez Bulguru
*     3 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*     1 Çay Bardağı Dolmalık Fıstık
*     1 Çay Bardağı Kuş Üzümü
*     2 Çay Kaşığı Tarçın
*     1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
*     2 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Bardağı Badem
*     1 su bardağı haşlanmış ülübü
 
En İyi Tavuk Yemeklerinden Tavuk Dolmasının Yanında Garnitür Olarak:
 
Türk Mutfağında Siyez Bulgurlu Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
*     3 Adet Patates
*     3 Adet Havuç
*     15 Adet Arpacık Soğan
 
En İyi Fırın Yemekleri Ve Nefis Yemek Tariflerinden Geleneksel Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
 
Öncelikle iç pilavını hazırlamak için pilavlık siyez bulguru bir kaba alınır. Üzerini geçecek kadar ılık su ve tuz eklenerek yarım saat bekletilir, daha sonra bol su ile yıkanarak pişirme aşamasına geçilir.
 
Pilavı pişirmek için öncelikle pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ alınır. Ben tereyağı ve sıvı yağı karışık kullanıyorum, çünkü hem tereyağının lezzetini seviyorum, hem de sıvı yağın parlaklık verdiğini düşünüyorum.
 
Türk Mutfağında Siyez Bulgurlu Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
Yağlar eriyince suyu süzülen siyez bulguru eklenerek kavrulur. 2-3 dakika kavrulduktan sonra dolmalık fıstıklar, badem, haşlanmış ülübü, yeşil mercimek ve kuş üzümleri ilave edilir. Beraber bir iki defa karıştırılarak kavrulur. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ilave edilir.
 
Tuzu ayarlanır. Pişmeye bırakılır. Pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bu ölçüdeki siyez bulguru için suyu bilerek biraz fazla kullanıyoruz, pilavımız biraz diri kalacak. Son olarak ocaktan alınır ve tarçın ve karabiber eklenerek nazikçe karıştırılır.
 
Diğer taraftan bütün tavuğumuz yıkanır ve varsa tüyleri ütülenir. Eğer bulabilirseniz köy tavuğu daha geç pişer ama daha sağlıklı ve lezzetli olacaktır, tavsiye ederim. Tavuğun içi fazla bastırmadan pilavla doldurulur. Çok sıkıştırırmayınız.
 
Tavuğun ayakları ya derisinden geçirilerek sıkıştırılır veya mutfak ipi ile bağlanır, böylece pişerken açılması önlenmiş olur. Daha sonra tavuk yağlanmış fırın kabına alınarak 185 derece fırında 60 dakika kadar pişirilir.
 
Bir kasede sos malzemeleri karıştırılır ve yarı pişmiş olan tavuk fırından alınarak üzerine fırça ile sos sürülür. Bu sos tavuğunuzun nar gibi kızarmasını sağlayacaktır. Eğer baştan sürerseniz gereğinden fazla kızarabilir bu sebeple baştan sos sürmüyoruz.
 
Fırından aldığımız fırın kabına birkaç parçaya dilimlenmiş patates, havuç ve arpacık soğanlar da eklenir. Böylece tavuğun suyu ile hem sebzelerimiz lezzetlenmiş olacaklar, hem de servis sırasında kullanabileceğimiz nefis garnitürlerimiz de hazır olacak.
 
Türk Mutfağında Siyez Bulgurlu Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
Son olarak fırın kabı tekrar fırına sürülür. Yaklaşık 40-50 dakika daha pişmeye bırakılır. Tavuğa göre pişme süresi değişebilir, ancak şüphede kalırsanız, tavuğun piştiğini nasıl anlarım derseniz, bir kürdan batırarak tavuğun pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Eğer kürdan kolayca batıp pembe bir şekilde çıkmıyorsa pişmiş demektir.
 
Tavuk pişerken diğer taraftan kalan pilava yarım su bardağından az su eklenerek pişirmeye devam edilir. Tekrar suyunu çektiğinde üzerine bir havlu kağıt kapatılır ve demlenmeye bırakılır.
 
**Şehzade Kebabı Tarifi?
 
En Sevilen Yemek Tarifleri
En sevilen klasik yemeklerden Şehzade Kebabı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere yöresel mutfaklarımızdan ve yöresel emeklerimizden en meşhur..
 
Şehzade Kebabı nedir? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemek tariflerinden Şehzade Kebabı nasıl yapılır? Amasyanın en sevilen etli yemeklerinden Şehzade Kebabı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Peki evinizde bu güne kadar Şehzade Kebabı yaptınız mı?
 
En sevilen klasik yemeklerden Şehzade Kebabı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere yöresel mutfaklarımızdan ve yöresel yemeklerimizden en meşhur osmanlı yemeklerinden Şehzade Kebabı tarifi...
 
En Eski Kebablardan Şehzade Kebabı
En Sevilen Kebap Tariflerinden Şehzade Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Kilo Kuşbaşı Dana Eti
*    3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 
*    5 Adet Patlıcan
*    2 Adet Soğan
*    3-4 Diş Sarımsak
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    4 Adet Yeşilbiber
*    2 Su Bardağı Et Suyu
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Pul Biber
*    Tuz
 
En Meşhur Fırın Yemeklerinden Şehzade Kebabının Üzerine;
 
*    Dilimlenen Soğan Ve Biberler
*    2 Adet Domates
 
En İyi Kebap Tariflerinden Şehzade Kebabı Yapılış Tarifi
 
İlk olarak etler üzerine su ilavesi yapılarak düdüklü tencereye alınır. Kaynayan su üzerindeki köpükler alındıktan sonra düdüklünün ağzı kapanır ve etler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Patlıcanların kabukları çizgili doğrandıktan sonra küp şekli verilerek tuzlu suda bekletilir. Patlıcanların suyu iyice süzüldükten sonra yağda kızartılır. 
 
Bir tencereye sıvı yağ alınır. Soğan ve biberler sırasıyla kavrulur. Sarımsak ve baharat ilavesinin ardından da haşlanan etler eklenir ve hafifçe sotelenerek ocağın altı kapatılır. Toprak bir kaba patlıcanlar dizilir, etli karışımda üzerine ilave edildikten sonra karıştırılır. Üzerleri domates, biber ve soğan dilimleri ile süslenir. Sosu için salça 2 su bardağı et suyunda çırpılarak kaba eklenir. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.
 
***En İyi Lezzetlerden İspanyol Mutfağında "Albondigas" Şef Özlem Mekik
 
İspanyol Mutfağı nedir? İspanyol Mutfağının en önemli yemekleri hangileridir? İspanyol Mutfağın özellikleri nelerdir? İspanyol Mutfağında hangi yemekler yapılır? Türk mutfağı şeflerinden uluslararası lezzetler hakkında bilgi edinebilir miyim diyenler…
 
İspanyol mutfağı özelliklerini merak edenlere özel... Şef Özlem Mekik İspanyol mutfağını tanıttı, İspanyol mutfağının en bilinen yemeklerinden Albondigas tarifini verdi!
 
İspanyol mutfağında sıkça kullanılan malzeme zeytinyağıdır. Her yemekte ve salatada sıkça kullanılır. İspanya denilince ak la gelen tapastır. Öğünlerde sıklıkla tüketilen tapas, İspanya’nın dünya yemek kültürüne yaptığı en büyük katkılardan birisidir. 
 
Tapas, meze ve kanepe olarak adlandırılan, günün her saatinde atıştırmalık kabul edilen yiyeceklere verilen addır. Tapaslar sınırsız çeşitte, sıcak veya soğuk olarak servis edilir. Şarap eşliğinde gelen misafire Tapas’lardan ikram etmek adettir.
 
Diğer vazgeçilmez İspanyol yemeği ise Paella’dır. Paella genelde kabuklu deniz hayvanlarından yapılan pilavlı bir yahnidir. Sebzeli ve tavuk etli yapıldığı bölgeler de vardır. İspanya mutfağında deniz mahsullerinin yeri oldukça geniştir. En popülerleri: morina, yılan balığı ve kalamardır. Genelde kızartılmış şekilde tercih edilir.
 
Meşhur çorbası Gazpacho denilen soğuk domates çorbasıdır. Bu çorba güney İspanya mutfağına Endülüs’ten kalmıştır. İspanya mutfağında yer etmiş bir diğer yemek Tortilla yani patatesli omlettir. Her kesimde her yerde sıcak ve soğuk olarak tükettikleri doyurucu bir yemektir.
 
İspanya mutfağı peynir bakımından oldukça zengin ve dünyaca ünlüdür. İnek, keçi ve koyun sütünden çeşit çeşit peynirler elde edilir. Peynirler, füme, yarım füme ve ezme şeklinde bulunmaktadır.
 
İspanyol Mutfağındaki En İyi Lezzetlerden ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Bir Tarif: İspanyol Albondigas
 
En Sevilen Yemek Tarifleri
İspanyol Albondigas İçin Malzemeler (4 Kişilik):
 
*     1 kg yağsız, lifleri ve sinirleri alınmış kırmızı parça et
*     2 su bardağı ince köftelik bulgur
*     2 baş büyük soğan
*     1 çay kaşığı karabiber
*     1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
*     1 çay kaşığı tuz
 
İspanyol Albondigas İçin Domates Sos:
 
*     4-5 adet iri domates
*     1 adet soğan
*     2 diş sarımsak
*     2 yemek kaşığı zeytinyağı
*     Tuz
*     Karabiber
 
İspanyol Lezzetlerinden Albondigas Hazırlanış Tarifi:
1- Kasaptan kıymanızı alırken kıymanın tek çekim olmasına özen gösterin. Soğanları rendeleyin ve rendelediğiniz soğanların suyunu bir miktar sıkın. Kıymanın içerisine soğanları, bulguru ve baharatları ekleyip yoğurun. 15 dakika kadar yoğurduktan sonra köfteden ceviz büyüklüğünde toplar çıkarın.
 
2- Çıkan köfteleri fırına dayanıklı bir kaba alın ve domatesi hazırlamak için domateslerin kabuklarını soyun. Soğanı ve sarımsağı yemeklik ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını bir tencereye alın ve orta ateşte altını açın. Yağ ısınınca soğan ve sarımsakları bir süre kavurun. Soğanların rengi değişmeye başlayınca domatesleri ekleyin tuz ve karabiber ekleyerek sosu kaynamaya bırakın. Sos kaynayıp domatesler erimeye başlayınca bir blender veya mutfak robotu yardımıyla sosu püre haline getirin.
 
3- Fırınınızı önceden 220 dereceye ayarlayın. Fırına vermek için hazırladığınız köftelerin üzerine domates sosu gezdirin ve köfteleri fırına verin. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis edin.
 
En İyi Lezzetlerden İspanyol Mutfağında "Albondigas"
İspanyol Albondigas Not:
Kıymanızın mutlaka iri çekim veya tek çekim olmasına dikkat edin. Albondigas köftesinin özelliği yerken ağıza iri iri et parçalarının gelmesidir.
 
**Yuvarlama Nedir, Nasıl Yapılır?
 
En Sevilen Yemek Tarifleri
Yuvarlama nedir? Yuvarlama yemeği hangi ilimize aittir? Evde Yuvarlama yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi yemek tariflerinden Yuvarlama yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Şeflerin Özel Yemek...
 
Yuvarlama Nedir, Nasıl YapılırYuvarlama nedir? Yuvarlama yemeği hangi ilimize aittir? Evde Yuvarlama yapmanın püf noktaları nelerdir? En iyi yemek tariflerinden Yuvarlama yapmak için hangi malzemeler gereklidir?
 
Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim” in kaleminden Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden “Aydın Mutfağından Yuvarlama Tarifi” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Aydın Mutfağından Yuvarlama Tarifi “Şef Yılmaz Seçim”

 
Yuvarlama Kullanılacak Malzemeler:
 
Yuvarlama Hamuru İçin;
 
*     1 Kg Yağsız Dana Kıyma 
*     1 Büyük Boy Soğan
*     2 Adet Yumurta 
*     Aldığı Kadar Un
*     Tuz 
*     Karabiber

Yuvarlama Tarifinin Yemeği İçin;
 
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı 
*     1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*     1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası 
*     2 Çay Kaşığı Toz Biber
*     3 Su Bardağı Kemik Suyu

Yuvarlama Tarifinin Sos İçin ;
 
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı 
*     Toz Biber
 
Yuvarlama Tarifinin Yapılış Tarifi;
 
Yuvarlama Tarifinin Hamuru İçin
Soğanı rendeleyin. Kıymayı, yumurtaları tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın. Hamur sertleşene kadar un ekleyin. 
Elde edilen hamuru büyük fasulye tanesi şeklinde yuvarlayın ve kızgın yağda kızartın. 
 
Yağını iyice süzün ve Soğumaya bırakın.
 
Yuvarlama Tarifinin Yemeği İçin;
 
Tereyağını eritin. Biber salçası ,domates salçası ,toz biberi ekleyin ve kavurun.  Ardından kemik suyunu ekleyin ve kaynatın.
Kaynamaya başlayınca hamuru içine ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.

 
Yuvarlama Tarifinin Sos İçin;
Tereyağını eritin. Toz biberi ekleyin. Servis öncesi üzerine gezdirin.
 
**Evde Pirpirim Aşı (Ekşili Semizotu Yemeği) Nasıl Yapılır?
 
En Sevilen Yemek Tarifleri
Pirpirim Aşı nedir? Pirpirim Aşı yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde Pirpirim Aşı yaparken nelere dikkat edilir? Pirpirim Aşı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tarifleri..
 
Pirpirim Aşı nedir? Pirpirim neye denir? Pirpirim Aşı yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde Pirpirim Aşı yaparken nelere dikkat edilir? Pirpirim Aşı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere şef Harun Aksu'nun özel tarifi ile videolu yemek tariflerinden Pirpirim Aşı...
 
Kanalımda her hafta 3 yeni tarif yayınlıyorum önceliğim sizlerin istediği tarifleri yapıp yayınlamak arada bizde mevsimine ve şartlara uygun tarifler yayınlıyoruz.
 
Kanalımda restoranlarda yediğiniz yemek, kebap veya tatlıları  aynı tatta ve serviste yapabilmeniz için kendi restoranımda değil evimde sizlere ev ortamında aynı tadı ve görselliği yapabilmeniz için sizlere yardımcı oluyorum. 
 
Bazı şeyler yüzde yüz olmasa da en yakını yakalamak sizlerin ailecek zevkli bir öğlen veya aksam yemeğini yemenizi sağlamak söylediklerimi yaparsanız bunu sizde başarabilirsiniz.
 
Pirpirim Aşı (Ekşili Semizotu Yemeği) Nasıl Yapılır? "Şef Harun Aksu"
Pirpirim Aşı için Gerekli Malzemeler;
 
*    Pirpirim (semizotu) (500gr)
*    Su (2litre)
*    1 su bardağı haşlanmış nohut
*    1 su bardağı haşlanmış siyah mercimek 
*    1 adet yeşil biber
*    1 adet kapya biber
*    5 adet domates 
*    1 çay bardağı limon suyu
*    1 çay bardağı bulgur
*    2 adet soğan
*    6 diş sarımsak
*    1 tatlı kaşığı Tuz
*    1 çay kaşığı Karabiber 
*    1,5 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
*    Yarım çay bardağı Zeytinyağı
  
Pirpirim Aşı Üzeri için;
 
*    2 yemek kaşığı tereyağ
*    1 tatlı kaşığı Pul biber
*    2 tatlı kaşığı Nane     
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler