Kıymalı Lahana Sarması...

Kıymalı Lahana Sarması...

En iyi Muğla yemeklerinden Kıymalı Lahana Sarması yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Peki bu güne kadar evinizde Kıymalı Lahana Sarması yaptınız mı?

Kıymalı Lahana SarmasıKıymalı Lahana Sarması
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Yeliz Tezcan Bingöl"
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi dolma ve sarma tariflerinden Kıymalı Lahana Sarmasının yöresel tarifi nedir? Yöresel lezzet taşıyıcılarımızın kendilerine has özel yemek tariflerinden faydalanmak ister misiniz?
 
En iyi Muğla yemeklerinden Kıymalı Lahana Sarması yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Peki bu güne kadar evinizde Kıymalı Lahana Sarması yaptınız mı?
 
İşte sizlere Yöresel lezzet taşıyıcılarımızın Yeliz Tezcan Bingöl ‘ün kaleminden ve kendi yorumu ile Kıymalı Lahana Sarması tarifi…
 
En Eski Yöresel Sarma Tariflerimizden Kıymalı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Muğla Yemeklerinden Kıymalı Lahana Sarması İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Tane Orta Boy Lahana
*     200 Gr Kıyma
*     1 Su Bardağı Pirinç
*     1 Su Bardağı Bulgur
*     3 Adet Soğan
*     3 Diş Sarımsak 
*     Yarım Demet Maydanoz
*     Yarım Demet Dereotu
*     1 Yemek Kaşığı Pul Biber 
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası 
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 
*     1 Su Bardağına Yakın Zeytinyağı 
*     1 Yemek Kaşığı Sumak
*     1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
*     1 Tatlı Kaşığı Karabiber 
*     1 Çay Kaşığı Kimyon
*     Tuz
 
Kıymalı Lahana Sarması Sosu İçin:
 
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 
*     Tuz
*     Zeytinyağı 
*     Su
 
Yöresel Mutfaklarımızdan Muğla Mutfağında Kıymalı Lahana Sarması Yapılış Tarifi:
 
Kıymalı Lahana Sarması...
Lahanayı yıkayıp, yapraklarını ayırıp, kaynayan suda haşlayalım. Yumuşayana kadar. Lahana yaprakları soğumaya bırakalım. 
 
Diğer tüm malzemeleri kapta karıştıralım. Yeşillikleri en son ilave edelim. (Ben elimle malzemeleri yedirerek karıştırdım.) Lahana yaprakların sert damar kısımlarını çıkartıp, avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırarak lahana yapraklarını sarıyoruz. 
 
Tencerenin en altına dereotu ve maydanoz saplarını ve lahananın sert damar kısımlarından bir sıra yerleştiriyoruz. 
 
Lahana sarmalarını diziyoruz. Üzerine bir yemek salçayı suda ezip sarmaların üzerine gezdiriyoruz. Tuz serpip, zeytinyağı gezdirip, sarmaların yarısına gelecek kadar su koyup, üzerine porselen tabak yerleştirip, tencerenin kapağını kapatıp, önce orta ateşte pişiriyoruz. 
 
Kaynayınca kısık ateşte pişiriyoruz. Arzuya göre dövülmüş sarımsakla ve limon suyuyla hazırlanan sostan üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz. 
 
Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Yeliz Tezcan Bingöl ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler