Keskin Tava Nedir? Nasıl Yapılır? Özellikleri Nelerdir?
Kırıkkale'nin neleri ünlüdür? Keskin tavanın yanına ne gider? Keskin tava kaç dakikada pişer? Kırıkkale'de Keskin tava nerede yenir? Keskin tava nereye ait?
Keskin tava adını Kırklareli'nin Keskin ilçesinden alıyor. Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor.
Keskin tava nereye ait?
Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor.
Kırıkkale Keskin Tava nerede yenir? diye merak ettiyseniz, yöresel restoranlara uğramanızı öneririz.
Keskin tava kaç dakikada pişer?
Üzerlerine tereyağı parçalarını paylaştırın ve önce yağlı kağıt ile kapatın, ardından alüminyum folyo ile üzerini sıkıca kapatıp 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kapalı olarak 1, 5 saat kadar pişirin.
Türkiye gastronomi turizmine de katkıları ile bilinen Keskin yöresi neresidir?
Keskin, Kırıkkale ilinin bir ilçesidir. Daha önce Ankara iline bağlı olan Keskin, Makina Kimya Endüstrisi Fabrikaları ve Tüpraş Rafinerisi ile gelişerek Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden olan Kırıkkale iline bağlanmıştır.
Keskin tavanın yanına ne gider?
Bu senaryoda keskin tava yerine fırında parmesanlı tavuk lokmaları, fırında karnabahar kızartması, fırında tas kebabı (senaryodan pilavı çıkarın tabii bu durumda) veya fırında çupra (pilav yerine patatesli bir tarif koyabilirsiniz) koyabilirsiniz bu arada.
Kırıkkale'nin neleri ünlüdür?
Kırıkkale ilimizin en meşhur yiyecekleri ve içeceklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Un Tarhanası
Sızgıt.
Pelte.
Kömbe.
Katmer.
Keskin tava.
Sarığı burma.
Haside.
Kırıkkale'de, sebze ve kuzu etinden yapılan yüzlerce yıllık lezzet olan Keskin tavası, kentin en önemli lezzeti olarak öne çıkıyor. Peki, keskin tava nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte keskin tava tarifi ve yapım aşamaları...
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinden Keskin Tava Nasıl Yapılır?
En Eski Fırın Yemeklerinden Keskin Tava Yapımı İçin Malzemeler
* 1 Kg Kuzu Pirzola
* 4 Adet Domates
* 2 Baş Sarımsak
* 4 Adet Acı Sivri Biber
* 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
İlk olarak fırın tepsisini yağlayın. Üzerine biber ve domatesleri doğrayın. Sarımsaklar birkaç parçaya bölerek tepsiye dizin. kuzu pirzolalarının üzerine düzgün bir şekilde malzemeleri tepsiye dizin.
Parçalar halinde tereyağı yerleştirin. Ardından tepsideki etin üzerine tuz ve pul biber serpiştirin. Son olarak tepsiyi alüminyum folyo ile tamamen sarın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1 saat pişirin.
Son 10 dakikada alüminyum folyoyu açıp pişirilmeye devam edin. Afiyet olsun....
Türk aşçı haberleri not:
Eğer ekonomik açıdan kuzu pirzola uygun olmaz ise dana kuşbaşı yada kemikli kuzu eti parçalarından da yapmayı deneyebilirsiniz...