En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden

En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden "Çiğ Dolma" ...

Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez yemek çeşitlerinden dolma ve sarma tarifleri… mutfağımızda farklı pişirme teknikleri ile yapılır...

En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden Çiğ Dolma Nasıl Yapılır?
Fazile Günel Paksoy
 
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez yemek çeşitlerinden dolma ve sarma tarifleri… hemen hemen her mutfağımızda farklı pişirme teknikleri ile yapılır. Özellikle yöresel mutfaklarımızın en özel çeşitlerinden biri olan çiğ dolma ev hanımlarının gün yemeklerinin başında gelir diyebiliriz.
 
İste sizlere en sevilen Muğla yemeklerinden biri olan çiğ dolma tarifini Türk mutfağı sevdalısı Fazile Günel Paksoy’un kaleminden kendi nefis tarifi ile mutfaklarınıza getirdik.
 
Bağlarımız, asmalarımız yeşil giysilerini giydi, üzüm yüklerini tuttular, filizler kırıldı, yapraklar toplanıyor şimdi tam çiğ dolma zamanı.
 
Çiğ dolmanız bu mevsimde daha da güzel olur.
 
En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden Çiğ Dolma Nasıl Yapılır? "6 Kişilik"
 
En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden Çiğ Dolma Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfak Kültüründen En İyi Muğla Yemeklerinden Çiğ Dolma İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     6 Çay Bardağı İri Çekilmiş Bulgur
*     Taze Bağ Yaprakları
*     1 Demet Maydanoz
*     1 Demet Nane
*     1 Bağ Taze Soğan
*     2 Orta Boy Domates
*     10 Adet Kuru Biber
*     1 Yemek Kaşığı Domates Yada Biber Salçası
*     2 Limon
*     Karabiber
*     Tuz
*     Zeytinyağı
 
Türk Yemek Kültüründe Anadolu Mutfağının Da Özel Yemek Çeşitlerinden Olan Çiğ Dolma Yapılış Tarifi;
 
En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden Çiğ Dolma Nasıl Yapılır?
8 çay bardağı suyu kaynatıyoruz üzerine bulguru ekliyoruz ve bulgurlar suyunu çekene kadar kaynatıyoruz. Yarım saat dinlendiriyoruz. Ayrı bir tencerede kaynattığımız suyun içine bağ yapraklarımızı bastırıyoruz ve 5 dakika kadar kaynatıp ocağı kapatıyoruz. 
 
Yıkadığımız yeşilliklerimizi ince ince domatesimizi küçük küçük doğruyoruz. 
 
Kabaran bulguru bir tepsiye alıyoruz. Üzerine salçayı, tuzu ve karabiberi ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Yapraklarımızı sudan çıkarıyoruz. Yaprakların suyundan 3 çay bardağı suyu, yeşillikleri ve limon suyunu bulgura ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. 
 
Üzerine bolca zeytinyağı gezdiriyoruz. En üste zeytinyağında gevrettiğimiz kuru biberleri diziyoruz ve afiyetle yiyoruz.
 
En İyi Dolma Ve Sarma Tariflerinden Çiğ Dolma Nasıl Yapılır?
Bol yağlısı makbuldür. Çiğ dolma tepsisinin içine bir yada iki kaşık koyulur.Sofranın etrafındakiler sırayla kaşığı kullanır bulguru yaprağa sararak yerler. Bazen yanındaki kişinin özenle sardığı yaprağı elinden kaparsın bu da işin eğlenceli tarafıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler