En İyi Lezzetlerden İsveç Köftesi Nasıl Yapılır?

En İyi Lezzetlerden İsveç Köftesi Nasıl Yapılır?

Dünya mutfaklarından sevilen en iyi lezzetleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün sizlere en farklı köfte tariflerinden klasik bir İsveç köftesi tarifi sunuyoruz.

 
En İyi Lezzetlerden İsveç Köftesi Nasıl Yapılır?
Türk Aşçı Haberleri olarak, dünya mutfaklarından sevilen en iyi lezzetleri sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Bugün sizlere en farklı köfte tariflerinden klasik bir İsveç köftesi tarifi sunuyoruz.
 
İsveç Köftesi İçin Gerekli Malzemeler:
* 600 gram az yağlı dana kıyma
* 1 adet yumurta
* 1 adet orta boy kuru soğan
* 1 diş sarımsak
* 2 dilim bayat ekmek içi
* 1/2 su bardağı süt
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı karabiber
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* 1/2 çay kaşığı yenibahar
 
Köfteleri Kızartmak İçin:
* Sıvı yağ veya zeytinyağı
 
İsveç Köfte Sosu İçin:
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı un
* 1 yemek kaşığı mısır nişastası
* 1 bardak sıcak et suyu
* 2 yemek kaşığı krema
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
 
İsveç Köftesi Nasıl Yapılır?
Bayat ekmekleri suyla ıslatıp bekletin. Rendelenen soğanları yoğurma kabına alın, diğer köfte malzemelerini de ekleyip iyice yoğurun. Karışımı buzdolabında bir süre dinlendirin.
 
Dinlendirdiğiniz köfte harcından istediğiniz şekli verin ve az yağlı tavada kızartın. Kızaran köfteleri kenara alın. Aynı tavada tereyağını eritin, un ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Çırpma teli ile azar azar et suyunu ekleyin.
 
Karışıma mısır nişastası ve kremayı ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave ettikten sonra sosun içine köfteleri bırakın. 1-2 dakika sonra servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu lezzetli İsveç köftesi tarifini denemenizi öneriyoruz. Türk mutfağını dünya mutfaklarıyla harmanlayarak yeni tatlar keşfetmekten büyük keyif alıyoruz. Afiyet olsun!
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler