Nohutlu Mantı Nasıl Yapılır?

Nohutlu Mantı Nasıl Yapılır?

Yeliz Tezcan Bingöl'in yemek arşivindeki en iyi hamur işi tariflerinden Yöresel mutfaklar 'daki Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler...

Nohutlu Mantı "Yeliz Tezcan Bingöl"
Muğla Yemek Kültüründe Nohutlu Mantı Tarifi;
Muğla Mutfak Kültüründe Nohutlu Mantı'da Kullanılan Malzemeler;
 
*     300Gr Mantı
*     1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
*     1 Tane Kuru Soğan
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*     1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
*     2 Tane Kırmızı Sivri Biber
*     Zeytin Yağı
*     4 5 Dal Maydonoz
*     Tuz
 
Nohutlu Mantı Nasıl Yapılır?En İyi Mantı Tariflerinden Nohutlu Mantı Yapılış Tarifi;
Tencereye zeytin yağını koyalım doğranmış soğanları ekleyelim biberleride doğrayıp ekleyelim biraz kavurduktan sonra salçasını pul biberini ekleyelim.
 
Ben göz kararı koydum suyunu tahmini 6. 7 su bardağı kaynadıktan sonra mantılarını ekleyelim 15 dk piştikten sonra nohutunu ekleyelim ve tuzunu 10 dk daha piştikten sonra ocaktan alalım. Arzuya göre üzerine maydonoz karabiber ile servis yapabilirsiniz.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Yeliz Tezcan Bingöl'in yemek arşivindeki en iyi hamur işi tariflerinden Yöresel mutfaklardaki Yöresel yemeklerden zengin yemek menülerinizde de kullanabileceğiniz sizler için derlediğimiz Türk Mutfağında bu nefis ve lezzetli Muğla yemek kültüründe nefis hamur işi tariflerinden "Nohutlu Mantı" tarifini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle ve vesilesi ile takipçilerimiz ile paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler