Çin Mutfağının Lezzetli Tangbao Tarifini Keşfedin

Çin Mutfağının Lezzetli Tangbao Tarifini Keşfedin

Tangbao, Çin mutfağının ünlü bir buharda pişirilmiş hamur işidir. Bu lezzetli yemek, en farklı hamur işi tariflerinden içi et suyuyla dolu bir çeşit mantıdır. Tangbao'nun yapımında..

 
Çin Mutfağının Lezzetli Tangbao Tarifini Keşfedin
 
Türk Aşçı Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Çin mutfağı dünyada en çok tercih edilen mutfaklardan biridir. Bu mutfağın kendine has lezzetlerinden biri de Tangbao’dur. İşte, sizlere en iyi lezzetlerden Tangbao'nun yapılışı ve püf noktaları.
 
Tangbao, Çin mutfağının ünlü bir buharda pişirilmiş hamur işidir. Bu lezzetli yemek, en farklı hamur işi tariflerinden içi et suyuyla dolu bir çeşit mantıdır. Tangbao'nun yapımında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.
 
Malzemeler:
 
* 300 gram un
* 150 ml ılık su
* 1 tatlı kaşığı maya
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 200 gram kıyma (tercihen domuz veya tavuk eti)
* 1 adet küçük soğan (ince doğranmış)
* 2 diş sarımsak (ezilmiş)
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 1 yemek kaşığı susam yağı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 su bardağı et suyu
 
Hamurun Hazırlanışı:
Un, tuz, maya ve şekeri geniş bir kapta karıştırın. Ardından ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yaklaşık 1 saat mayalanması için bekletin.
 
İç Harcın Hazırlanışı:
Kıymayı, soğanı, sarımsağı, soya sosunu, susam yağını ve karabiberi bir kapta karıştırın. Et suyunu ekleyerek iyice karıştırın ve buzdolabında dinlendirin.
 
Tangbao'nun Şekillendirilmesi:
Mayalanan hamuru küçük parçalara ayırın ve yuvarlayın. Her bir parçayı merdane ile açarak ince yuvarlaklar elde edin. Ortasına hazırladığınız iç harcından koyarak kenarlarını birleştirin ve sıkıca kapatın.
 
Buharda Pişirme:
Hazırladığınız Tangbao'ları buharlı tencereye yerleştirin. Yaklaşık 15-20 dakika buharda pişirin. Pişirme süresinin sonunda Tangbao'lar servise hazır hale gelecektir.
 
Püf Noktası:
Tangbao’nun lezzetini artırmak için et suyunun taze ve lezzetli olması önemlidir. Ayrıca, hamurun ince açılması ve iç harcın bolca konulması da lezzeti etkileyen faktörlerdendir.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, mutfakta yeni lezzetler denemeyi sevenlere Tangbao’yu mutlaka denemelerini öneriyoruz. Çin mutfağının bu eşsiz lezzeti, hem görünümü hem de tadı ile sofralarınıza farklı bir dokunuş katacak.
 
Sonuç:
Türk Aşçı Haberleri olarak sizlere dünya mutfaklarından lezzetli tarifler sunmaya devam edeceğiz. Tangbao tarifi ile Çin mutfağının kapılarını aralayın ve yeni lezzetleri keşfetmenin keyfini çıkarın.
 
Bu tarif ve daha fazlası için sitemizi takip etmeye devam edin. Mutfağınızda farklı lezzetlere yer açın ve dünya mutfaklarını keşfedin. Afiyet olsun!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler