Fırında Yoğurtlu Kabak

Fırında Yoğurtlu Kabak

Uluslararası mutfaklarda vejeteryan mutfaklarının da vazgeçilmez bir yemek çeşidi haline gelen Fırında Yoğurtlu Kabak lezzetine doyamayacaksınız…

Fırında Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?
Fazile Günel Paksoy
 
Bu yemeğimizde de irileşmiş ve çekirdeklenmiş kabak kullanıyoruz. Az malzemeli ama lezzetli bir yemek. Bir göçmen yemeği. Biz göçmenlerin yemeklerinde, süt, yoğurt, peynir, ekşimik (kesilmiş sütten yapılan lor) kaymak (çiğ sütün üzerinde biriken yağlı tabaka) çok kullanılır. Yine elimizin altında olan malzemelerle yapıyoruz.
 
Uluslararası mutfaklarda vejeteryan mutfaklarının da vazgeçilmez bir yemek çeşidi haline gelen Fırında Yoğurtlu Kabak lezzetine doyamayacaksınız…
 
Fırında Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?
Yerli tohumlarımızdan ürettiğimiz kartlaşmış (Çekirdeklenmiş) kabak (Bunu özellikle belirtiyorum taze ve satın alınmış tohumlardan olan kabakla yaptığımızda aynı lezzeti elde edemiyoruz)
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi kabak yemeklerinden Fırında Yoğurtlu Kabak nasıl yapılır?
En iyi Muğla yemeklerinden Fırında Yoğurtlu Kabak için kullanılan malzemeler nelerdir?
 
*     1 Su bardağı un,
*     2 Su bardağı yoğurt
*     2 diş sarımsak
*     Zeytinyağı,
*     tuz,
*     pul biber
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi vegan yemeklerine örnek Fırında Yoğurtlu Kabak yapılış tarifi:
 
Fırında Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?
Kabağımızı yarım parmak kalınlığında dilimliyoruz. Üzerine biraz tuz serpiştirerek sulanmasını sağlıyoruz. Unumuzu bir tabağa koyuyoruz. Sulanan kabaklarımızı bu una batırıyoruz ve zeytinyağı ile yağladığımız tepsiye yan yana diziyoruz. 
 
Sıralama işlemi bitince üzerine de biraz zeytinyağı gezdirerek önceden ısıttığımız fırına sürüyoruz.
 
Kabaklarımız kızarırken iki diş sarımsağa biraz tuz ekleyip eziyoruz. Yoğurt, sarımsak ve bir çay bardağı suyu pütürsüz bir hal alana kadar çırpıyoruz. Yoğurdunuz suluysa daha az su ekleyebilirsiniz. 
 
Fırında Yoğurtlu Kabak Nasıl Yapılır?
Bu karışımı kızaran kabaklarımızın üzerine döküyoruz. Tepsiyi tekrar fırına sürüyoruz 5 dakika sonra fırınımızı kapatıyoruz. Yemeğimizi 10 dakika daha sıcak fırında tutuyoruz. 10 dakika sonra yemeğimiz hazır. 
 
Üzerine pul biber gezdirerek sıcakta soğukta servis edebilirsiniz. Yine Üzerine kavrulmuş soğan ve kıyma eklerseniz kabaklı mantı yapmış olursunuz.
 
Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler