Şef Aydın Demir'den Özel Terbiyeli Etli Enginar...

Şef Aydın Demir'den Özel Terbiyeli Etli Enginar...

En iyi bayram yemekleri yapılacak, geleneksel Türk mutfağında en iyi et yemekleri süsleyecek Kurban Bayramı ’nda. Duayen şeflerimiz..

Şef Aydın Demir'den Özel Terbiyeli Etli Enginar...
 
En iyi bayram yemekleri yapılacak, geleneksel Türk mutfağında en iyi et yemekleri süsleyecek Kurban Bayramı’nda. Peki bayramda sadece et yemek ne kadar sağlıklı? Nefis bayram sofralarınıza lezzetli et ve sebze karışımı özel yemekleri ’de yapmanızı tavsiye ediyoruz.
 
İşte sizlere Türk mutfağının duayen şeflerinden olan Aydın Demir'in kaleminden Kurban Bayramı’nda harika et yemeklerinin, bayram kavurmalarının yanına alternatif  “Terbiyeli Etli Enginar” tarifi…
 
Peki bugüne kadar evinizde Terbiyeli Etli Enginar yaptınız mı? Yaptıysanız bile şeflerin özel enginar tarifleri kadar lezzetli miydi? Bu bayram duayen şeflerimizden Şef Aydın Demir’e özel “Terbiyeli Etli Enginar” tarifini denemenizi tavsiye ediyoruz.
 
Şef Aydın Demir Diyorki; Bayramın Tadı Sofrada Çıkar…
 
En İyi Enginar Yemeklerinden Terbiyeli Etli Enginar Nasıl Yapılır?
Bayram Sofralarınıza Özel Terbiyeli Etli Enginar’da Kullanılan Malzemeler:
 
*     4 Adet Taze Enginar
*     Limonlu Su
*     500 Gram Kemikli Kuzu Eti
*     24 Adet Soyulmuş Arpacık Soğan
*     Veya 2 Adet Minik Küp Doğranmış Orta Boy Kuru Soğan
*     2 Kahve Fincanı Zeytinyağı
*     2 Bardak Sıcak Su
*     1 Demet Arapsaçı
*     Veya Dörde Bölünmüş 1 Adet Rezene Kökünü
*     4 Taze Soğan
*     3 Adet Yumurta Sarısı
*     1 Adet Limon
 
En İyi Bayram Yemeklerinden Terbiyeli Etli Enginar Yapılış Tarifi; 
 
Şef Aydın Demir'den Özel Terbiyeli Etli Enginar...
4 adet taze enginar çanağını (birkaç sıra dış yaprağı kalacak şekilde) limonlu suda bekletin. Bu sırada 500 gram kemikli kuzu etini (kol veya böbrek yatağından) 24 adet soyulmuş arpacık soğan (veya 2 adet minik küp doğranmış orta boy kuru soğan) ve 2 kahve fincanı zeytinyağıyla birlikte tencereye koyun. 
 
Orta ateşte karıştırarak etler ve soğanlar hafif kızarıncaya kadar kavurun. Kavrulmuş etlere 2 bardak sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynar kaynamaz ocağın altını kısıp pişirmeyi sürdürün. 
 
Etler iyice yumuşayınca 1 demet arapsaçı (veya dörde bölünmüş 1 adet rezene kökünü) ve enginarları tencereye ekleyip enginarlar pişene kadar (10 dakika daha) orta ateşte kaynatın. Kabaca doğranmış 4 taze soğanı ekleyip bir taşım daha kaynatın. 
 
Başka bir kapta terbiyeyi hazırlayın. Bunun için 3 adet yumurta sarısını 1 adet limonun suyuyla çırpın. Yemeğin suyundan 4-5 kaşık alıp karıştırın.
 
Tencereden enginarları çıkartıp terbiyeyi bir yandan azar azar dökerken diğer yandan karıştırın ki yumurtalar pişmesin. 
Ocağı kapatıp 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Enginar çanaklarının içerisine etleri koyarak servis edebilirsiniz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk mutfağının duayen şeflerinden olan Aydın Demir'in yemek arşivindeki "sebzeli et yemekleri" tariflerinden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz bu nefis ve lezzetli özel bayram yemeklerinden "Terbiyeli Etli Enginar" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler