Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?

Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?

Vejeteryan Mutfağında Da En İyi Vegan Yemeklerinden Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli Yemeği... Geleneksel Türk mutfağında ev hanımlarının...

Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?
Geleceğin Türk Mutfağı Şeflerinden “Mert Diş
 
Geleneksel Türk mutfağında evde ve ev hanımlarının özel gün ve davetlerde yaptığı haşlanmış patates den yapılan "patates çanağında garnitür" gibi Türk mutfak tarihine baktığımız da genellikle Ege mutfağında vazgeçilmezlerden biri olduğu bilinmektedir. 
 
Kış ayları 'nın gelmesi ile birlikte bağışıklık sistemimize ’de faydalı  olan haşlayıp yediğimiz patatesin faydalarını saymakla bitmez değil mi? " İçinde'ki vitaminler ve mineraller özellikle bir hayli fazladır. Genellikle "(B vitamini ve C vitamini)" açısından oldukça doğal olarak ise zengindir. Kalori ve yağ oranı ise düşüktür. 
 
Brokoli'nin faydaları nedir? Kalp sağlığını korumak ile kalmaz göz ve cilt sağlığını da korunduğu doktorlar tarafından bilinmekte ve söylenmektedir. 
 
yoğurdun faydaları nelerdir? 
Yoğurt'tan alınan kalsiyum yağ yakımını 'da hızlandırmaktadır. Ve "A , E ve B vitaminleri içermektedir. Ayrıca  Birçok sağlıklı yiyecekler ile sağlıklı ve bir çok hastalığa iyi gelen patates çanağı 'nda yoğurtlu brokoli nasıl yapılır.
 
İşte size Türk mutfağından ve brokoli'nin anavatanı Akdeniz mutfağı esintisi 'nden özel gün ve davetler 'de yapacağınız atıştırmalık tarifini mutfaklarınıza getirdim.
 
En İyi Ve En Lezzetli Sağlıklı "Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli " Nasıl Yapılır? Geleneksel Türk Mutfağında "Akdeniz Esintisi"   Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? 
 
Vejeteryan Mutfağında Da En İyi Vegan Yemeklerinden Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli Yemeği Patates Çanak İçin  :  
 
*     2 Adet Patates 
*     1 Çay Kaşığı Tuz
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Çay Kaşığı Kimyon
 
Modern Türk Mutfağında Patates Çanağında Yoğurtlu Brokoli İç Dolgusu İçin :  
 
*     3  Su Bardağı Yoğurt 
*     1 Küçük Baş Brokoli 
*     1 Çay Kaşığı Tuz 
*     1 Diş Sarımsak 
*     1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
*     1 Tutam İnce Kıyılmış Dereotu
*     1 Su Bardağı Bezelye 
*     1 Su Bardağı  Havuç ( Küp Haşlanmış)
 
En Özel Yemeklerden Patates Çanağında Yoğurtlu Brokoli Sunum İçin : 
 
*     1 Adet Havuç 
*     3 Tane Haşlanmış Çiçek Brokoli
 
Patates Çanağı'nda Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?Türk Mutfağında En İyi Vegan Yemekleri Tariflerinden Patates Çanağında Yoğurtlu Brokoli Nasıl Yapılır?
 
Patatesleri önce yıkayıp , bir tencereye alalım üstlerini geçecek kadar su ilavesi yapalım.  Ve kaynamaya bırakalım. Patatesler yumuşayana kadar 21 dakika kadar haşlayalım. Patatesler haşlanır Ken havucu yıkayıp soyalım. 
 
Küçük tencerede haşlayalım onlar haşlanır iken brokolinin koçanını ayıklayıp  küçük parçalara ayırıp yıkayalım ve tencereye üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlamaya bırakalım. 
 
Patatesler haşlandığı'nda kabuklarını soyalım bir derin kase 'nin içine alıp tuz ve  baharatları katıp iyice püre haline getirelim. Haşlanan havuç ve brokoliyi alıp süzelim. Brokoliler'den 3 tanesini sunum için ayıralım. 
 
Diğerlerini küçük doğrayıp  dereotu ve maydanozu yoğurt ile karıştıralım. Ve havucu küçük küp doğrayıp çanakları servis tabağına alalım içine iç dolgularını 'da ilave edip son dokunuşları da havuç ve brokoliyle. Süsleyip servis yapalım.
 
1 porsiyon da  ( orta ) 
Toplam kalorisi "150 kaloridir...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler