Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) Nasıl Yapılır?

Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) Nasıl Yapılır?

En iyi hamur işi tariflerinden ve Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden olan Kek Ve Kurabiye Tariflerinden Hıdrellez Pastası Nasıl Yapılır?

Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) Nasıl Yapılır?
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Muğla mutfak kültüründe Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) nasıl yapılır? Bugüne kadar evinizde kek ve kurabiye tariflerinden Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) yapmayı denediniz mi?
 
En iyi hamur işi tariflerinden Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Yöresel lezzetlerden kıtır kıtır harika bir lezzet olan Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) tarifini “Yeliz Tezcan Bingöl” ün kaleminden size özel tarifi ile mutfaklarınıza getiriyoruz.
 
Ne zaman yesem veya yapsam bu tat çocukluğuma götürür. Çocukluğumda mutfakta kuzine vardı. Onda pişerdi. Mis gibi eve sarardı kokusu.
 
Yöresel Mutfaklarımızdaki En İyi Hamur İşi Tariflerinden Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) Nasıl Yapılır?
 
Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) Nasıl Yapılır?
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) Kullanılan Malzemeler Nelerdir;
 
*     2 Tane Köy Yumurtası
*     1,5 Su Bardağı Toz Şeker
*     1 Su Bardağı Zeytinyağı
*     1 Su Bardağı Ev Yapımı Yoğurt
*     Yarım Çay Bardağı Doğal Süt
*     1 Tane Portakal Kabuğu Rendesi
*     1 Tatlı Kaşığı Karbonat
*     5 - 6 Damla Limon Suyu
*     Aldığı Kadar Un
 
Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Kek Ve Kurabiye Tariflerinden Hıdrellez Pastası (Anne Pastası) Yapılış Tarifi;
 
Yumurtayla toz şekeri iyice çırpalım. Un ve karbonat dışındaki malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz. Unu ekleyince üzerine karbonatı koyup limon suyunu karbonatın üzerine sıkalım. 
 
Unu kontrollü ekleyelim. Ele yapışan bir kıvam olması gerekiyor. Elimizi yağlayarak şekil veriyoruz. Üzerine toz şeker serpiyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. 
 
Pişince fırından çıkarıp üzerine bezle örtüp 10 -15 dk dinledirelim. Böylece kuru olmuyor. İçi yumuşak dışı kıyır kıyır oluyor. 
 
Deneyeceklere Afiyet Olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler