Fırın Yemeklerinden Nefis

Fırın Yemeklerinden Nefis "Kuzu Tandır" Lezzeti..

Evinizde kuzu tandır yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? İste tüm bu sorularınızın cevabı Türk mutfağının ünlü şeflerinden “Selçuk Üstekidağ” ın...

Fırın Yemeklerinden Nefis "Kuzu Tandır" Lezzeti..
 
Geleneksel Türk mutfağında kuzu tandır nasıl yapılır? fırın yemeklerindeki muhteşem lezzet kuzu tandırı iftar sofralarınız için de hazırlayabilirsiniz. İftar menülerinizde Kuzu tandır lezzetini bugüne kadar evinizde yapmayı denediniz mi?
 
Evinizde kuzu tandır yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? İste tüm bu sorularınızın cevabı Türk mutfağının ünlü şeflerinden “Selçuk Üstekidağ” ın kaleminden ve En sağlıklı kırmızı etlerden olan özel kuzu tandır tarifimizde…
 
Türk Aşçı Haberleri olarak yemek hakkındaki tanıtıcı yorumlarımızdan sonra şimdi gelelim şefimizin kaleminden kendi yorumu ile fırın lezzetlerimizden kuzu tandır tarifine…
 
Modern Türk Mutfağı, füzyon Mutfağı ve araştırmacı kişiliği ile mutfak kültürümüze yeni lezzetler kazandırmanın yanı sıra vermiş olduğu destek ve ilgili çalışmaları için "Şeflerimizden Selçuk Üstekidağ" a teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Fırın Yemeklerinden Muhteşem Bir Lezzet "Kuzu Tandır"
Fırın Yemeklerinden Muhteşem Bir Lezzet "Kuzu Tandır"
Kuzu ön koldan kemiksiz olarak aldığım bu 850 gramlık et parçası; sadece tuz, zeytinyağı ve sarımsak ilavesiyle cennetten çıkma bir şekle büründü.
 
Fırın Yemeklerinden Muhteşem Bir Lezzet "Kuzu Tandır" Yapılış Tarifi;
Eti çok az zeytinyağı ve tuzla çok az marine ettikten sonra içine 3 tüm sarımsağı yerleştirip, yağlı kısmı dışarıda kalacak şekilde sardım. 
 
Önce bir yağlı fırın kağıdına, sonra da bir alüminyum folyoyla sardıktan sonra bir fırın kabına yerleştirdim. Kabın içerisine etin yüksekliğinin yarısına gelecek şekilde su koydum. 
 
200 derecede yarım saat pişirdikten sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye düşürdüm ve 2,5 saat daha pişirdim..
 
Sonuç gördüğünüz gibi muazzam... Evde ekonomik bir tandır ziyafeti ve hem hazırlığı hem de yapması gerçekten de çok kolay.. 
 
Türk Aşçı Haberleri "Kuzu Tandır" Hakkında Notlar; 
1- Geleneksel Türk mutfağı Lezzetlerimizden kuzu tandır yemeğini nefis iftar sofralarınızda ve iftar menülerinizde ana yemek olarak ‘da değerlendirebilirsiniz.
 
2- Türk aşçı haberleri olarak sizler için derlediğimiz Anadolu Mutfağında bu nefis ve lezzetli Fırın yemeklerimizden evde Kuzu Tandır tarifimizi denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler