Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Manevi güzellikle dolu olan bu mübarek günde, Kandil simidi tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kandil simidi tarifi ve püf noktaları nedir? sorularının yanıtı merak konusu oldu. İşte Kandil simidi tarifi...

Kandil simidi tarifi, Berat Kandili'nin gelmesiyle, internette günün en çok araştırılan konularından biri oldu. 
 
Manevi güzellikle dolu olan bu mübarek günde, Kandil simidi tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Kandil simidi tarifi ve püf noktaları nedir? sorularının yanıtı merak konusu oldu. İşte Kandil simidi tarifi...
 
Bu yılın ilk iki kandili geride kaldı. Berat Kandili'nin gelmesiyle, Kandil simidi tarifi vatandaşlar tarafından internette araştırılmaya başlandı. Peki kandil simidi tarifi nasıl yapılır? 
 
Malzemeleri neler? Kandil simidi tarifi ve püf noktaları nedir? Yapımı son derece basit olan bu lezzete ilişkin detaylar ile Kandil simidi yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar haberimizde...
 
Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
 
Kandil simidi, bilhassa kandil günlerinde tercih edilmektedir. Ana malzemeleri un, tereyağ, yoğurt ve yumurta olan kandil simidinin yapımı kolaydır. İşte isteğe bağlı olarak mahlepli ve mahlepsiz olarak da yapılabilen kandil simidi tarifi...
 
En sevilen simit çeşitlerinden Kandil Simidi Malzemeleri Neler?
En farklı hamur işi tariflerinden ve kek ve kurabiye tariflerinden Mahlepli Kandil Simidi için kullanılan Malzemeler nelerdir?
 
*    125 Gram Eritilmiş Tereyağı, 
*    4,5 Su Bardağı Un, 
*    1 Yumurta, 
*    1 Çay Bardağı Sıvı Yağ, 
*    1 Paket Kabartma Tozu, 
*    1,5 Çay Bardağı Sulu Yoğurt, 
*    1 Tatlı Kaşığı Tuz, 
*    1 Tatlı Kaşığı Mahlep, 
*    2 Tatlı Kaşığı Şeker. 
 
Üzeri İçin Susam Ve Yumurta.
 
En Meşhur Simitlerden Mahlepli Kandil Simidi Nasıl Yapılır?
 
Kandil simidinin hamurunu yoğuracağınız büyük bir kabın içine kabartma tozu ve un hariç diğer malzemeleri koyun. İyice karıştırdığınız malzemelerin üzerine unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyin.
 
Tüm malzemeleri yoğurun. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olmalı. İyice yoğrulan hamuru bir kenara alın ve 5 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada, fırın tepsinizi yağlayın, hamurun üzerine süreceğiniz susam ve yumurtayı hazırlayın. 
 
Dinlenen hamurdan küçük parçalar alın ve eliniz ile simit şeklini verin. Şekillendirdiğiniz hamurları önce yumurtaya sonra da susama batırın.
 
Hazırladığınız tepsiye dizdiğiniz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Simitlerin rengi çok kızarmadan fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler